Urheilu-uutisia

EdellinenEdellinen   SeuraavaSeuraava
 
 
Salibandyn MM-kisat: PHYK:n tytöt ja pojat Tsekin Pilsenissä edustamassa Suomea, molemmille joukkueille MM-HOPEAA!
 
MM-kisojen viralliset kotisivut: http://www.isf-floorball2011.com/
 
Kisaorganisaation kuvagalleria: http://isf-floorball2011.rajce.idnes.cz/

*********************
Koko
PHYK:n väki onnittelee lämpimästi MM-mitalisteja!

Kisojen All Stars -viisikoihin valittiin Emmi Rakkolainen tyttöjen hyökkääjistöön ja Tommi Pirilä poikien puolustukseen.

Loppuottelujen ja koko viikon pelien ja tunnelmien yksityiskohtaiset raportit löydät alta päävalmentaja Joonas Naavan kertomina.  
 
***********************
Moi kaikki
 
Tässä viimeinen raportti tapahtumien keskipisteestä, Koululaisten MM-kisoista Tsekin Plzenistä.

Suomen kaksi joukkuetta, tytöt ja pojat, ovat vetäneet nousujohteisen
turnauksen parantaen peliään joka ottelussa, ja selvittäneet tiensä molempien finaaliin. Vastassa tytöillä Ruotsin tiputtanut Puola ja pojilla rakas vihollinen Ruotsi.
 
Valmistauduimme hyvin, poikien kanssa kävimme jopa videolta edellistä peliä Ruotsin kanssa läpi. Alkulämmöt sujuivat myös latautuneissa merkeissä, mutta pelien lopputulokset eivät tällä kertaa olleet Suomelle suotuisia:
 
Tyttöjen finaali:
 
Puola-Suomi 8-1 (2-0, 4-1, 2-0)
 
Puola aloitti pelin samanlaisella pyörremyrskyllä kuin alkulohkon pelissä meitä vastaan. Suomen peli oli loppunut vasta 21:30 illalla ja vaikka olimme saaneet nukkua myöhempään kuin aikaisempina päivinä ja lihashuollot oli tehty, turnausväsymys näkyi otteissa monellakin tapaa. Kymmenellä pelaajalla taistellut Suomi jäi hieman jalkoihin Puolalaisten merkatessa pelaajia aggressiivisesti ylhäältä ja pelatessa laajalla materiaalilla. Ensimmäisessä erässä Puola onnistui kahdesti ja me emme kertaakaan, vaikka saimmekin luotua muutaman hyvän paikan.

Toiseen erään painotettiin tasiteluilmettä ja sisua, mutta vain minuutin
pelin jälkeen tilanne oli jo 0-3. Tiia Lampa kavensi ja nosti joukkueen ilmettä ja uskoa hetkellisesti, ennen kuin Puola teki vapaalyönnistä jo 1-4 ja Petra Anttilan jäähyn aikana 1-5. Tässä vaiheessa otimme aikalisän ja korostimme seuraavan vaihdon merkitystä ja aktivoimme peliämme nostamalla karvausta. Erän lopussa Puola teki samanlaisella vapaalyönnillä jo 1-6 ja loppuun jäi vuori kiivettäväksi...

Kolmannessa erässä tytöt taistelivat, mutta Puola oli vaan liian vahva tänään. Kymmenestä pelaajasta puolella oli eri näköisiä loukkaantumisia, jotka vaikuttivat myös väsyneen joukkueen otteisiin. Viikon kuudes peli oli sittenkin liian iso kakku. Puola kaunisteli numeroiksi lopulta 8-1, kun yritimme riskilläkin hakea kavennusta.
 
Kaiken kaikkiaan tyttöjen turnaus ja MM-projekti oli erinomainen tarina. Pelaajia oli vähän ja kaikilla oli henkilökohtaisella tasolla iso ruutu täytettävänään. Jokainen täytti paikkansa ja meni uskomattoman paljon eteenpäin yksilöinä, kuten koko tyttöjen joukkue yhdessäkin. Pystyimme voittamaan turnauksen ennakkosuosikki Tsekin, Slovakian, Hollannin ja Tsekin kakkosjoukkueen. Puola oli vain kahdesti liian kova pala, molemmilla kerroilla eri syystä, ensin alussa jännityksen ja sitten lopussa väsymyksen. Tytöillä on paljon syytä olla ylpeita itsestään.
 
Poikien finaali:
 
Suomi-Ruotsi 3-6 (0-2, 0-2, 3-2)
 
Pojat olivat valmistautuneet hyvin. He olivat henkisesti ja fyysisesti valmiina peliin. Vastustajan yhteispeli oli erinomaista, koska joukkue on koulujoukkueen ohella yksi Ruotsin kovimmista seurajoukkueista. Seitsemän yhteistä harjoitusta viikossa on aikamoinen matka kirittäväksi kuukauden yhteisellä herjoittelulla, mutta olimme tehneet kotiläksymme hyvin ja pallo kulki myös Suomalaisilla lavasta lapaan.

Harmittavasti avausmaalin teki Ruotsi. Kaukoveto upposi maalin kattoon ja
sitä kautta itseluottamusbuusti naapuriin. Erän lopussa Ruotsi teki vastahyökkäyksestä taukonumerot 0-2.

Toisessa erässä korostettiin
pelirohkeutta, mutta jälleen helähti omissa. Passivoiduimme aivan liikaa. Kaukoveto upposi taas ja tilanne 0-3. Suomi tuli koko ajan enemmän ja enemmän peliin mukaan. Saimme ylivoimaakin, jossa Riku Saarinen laukoi kaksi kertaa pallon tolppaan, muttei tällä kertaa sisään. Ruotsi sai oman mahdollisuutensa, kun Niko Kivelä turhautui Ruotsalaisen rikottua ja kosti huitaisulla. Ylivoimalla Ruotsi teki taas maalin, jo 0-4.

Tauolla annettiin ohjeet painaa aggressiivinen karvaus joka tilanteessa
Ruotsin päätyyn. Oli otettava riskiä, koska alun passiivisempi pelitapa ei tuottanut tulosta, vaikka hyvä pelinkääntöpaikkoja saimmekin. Aloitimme vauhdilla, mutta heti ensimmäisellä minuutilla Ruotsi veti maton jalkojen alta, 0-5. Tämän jälkeen pelasimme jälleen tehottomasti ylivoimaa ja painoimme päälle, mutta Ruotsalaisen kerrassaan erinomainen maalivahti tuntui torjuvan aivan kaiken.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Niko Kivelä
vihdoin iski maalin, 1-5. Otimme aikalisän, kun yhdeksän minuuttia oli pelaamatta. Roolitimme pelaajia maalille ja keskustaan sekä rupesimme pelaamaan suoraviivaisemmin maalia kohti. Ensimmäiseen maaliin aikalisän jälkeen meni 17 sekuntia (Saarinen) ja toiseen 47 sekuntia (Tuomaala). Olimme erittäin elossa ja mukana pelissä. Kuusi ja puoli minuuttia aikaa, eroa kaksi maalia. Ruotsi otti aikalisän.

Painoimme päälle. Vaikka Ruotsi yrittti jäädyttää peliä, he eivät karvauksemme ansiosta onnistuneet siinä. Kirimme katkaisi hyvän turnauksen pelanneen Samuli Majamäen jäähy vain puolitoista minuuttia ennen loppua. Otimme maalivahdin pois ja yritimme 5 vastaan 5, mutta tyhjään maaliinhan pallo lopulta livahti. Loppunumerot siis 3-6.
 
Poikien matka MM-kisoissa oli nousujohteinen. Yksi yksittäinen peli, muutama yksittäinen tilanne ja ratkaisu erotti meidät vielä MM-kullasta, mutta pelasimme todella hyvää salibandya. Pitää sanoa myös, että vastassa oli erittäin hyvä joukkue. Kun puolitoista kuukautta sitten aloitimme aamuharjoitukset, en olisi suoraan sanoen uskonut, että pääsemme näin kovalle tasolle mitä olimme tässä turnauksessa. Pojat pelasivat erittäin hyvin joukkueena. Usea yksilö ylitti itsensä näissä kansainvälisissä peleissä. Ryhmä on myös hitsautunut hyvin yhteen ja huomaa, että henki on loistava.

Monesti sanotaan, että ei se päämäärä vaan se matka. Molempien Suomen joukkueiden osalta se pitää hyvin paikkansa. Tämän tarinan pelaajat muistavat varmasti tästä projektista aamutreenit, lentämisen Team Finland-asut päällä, avajaisgaalan puheineen ja esityksineen, Joulupukki- ja muut eistykset. Erilaiset aktiiviset lämmittelyt, onnistumiset ja epäonnistumiset kentällä ja sen ulkopuolella, yhdessä koetut hetket sekä tunteet. Vain kirkkain kruunu jäi tällä kertaa puuttumaan. Hopeaa osaa arvostaa vasta kun aikaa on kulunut ja ymmärtää millainen saavutus se oikeastaan onkaan.

Tyttöjen ja poikien kasvaminen yhtenäisiksi MM-hopeamitalisteiksi hajanaisesta laumasta salibandyn ja muiden lajienkin pelaajia, joita koulu yhdistää, on ollut hienoa seurattavaa. Valmentajana kehitystä on voinut seurata vain iloisena ja ylpeänä.
 
Tällä kertaa loptetellaan Tsekeistä tähän. Matka on ollut onnistunut ja MM-kisaprojekti menestyksekäs. Tuomisina koulun historian ensimmäiset MM-mitalit. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin kertyneen opin ja kokemusten myötä.
 
Terveisin,
 
Joonas Naava


Perjantai 27.5.
 
Poikien Puolivälierä:
 
Suomi-Tsekki II 27-1 (7-1, 8-0, 12-0)
 
Tsekin kakkosjoukkue oli värvätty paikallisesta koulusta poisjääneen Venäjän tilalle. Joukkue oli hieman liian nuori tämän tason turnaukseen, pelaajisto koostui pelkästään yläasteen oppilaista.

Ottelu oli Suomen totaalista hallintaa, kuten numerotkin kertovat. Alussa tosin viiden minuutin pelin kohdalla Tsekki II siirtyi 0-1 johtoon pelin ainoasta paikastaan. Sen jälkeen kun Kasper Vainikka avasi ketsuppipullon, sen korkki räjähti taivaan tuuliin ja ketsuppia tulvi yli äyräiden. 27 tehtyä maalia kertonee kaiken pelistä. Onnistujia oli paljon, ahneimpina Niko Kivelä (4+4), Kasperi Mellas (4+1), Tommi Pirilä (3+2), Samuli Majamäki (3+2) ja Ilari Keckman (3+2). Huikean ottelun Ruotsia vastaaan tiistaina pelannut Riku Mäkinen loukkaantui alkulämmittelyssä ennen saman päivän Tsekki-peliä, eikä pelannut kummassakaan päivän pelissä.

Välierissä vastaan tulisi kaikki vastustajansa suvereenisti voittanut Slovakia.
 
Tyttöjen Puolivälierä:
 
Suomi-Hollanti 12-3 (7-1, 3-2, 2-0)
 
Tyttöjen puolivälierä oli Hollantia vastaan, joka oli voittanut Unkarin alkulohkossa, hävinnyt Tsekille ja piinannut Ruotsia kolmanteen erään asti tasaisessa tilanteessa, mutta hävinnyt lopulta.

Tyttöjen pelin alku oli kerrassaan erinomainen. Toistaiseksi turnauksen paras erä tuotti taululle tilanteeksi 7-1. Laukauksissa oli laatua ja pallo liikkui iloisesti, joten Hollanti joutui juoksemaan pallon perässä.

Toisessa erässä tahti hieman hiipui ja tuttuun tapaan äänekkäillä kannattajilla varustettu Hollanti taisteli periksiantamattomasti vaikka peli näyttikin selvältä. Kolmas erä oli muodollisuus ja tytötkin saivat kymmenen maalin rajan rikki ja useita onnistumisia eri pelaajille. Tehotytöt olivat Emmi Rakkolainen (4+1), Tiia Lampa (2+2) ja Iisa Linner (2+1). Tästä oli hyvä jatkaa välieriin, jossa vastaan tulisi Ruotsin alkulohkossa voittanut isäntämaa Tsekki.

Poikien välierä:
 
Slovakia-Suomi 9-3 (2-1, 2-2, 5-0)
 
Slovakia oli erittäin fyysinen ja taitava joukkue. Usealla pelaajalla lienee jääkiekkotaustaa ja se näkyi pelityylissäkin. Aikaisemmissa peleissä Slovakia oli pelannut aggressiivisemmin, mutta tänään se päätti tiputtaa karvauksen aina alas kun oli ilman palloa. Edessä oli siis klassinen sumppupuolustuksen purku.

Vapauttavan avausmaalin teki sama mies kuin aamupelissä, Kasper Vainikka. Saman kentän muut hyökkääjät, Ilari Keckman ja Eino Pesu juonivat seuraavan maalin. Tauolle johdossa ja peli lähes täydellisesti hallussa.

Toisessakin erässä kupletin juoni oli kristallin kirkas: Suomi piti palloa ja Slovakia yritti vastahyökätä. Kasperi Mellas lisäsi johtoa jo tilanteeksi 3-1 ja Niko Kivelä 4-1, ennen kuin Slovakian pelin paras hetki tuotti kaksi maalia minuutin sisään ja tauolle tasaisissa merkeissä numerollisesti, 4-3.

Kolmannen erän alkuun alkoi Ilari Keckmanin henkilökohtainen näytös. Kaksi näyttävää maalia (hattutemppu täyteen) ja huomattavissa oli jopa pieni hymynkare normaalisti maalejaan Thierry Henrymäisen eleettömästi vakavana tuulettavan Keckmanin kasvoilla. Tämän jälkeen koitti Slovakian pieni oljenkorsi, rangaistuslaukaus. Tämä meni kuitenkin tolppaan ja kun alivoima kestettiin ja aikaa oli alle kymppi jäljellä, Suomi nakutteli vapautuneesti loppunumeroiksi 9-3.
 
Tämä tarkoitti siis sitä, että pojat etenivät huomiseen finaaliin klo 17:00 Suomen aikaa, jossa vastaan tulee Tsekin välierissä 13-4 murskannut verivihollinen Ruotsi. Alkulohkon tasaisessa pelissä hävisimme 5-7, joten nyt on revanssin paikka. Ruotsi on voittanut kaikki aikaisemmat Kansainvälisen koululiikuntaliiton MM-kisat sekä pojissa, että tytöissä, joten huomenna on aika murtaa tuokin taika, kuten on aikoinaan murrettu miesten, poikien ja naisten MM-kisoissa. Ainakaan valmistautumisesta tai latauksesta tämä homma ei tule jäämään kiinni...
 
Tytöt välierä
 
Tsekki-Suomi 3-6 (1-0, 1-1, 1-5)
 
Tsekki oli noussut turnauksen ennakkosuosikiksi voittamalla Ruotsin alkulohkossa. Isäntämaa oli voittanut kaikki muutkin edelliset pelinsä. Toisessa välierässä koettiin tietynlainen yllätys, kun Puola yllätti Ruotsin trilleripelissä jatkoajalla. Näin tytöissä Ruotsin valtakausi päättyi Koululaisten MM-kisoissa.

Ottelu alkoi Tsekkien kotiyleisön siivittämällä rynnistyksellä. Suomi kesti kuitenkin ja alkoi pikku hiljaa enemmän ja enemmän painaa peliä Tsekin päähän. Kurinalainen puolustaminen ja karvaaminen tuotti tulosta ja Tsekki ei juurikaan saanut pitää palloa ensimmäisessä erässä. Suomella oli useita hyviä paikkoja, mutta mikään ei mennyt sisään. Sen sijaan Tsekki iski kerran vastaiskusta ja tauolle tappiolla.

Tauolla, kuten koko turnauksen ajan on korostettu oman jutun tekemistä. Paikkoja on ja maalit tulevat kunhan teemme riittävästi töitä. Toinen erä oli kuin ensimmäisen kopio. Suomi hallitsi kenttätapahtumia ja Tsekki teki yksittäisiä pistohyökkäyksiä. Tsekillä oli useita hyviä pelaajia, mutta Suomen joukkue vaikutti joukkueena vahvemmalta. Kapteeni Tiia Lampa laukoi hetkellisesti vapauttavan tasoituksen kun viisi minuuttia oli toista erää jäljellä. Kuitenkin välittömästi aloituksen jälkeen Tsekki pääsi kuittaamaan ja siirtyi jälleen maalin johtoon.

Tauolle jälleen tappiolla, mutta kenttätapahtumia hallinneena ja enemmän maalipaikkoja luoneena joukkueena. Tilanne oli sellainen, jossa jotkut olisivat ruvenneet panikoimaan tappioasemassa. Suomen tyttöjen joukkue ei. Luotimme tasan omaan juttuumme, ja uskoimme vakaasti, että riittävä työmäärä kääntää onnenkin puolellemme.

Kolmannen erän alussa sitten jyrähti: ensin Iisa Linner tasoitti ja hetkeä myöhemmin sama tyttö laukoi meidät ensimmäistä kertaa johtoon. Samalla minuutilla tuomittiin kuitenkin meitä vastaan rangaistuslaukaus, jonka Tsekki teki varmasti. Tasatilanne, kymppi aikaa. Ratkaisijaksi nousi tuttu tyttö, Emmi Rakkolainen. Vain puoli minuuttia Tsekin tasoituksesta hän teki maalin ja kun neljä minuuttia oli aikaa todella tärkeän toisenkin maalin. Johdimme 3-5, mutta saimme jäähyn, kun kolme minuuttia oli aikaa. Nelikot taistelivat aivan kaikkensa antaen, Jasmin Seppälä maalissa oli kuin muuri ja hanskat nappasivat palloja kuin niissä olisi ollut liimaa. Loppunumerot 3-6 pääsi sinetöimään uskomattoman pelin pelannut joukkueen kuopus, Kaisa Collin, joka palkittiin myöhemmin illalla myös pelin parhaana joukkueen keskuudessa.

Tytöt tekivät aivan uskomattoman työn, kiipesivät vuoren huipulle ja katsovat edelleen nälkäisinä eteenpäin. Pelasimme loukkaantumisten takia pelin loppuun yhdeksällä kenttäpelaajalla, jotka kaikki antoivat aivan kaikkensa kentälle Suomen puolesta. Erityismaininta tässä yhteydessä Christa Mäkelälle, joka oli käsittämättömän sisukas pelatessaan jalassa olevasta kivusta huolimatta, ennen kuin kipu vei voiton. Toivottavasti Christa saadaan parsittua kasaan huomiseen finaaliin!
 
Tyttöjen finaalivastustaja on Puola, joka siis voitti Ruotsin välierässä. Puolalle hävisimme 2-7 alkulohkossa, joka jätti aika paljon hampaankoloon.
On siis revanssin paikka...

Molemmat joukkueet ovat tehneet pitkiä päiviä, kovia pelejä ja palkinto odottaa vuoren huipulla. Olemme jo aloittaneet kiipeämisen lihashuollolla, sekä poikien videopalaverilla ja omaa ja vastustajien peliä läpikäymällä. "Vain huonosti valmistautuneet tarvitsevat onnea".

Molemmat joukkueet ovat kasvaneet isoiksi joukkueiksi tällä viikolla. Olemme valmiit taas huomenna kun pilliin vihelletään - viimeistä kertaa näissä kisoissa ja tavoitteena on pelata kaksi kisojen parasta peliä. Tulos tulee sitten sen mukaisesti onnistummeko tässä tavoitteessa.


Torstai 27.5.

Torstaina vietettiin Koululaisten MM-kisoissa välipäivää. Ohjelmassa oli paikalliseen kulttuuriin ja paikkoihin tutustumista ja illalla Kansojen kohtaaminen-gaala, jossa jokainen joukkue esitteli maansa kulttuuria, sekä esityksellä, että maansa ruoalla ja juomalla.

Suomen esitys oli menestys ja erityisesti Hollantilaiset lämpesivät itse Joulupukin esittämään letkajenkkakutsuun. Molemmat joukkueet pääsivät onneksi nukkumaan aikaisin ja perjantaina olikin ohjelmassa pudotuspelit...


Keskiviikko 26.5.

Tässä raporttia PHYK Suomen toisen päivän edesottamuksista. Päivä oli mielenkiintoinen ja odotettavissa oli todella kovia kamppailuja kun tytöt pelsivat lohkon kakkospaikasta Tsekin kakkosjoukkuetta vastaan ja pojat kahta päävastustajaa, Ruotsia ja isäntämaa Tsekkiä vastaan. Aamu aloitettiin tutusti fysioterapeutti Kimmo Valariutan vetämällä aamureippailulla ja aamupalan tankkauksen jälkeen startattiin poikien kanssa kohti hallia:
 
Pojat:

Suomi-Ruotsi 5-7 (1-2, 2-3, 2-2)
 
Klassikkopelissä aamusta vastassa oli siis naapurimaa Ruotsi. Ruotsin joukkue on Mullsjön lukio, joka on samalla eräs Ruotsin parhaista seurajoukkueista. Pientä etua kaverille siis alkuun, kun joukkue on päässyt harjoittelemaan joukkueena jo pidempään. Meillä MM-ryhmä on harjoitellut lukion aamutreeneissä kahdesti viikossa kuukauden verran.
 
Ennen kuin peli oli päässyt alkamaankaan kunnolla, Suomesta Niko Kivelä oli jo ottanut jäähyn ensimmäisellä minuutilla. Unkarilaistuomareilla oli tiukka linja ja minuuttia myöhemmin jäähyllä istui ruotsalainenkin pelaaja. Heti alkuun oli siis selvää, että latausta löytyi molemmista joukkueista kenties liikaakin...
 
Ruotsi hallitsi ensimmäistä erää ja iskikin numeroiksi 0-2. Suomen maalivahti Santeri Soininen joutui venymään useampaankin huipputorjuntaan. Erän viimeisellä minuutilla pelin jäähyllä aloittanut Kivelä teki tärkeän "koppimaalin" ja loi uskoa suomalaisiin.
 
Uskoa koiteltiin heti toisen erän alkuun, kun Ruotsi teki helpon oloisesti vastahyökkäyksestä tilanteeksi jo 1-3. Sitten alkoi Riku Mäkinen show. Ensin Mäkinen veti upean kääntövedon Ruotsin maalin kattoon ja heti perään antoi maailmanluokan syötön takatolpalle Samuli Majamäelle, joka tasoitti. Erinomaisen päivän pelannut Juho Miettinen sai kuitenkin maalien jälkeen jäähyn, joka katkaisi hyvän vaiheen ja vaikka AV kestettiinkin, minuutti siitä Ruotsi iski maalin. Toinen takaiskumaali tuli heti perään, kun innostuimme liikaa hakemaan tasoitusta puolustuksen kustannuksella.
 
3-5 -tilanteesta lähdettiin viimeiseen erään. Päätimme lähteä pelaamaan aggressiivisesti päädystä karvaten ja hakea riskilläkin maalipaikkoja. Lunta tuli tupaan kuitenkinerän alussa 3-6 maalin muodossa, mutta Eino Pesu kavensi jo seuraavassa vaihdossa. Viimeinen erä pelattiin Ruotsin päädyssä ja loimme paljon paikkoja. Viisi minuuttia ennen loppua Ruotsi päätti yhden harvoista vastahyökkäyksistään maaliin ja vaikka Panu Mieho kavensikin tilanteeksi 5-7, emme onnistuneet lisämaalien teossa edes kuudella pelaajalla.

Ruotsiin siis tämä peli, ja samalla lohkovoitto, kun Tsekki oli kaatunut aiemmin. Revanssi on mahdollista saada vasta finaalissa jos joukkueet sinne asti selvittävät tiensä...
 
Tytöt:

Tsekki 2-Suomi 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)
 
Tsekkien kakkosjoukkue oli otettu tuuraamaan kisoista pois jäänyttä Venäjää. Tsekki II oli voittanut aiemmin Slovakian ja hävinnyt Puolalle. Panoksena oli puolivälierissä Ruotsin vältäminen (Tsekki kaatoi kotituen voimalla Ruotsin 4-3).
 
Tytöt lähtivät liikkelle hieman puuduksissa. Alussa hallitsi Tsekki, mutta mitä pidemmälle erä eteni, Suomen tytöt ottivat peliä haltuun. Tsekin maalivahti ja puolustus olivat kuitenkin vaikeita ohitettavia ja Hollantilaistuomarien salliva linja tuki fyysistä Tsekkiä. Tauolle lähdettiin Tsekin 0-1 -johdossa ja maalivahti Jasmin Seppälä oli huikeilla torjunnoillaan estänyt lisämaalit.
 
Tauolla puhuttiin itsensä likoon laittamisesta ja kaikkensa antamisesta. Seuraava päivä on välipäivä, joten säästellä ei tarvinnut. 30 minuuttia alkulohkon MM-salibandya jäljellä. Painotettiin samaa taistelevaa ilmettä kuin edellisen päivän upeassa Slovakia-voitossa.

Tytöt vastasivat huutoon hienosti. Peli painettiin heti alussa Tsekin päätyyn ja viimeisen 30 minuutin aikana vastustajan hyviin maalintekopaikkoihin ei tarvittu edes yhden käden sormia.
 
Hyvän erän alun tuloksena tsekkiläisiä joutui jäähylle kaksin  kappalein - tytöt rupesivat haastamaan ja pelaamaan rohkeammin mikä aiheutti vastustajalla kiirettä ja rikkeitä. 5-3 ylivoimaa pelattiin neljä sekuntia, kun joukkueen kapteeni Tiia Lampa tasoitti pelin. Lisäpainostus ei tuonut maaleja, tauolle tasoissa.

Kolmas erä oli lähinnä sen jännittämistä, kestääkö punainen joukkue sinisen vyöryn. Suomi pääsi koittamaan ylivoimalla, mutta hyvin taistelleen IIsa Linnerin ylärimaa lähemmäs ei päästy. Neljä minuuttia ennen loppua tuomittiin Rankkari Suomelle. Esiin nousi ratkaisijan viittaa edellisenäkin päivänä kantanut Emmi Rakkolainen, joka huijasi maalivahdin kuutamolle ja nosti pallon sisään. 2-1 ja ketsuppipullon korkki räjähti välittömästi auki. Lampa lisäsi tilanteeksi 3-1  Ella Antikaisen syötöstä ja Rakkolainen iski myös toistamiseen. Loppulukemat 4-1 olivat ansaitut mutta ison työmäärän takana. 

Tyttöjen pelit jatkuvat perjantaina klo 11:00 paikallista aikaa puolivärierillä ja vastaan tulee Hollanti. 
 
Pojat:

Tsekki-Suomi 5-6 (2-0, 1-4, 3-2)
 
Poikien alkulohkon viimeinen peli oli isäntämaa Tsekkiä vastaan. Tsekki oli hävinnyt Ruotsille ja voittanut myös Hollannin suurinumeroisesti. Panoksena oli lohkon kakkostila, jolla voi välttää Ruotsin mahdollisessa välierävaiheessa.
 
Tsekki on selkeästi latautunut otteluun ja Suomi lähti soitellen sotaan. Tsekki hallitsi peliä, vaikka ei saanutkaan juuri hyviä maalipaikkoja ja Suomen paikat jäivät puolittaisiksi hyvin puolustavaa vastustajaa vastaan. Tauolle mentiin ansaitusti Tsekin johtaessa 2-0.
 
Tauolla herätettiin joukkuetta. Oli päästävä samalle tasolle kuin aikaisemmissa peleissä. Turnauksen teema on parantaa joukkueena pitkin viikkoa, peli peliltä, päivä päivältä. Onnistumisemme riippuu siitä miten paljon ehdimme kasvaa joukkueena viikossa.
 
Herätys onnistui. Kaksi erää nähtiin sellainen Suomi, joka halusi voittaa toisilleen, ottaa ja antaa osumia joukkueen puolesta. Tulos näkyi myös taululla: Eino Pesu nousi esille tekemällä tärkeän kavennusmaalin ylivoimalla. Samuli Majamäki väänsi tasoituksen tahtomaalilla maalin edestä ja vaikka Tsekki kuittasi johdon 3-2, Pesu tasoitti jälleen yksilösuorituksella. Riku Saarinen siirsi Suomen ensimmäsitä kertaa johtoon ja niissä numeroissa mentiin tauolle.

Kolmannessa erässä Tsekki heitti kaiken kehiin ja painoi peliä Suomen päähän. Ilari Keckman teki kuitenkin tilanteeksi 5-3 ja tuuletuksesta näkyi maalin tärkeys. Näissä numeroissa mentiin viidelle viimeiselle minuutille. Tsekki piti palloa, mutta puolustimme hyvin vastustajat pois paikoilta. Yhtäkkiä tuomarit tuomitsivat erikoisen rankkarin, kun Riku Saarinen oli maalialueella. Tämän Tsekki myös hyödynsi ja kavensi tilanteeksi 5-4. Kaksi minuuttia ennen loppua pallo oli omassa kulmassamme. Juho Miettinen voitti kaksinkamppailun, selvitti kaksi karvaajaa ja avasi Kasper Vainikalle laitaan. Vainikka nousi laitaa pitkin ja veti takakulmaan. 6-4 ja homma näytti selvältä. Mutta sitä se ei ollut. Loistavasti koko pelin taistellut Tommi Tainio sai jäähyn jonka vastustaja hyödynsi, 6-5. Jäähyltä lähtiessään Tainio huitaisi kevyesti laitaa harmissaan maalista ja tuomarit jatkoivat jäähyä käytösrangaistuksella. Minuutti aikaa, alivoima.
 
Joukkue kasvoi pelin aikana uusiin mittasuhteisiin ja suuri tahtotaso siivitti meidät lopulta voittoon. Jostain löytyi aina pelaaja pallon tielle ja Soininen maalissa torjui myös hyvin. 6-5 voitto Suomelle ja alun ponnettomuuden ja laiskottelun jälkeen se mikä pelistä jäi mieleen, oli joukkue joka antoi lopulta kaikkensa. Näin se joskus menee, kun joukkue kasvaa lyhyessä ajassa paljon isommaksi. Tämä ottelu oli tärkeää oppia joukkueelle, kuten molemmat päivän pelit. Valmistautuminen, henkinen ja fyysinen, on todella tärkeää, kun jokainen peli alkaa nollista ja pelataan paljon lyhyessä ajassa. Myös edellisten pelien nollaaminen korostuu. Uskon, että olemme jatkopeleissä joukkueena taas vahvempia näiden yhdessä koettujen hetkien jälkeen.
 
Tämän voiton siivittämänä pojat kohtaavat klo 9:30 paikallista aikaa välierässä Venäjän tilalle tulleen Tsekin kakkosjoukkueen, joka jäi lohkon suvereenisti voittaneen Slovakian ja yllättäjä-Unkarin jälkeen kolmanneksi. Oletettavasti mahdollisessa välierässä tulee vastaan juuri Slovakia, joka pelaa Hollantia vastaan oman puolivälieränsä. Toisessa lohkossa viimeiseksi jäi Iran, joka pääsi viisumiepäselvyyksien takia paikalle vasta tänään. Ensimmäisen päivän pelit he hävisivät siis luovutusvoitolla.
 
Tällaista siis tänään. Kaksi pitkää pelipäivää takana ja molemmat joukkueet hyvässä lennossa ja aikataulussa. Torstaina on kisoissa välipäivä ja joukkueet tutustuvat paikalliseen kulttuuriin päivällä ja illalla on Kansojen kohtaaminen -gaala, johon jokaisen maan on valmisteltava esitys omasta maastaan. Voin sen verrran paljastaa, että Suomen esityksen päätähtenä toimii ei enempää eikä vähempää kuin Joukupukki!
 
Perjantaina pelit jatkuvat siis puolivälierillä ja välierillä. Sijoituspelit ovat lauantaina.
 
Palataan siis asiaan kun pelataan taas, nyt huolletaan kehoa ja mieltä ja ollaan taas valmiina kun pilliin vihelletään seuraavan kerran.


Tiistai 24.5.
 
Tänään PHYK Suomi pelasi tytöissä kaksi peliä ja pojissa yhden. Saldona oli kaksi voittoa ja tappio.

Aamu aloitettiin aamureippailulla ulkona. Tiedossa oli pitkä päivä, sillä kuljetukset hotellin ja hallin välillä kulkevat vain kerran päivässä.
Molemmat joukkueet lähtivät klo 8:00 aamupalan ja aamureippailun jälkeen hallille, jossa ensimmäinen peli oli tytöillä vasta klo 13:00. Aamulla ohjelmassa oli Avajaisgaala klo 10:00.

Avajaisgaalaan oli panostettu kisajärjestäjien toimesta, sillä joukkueet esiteltiin yksitellen mahtipontisen musiikin soidessa ja erilaisia esiintyjiä oli Footbagin maailmanmestareista eri cheerleadereihin, streetdanceen ja huikeana aloituksena yksittäisen lapsen tie salibandyn pariin. Puheita pitivät mm. Pilzenin kaupunginjohtaja ja kaksi olympiavoittajaa.

Sen jälkeen oli pelien vuoro...
 
Tytöt:

Puola-Suomi 7-2 (1-1, 3-0, 3-1)

Puolan joukkue oli todella fyysinen sekä periksiantamaton ja pääsivät yllättämään pelin aikana merkkaamalla pelaajia ylhäältä asti. Jäimme jälkeen nimenomaan tilannekovuudessa ja viimeistelyssä. Peli alkoi tasaisesti ja molemmilla joukkueilla oli ensimmäisessä erässä vaiheensa. Puola siirtyi johtoon, mutta Ella Antikainen tasoitti vapaalyöntikuviosta.

Toisen erän alussa Puola tuli aggressiivisemmin ja pääsi yllättämään meidät. Kolme nopeaa maalia muuttivat tilanteeksi 4-1. Tämä jälkeen pelin henki oli se, errä Suomi painoi peliä Puolan päätyyn ja Puola vastahyökkäsi. Paikkoja oli useaan maaliin ja palloa pidimme ainakin 60% peliajasta, mutta onnistumiset olivat ison työn takana. Viimeistelystä puuttui rentous, lieneekö ollut ensimmäisen MM-ottelun jännitystä.

Viimeisessä erässä Puola kaunisteli lukemia ja Emmi Rakkolainen kavensi, mutta lisämaalit jäivät syntymättä. Hyvä taisteluilme, mutta vastustaja oli tällä kertaa valmiimpi ja maalivahtipelissä erinomainen. Toivottavasti pääsemme koittamaan turnauksessa uudestaa Puolaa vastaan. Se voitti myös toisessa pelissään Tsekit 5-0.
 
Pojat:

Hollanti-Suomi 1-21 (0-9, 0-5, 1-7)

Poikien avausottelu ja päivä ainoa peli oli Hollantia vastaan. Vastustaja oli selkeästi maahockeytaustainen, kaikki pelaajat pelasivat rightin puolelta.
Aloitimme höyryveturin lailla ylhäältä karvaten ja saimme myös vapauttavat onnistumiset heti alkuun. Viiden minuutin kohdalla tilanne oli jo 4-0 Suomelle.

Tasoero oli selkeä ja haasteeksi muodostuikin oman pelitason säilyttäminen heikompaa vastustajaa vastaan. Puhuimme jo ennen turnausta, että keskitymme omaan juttuumme vastustajasta riippumatta ja onnistuimme siinä tänään hyvin. Muutamaa yksittäistä notkahdusta lukuunottamatta prässäsimme kurinalaisesti päädystä ja teimme paikoista maalit. Hollantikin pääsi nauttimaan 19-1 -kavennusmaalista, joka oli melkoinen taistelumaali ja aiheutti hallissa ison metelin. Hollantilaisia faneja oli paikalla hyvä määrä.

Pistehaina häärivät tutkapari Eino Pesu (4+2) - Ilari Keckman (3+3), Niko Kivelä (2+3) ja onnistujiin voi helposti lukea koko joukkueen. Huomenna pojilla on ohjelmassa astetta kovemmat koitokset, kun vastassa ovat ennakkosuosikki Ruotsi 11:30 ja isäntämaa Tsekki 17:30 paikallista aikaa.
 
Tytöt:

Suomi-Slovakia 8-2 (4-0, 2-1, 2-1)

Tyttöjen joukkue oli sisuuntunut avaustappiosta ja jännnittämisestä ei ollut tietoakaan toisessa pelssä. Korostettiin rohkeutta ja vastaavasti puolustusasennetta ja molemmat olivat kohdallaan alusta loppuun.

Saimme todella vapauttavat maalit alkuun, kun Korson tehoduo Elisa Kaihlamäki ja Ella Antikainen, sekä Christa Mäkelä tekivät ensimmäisellä kymnpillä tilanteeksi 3-0. Emmi Rakkolainen teki erän loppupuolella ensimmäisen maalin hettutempustaan ja tauolle menimme 4-0 johdossa. Tiedossa oli, etttä Slovakia tulee parantamaan peliään, ensimmäisessä pelissä he olivat pistäneet Tsekin kakkosjoukkueen tiukoille häviten vain 1-2 loppuhetkien maalilla.

Slovakia paransikin, mutta Suomi paransi myös. 4-1 -kavennuksen jälkeen Rakkolainen teki 5-1 ja kapteeni Tiia Lampa jo 6-1. Toisella tauolla korostettiin sitä, että pyrimme edelleen parantamaan, kuten turnauksen teemamme on: nousujohteista peliä, koko ajan kehitymme.

Kolmannessa erässä huikeasti huijaillut Rakkolainen teki illan kolmannen maalinsa ja rystyset valkoisina maalia hakenut Iisa Linner onnistui vihdoin tiputtamaan apinan selästään tekemällä loppunumeroiksi 8-2.

Iso tasonnosto ensimmäisestä pelistä ja ansaittu voitto. Paikkoja oli enempäänkin maalimäärään ja ilmaveivikin jäi vielä yrityksen asteelle, mutta emmeköhän sellaisenkin näe turnauksen edetessä! Huomenna tytöillä on yksi peli, Tsekki kakkosta vastaan ja sitten alkulohkon pelit ovat siinä. Taistelemme kakkostilasta Puolan jälkeen.

Palasimme hotellille ja palkitsimme jokapäiväisessä yhteispalaverissa päivän onnistujia. Tytöistä palkinnot saivat Sanna Hiukka kamppailuasenteesta Puolaa vastaan, sekä Emmi Rakkolainen edesottamuksistaan Slovakiaa vastaan, sekä Petra Anttilan taistelevasta asenteesta Slovakia-pelissä. Pojissa palkittiin päivän valovoimaisin taskulampulla, jonka voitti kahteen suuntaan hyvin pelannut Niko kivelä.

Turnaus on nyt startattu, 16 h päivä tiiviillä ohjelmalla on vedetty läpi. Huomenna pelit jatkuvat alkulohkojen viimeisillä peleillä, jonka jälkeen torstaina vietetään kisojen välipäivää, kansojen kohtaamista, ja perjantaina alkavat pudotuspelit puolivälierillä ja välierillä. Lauantaina pelataan sijoitusottelut.

Ensimmäisen päivän jälkeen joukkueissa vallitsee luottavainen ja nälkäinen olotila. Molemmat joukkueet saivat kaivatut onnistumiset ja kasvoivat joukkueina päivän aikana. Tästä on hyvä jatkaa nousujohteista trendä ja parantaa päivä päivältä loppuviikkoa kohti!

Arkisto

Suomen mestaruus ja hopea koripallossa
Felix Nässille ratamoottoripyöräilyn PM-kultaa
Yleisurheilussa mitalisadetta
Idalle kaksi suunnistuksen SM-kultaa! 
HEVOn palloilusarjoissa menestystä
Kaukalopallossa kaksi SM-hopeaa
Jalkapallossa Helsingin mestaruus ja kaksi hopeaa
Koripallopojille SM-hopeaa yläasteiden sarjassa
Kaarlo Seppänen pääkaupunkiseudun nopein uimari
Tyttöjen salibandyssä hopeaa
7-luokkalaiset koripallotytöt Helsingin parhaita
Jääpallossa PHYK-finaali
SM-KULTAA hiihdossa 
Ringetteä Raisiossa
Suomelle pronssia Olympiafestivaalien jääkiekossa
Yläasteen jalkapallopojille SM-pronssia
Jääpallonuorille MM-hopeaa
Nuorten Olympiafestivaaleilla PHYK:n oppilaita
SM-lopputurnausten suma
Puolet tyttöjen koripallomaajoukkueesta HBA-pelaajia
PHYK paras lukio koululaisten tenniksen SM-kisoissa
Lukion koripalloilijoille Suomen mestaruus ja tytöille hopeaa
Lukuvuoden ensimmäinen Suomen mestaruus koripallotytöille
Jalkapallossa täysi tohina päällä
HBA on aloittanut kautensa
Jääpalloilijat leireilivät Ruotsissa
Tytöt futsalin MM-KISOISOISSA Cagliarissa, tuliaisina MM-HOPEAA!
Tuplamestaruus pesäpallossa
Jalkapallossa kultaa, hopeaa, pronssia
Lukion koripallotytöille SM-hopeaa
Pääkaupunkiseudun ykkönen ja kakkonen
HBA:n tyttökoripalloilijat kuudes EYBL-lopputurnauksessa
Kaukalopallossa Suomen mestaruus ja SM-pronssia
HBA:n tytöt EYBL-sarjan lopputurnaukseen
HBA:n poikien EYBL-kausi paketissa
PHYK:sta paljon jääkiekkoilijoita maajoukkuetapahtumissa
Kaukalopallopojat Helsingin kakkosia
Salibandytytöille hopeaa
Koripalloilijat pääkaupunkiseudun parhaita
Jalkapallotytöille SM-hopeaa
HBA:n tytöt kolmansia Tallinnassa
Jalkapallomestaruudet tytöille ja pojille
Helsingin koripallovaltikka pysyy PHYK:lla
Final Four -suma
Hiihtomenestystä lukion kisoissa
Jalkapallopojat jatkoivat SM-kultajuhlia
SM-hopeaa lukion koripallotytöille
Yläasteen koripallopojat palasivat kultakantaan
Lukion koripalloilijat Sloveniaan
Kolme hattutemppua ja SM-kultaa
HBA:n tytöt hopealle Moskovassa
Salibandyssa pelit kiivaimmillaan
Tuhti annos SM-lopputurnauksia
Tyttöjalkapalloilijat Saksanmaalla
Lukion jalkapallopojille Suomen mestaruus
HBA aloittanut kautensa
Jalkapallosarjat täydessä vauhdissa
Yleisurheilussa mitalisadetta
Lea Hakala koripallon Hall of Fameen
Saku Salminen varattiin NHL:ään
Päivi Lehdosta vuoden helsinkiläinen valmentaja
Maailmanmestareiden kultajuhlan tunnelmia
Tytöt MAAILMANMESTAREITA, pojat hienosti 5.
Pesäpallossa neljä mitalia
Lippupallossa SM-kultaa
Koripallo-HEVO päättyi tuplakultajuhliin ja hopeaan
HEVOn jalkapallossa tupla ja pronssia
Lukion salibandytytöt SM-kultaan
Lentopallopojat uusivat mestaruuden, tytöille hopeaa
Team Uniquelle MM-kultaa - PHYK:laiset vahvasti mestaruudessa mukana
Emma Nuutinen naisten jääkiekon SM-sarjan pudotuspelien arvokkain pelaaja
Koripallopojille mitalisadetta
Kaukalopallopojat Helsingin mestareita
7-luokkalaisille koripalloilijoille kultaa ja hopeaa
Salibandy-tytöille pronssia
Lukion salibandy-tytöt SM-lopputurnaukseen
Antti Kauppiselle Olympiafestivaalien mestaruus
Tyttöjen ja poikien jalkapallojoukkueet MM-kisoihin Ranskaan
Ya:een pojat jalkapallossa Suomen parhaita
Lukion jalkapallopojat SM-kultaan
PHYK:ssa viisi uutta maailmanmestaria
Emmi Peltonen ja Emma Niemi PM-kisojen kaksoisvoittoon
HBA-pojat ykkösiä Riiassa
Lukion jalkapallopojat SM-lopputurnauksessa
Lukion korispojille SM-hopeaa
Koripallossa SM-kultaa
Tyttöjalkapalloilijat URHEAssa pronssille
PHYK:ssa Helsingin parhaat ya:een jalkapalloilijat
Koululaisten SM-tenniksessä Pohjois-Haagan yhteiskoulu paras lukio 
Suomen tytöt peittosivat Saksan, PHYK:n Emma Nuutinen voiton pääarkkitehti
Lea Hakalalle Pro Urheilu -tunnustus - 20.000 €
Jalkapallossa SM-kultaa
Lukion koripallotytöille Suomen mestaruus
Tytöt kolmansia EYBL-turnauksessa Czluchowissa
4 x Final Four
Jalkapalloilijoita SM-lopputurnauksissa
HOUn jalkapallofinaaleissa PHYK-läisiä joukkueita
Pojat kolmas Riikan EYBL-turnauksessa
Urheiluoppilaitosten Suomen mestaruus
Helsingin yu-kisoista 27 mitalia
Jefussa SM-kultaa
URLUn jääkiekossa SM-hopeaa
Tenniksessä menestystä
Vahid Hambo ammattilaiseksi Italian Sampdoriaan
Marius katukoripalloilee
Pesäpallomenestystä
Jani Hakanpäälle NHL-sopimus
Lippupallossa SM-hopeaa
Petteri Martikaiselle PM-kultaa
PHYK Cadets viides lopputurnauksessa
HEVOssa tuplapotti
Mirva Laitinen maailman mestariksi
Tatu Lehtoselle keilailumenestystä
Lentopallossa 1-2-3
Pääkaupunkiseudun mestaruus PHYK:lle
Saku Salmisen terveiset 18-poikien MM-kisoista
Herkko Pöllänen valittiin ITF:n junioritiimiin
Yläasteen tyttöjalkapalloilijoille SM-kultaa
Kaukalopallossa jäsenten väliset taistot
Viisi kuudesta
Salibandyssä kultaa ja hopeaa
PHYK Cadets jatkaa Eurotaivaltaan liigan lopputurnaukseen
Herkko Pöllänen Australian avointen 3. kierrokselle!
Yläasteen jalkapalloilijoille värisuora
Antti Kauppiselle nuorten Olympiakultaa!
YA:een pojat potkivat SM-pronssia
Herkko Pöllänen Australian avointen 3. kierrokselle!
Kolme HOU:n jalkapallon Final Four -kiinnitystä
Ya:een jalkapalloilijat valtakunnallisiin finaaleihin
Lukion kaukalopallopojat palasivat mestareiksi
Koululaistenniksessä kaksi SM-kultaa
Koripallotytöille 4. peräkkäinen SM-kulta
Tyttöjalkapalloilijat Suomen parhaita
Jalkapallopojat URHEAn SM-lopputurnauksessa
Anne-Kuraattorille potkunyrkkeilyn MM-prossia!
Lukion jääkiekkopojille SM-kultaa
Naytettava Salibandyn MM-kisat: PHYK:n tytöt ja pojat Tsekin Pilsenissä edustamassa Suomea, molemmille joukkueille MM-HOPEAA!
Kultaleijonissa kaksi PHYK:n kasvattia - Onneksi olkoon Sami Lepistö ja Antti Pihlström! 
Kaksi SM-hopeaa
Antti Niemestä vuoden jääkiekkoilija
Eerikkilästä arvometallia
PHYK Koululaistenniksen paras yläaste
Back to back
PHYK SISU-ohjelmassa YLE TV 2:lla. Katso ohjelma oheisesta linkistä
Kolmen SM-kullan putki
Herkko Pöllänen ja Suomen Urheilugaala 2011
Yläasteen jalkapallotytöille SM-kultaa
Pronssia Eerikkilästä
PHYK:n joukkuevoimistelijoille maailmancupin kultaa
Kaksi uutta finaalipaikkaa
SM-lopputurnaukset kutsuvat
PHYK-läisiä maailmalla, Inessa voimisteluvoittoon Ateenassa
PHYK:n Iikka Mäki koripalloilemaan Espanjaan
Antti Niemi toi Stanley Cup kannun PHYK:n pihalle!
PHYK:n kasvatille Antti Niemelle Stanley Cup
Power Mover -tytöt Suomen parhaita
PHYK:n kasvatti Antti Niemi Stanley-cupin loppuotteluun
Miihkali Tepolle ja Jani Hakanpäälle MM-pronssia
Pesäpallossa mestaruus ja kaksi hopeaa
Lentopallossa kolmen mitalin kausi
Muodostelmaluistelussa MM-KULTAA ja MM-HOPEAA
Kaukalopallossa SM-kultaa ja hopeaa
Dreamets voittoon Power Mover-tanssikisassa
Joni Herrala teki koripallohistoriaa
Anne Katakselle Vuoden naispotkunyrkkeiljä -titteli
Olympiapronssit neljälle PHYK:n kasvatille
Petteri Martikaiselle miesten vapaapainin SM-kultaa!
Myös naisten olympiajoukkueeseen PHYK:n entisiä oppilaita
SM-hopeaa lukion koripallopojille
SM-kultaa yläasteen koripallopojille
PHYK:n kasvatti Sami Lepistö olympiajoukkueeseen

Salibandypojat Suomen Urheiluoppilaitosten kakkosia

Helsingin mestaruus lukion jalkapallotytöille
Yläasteen jalkapallotytöt Helsingin ykkösiä
Lukion koripallossa tytöt Suomen mestareiksi
Lukion jalkapallopojille SM-kultaa
PHYK:n oppilailla liikuntanäytös Eduskunnassa
Kaksi SM-pronssia KLL:n triathlon kisoista
Lentopallossa yläasteen tytöille HOU:n pronssia
7-luokkalaisille Helsingin sarjoissa mitalisadetta
Salibandy-tytöille pääkaupunkiseudun mestaruus
Yläasteen jalkapallopojat SUOMEN MESTAREITA!
Lukion saliabandy-valtikka PHYK:ssa
Koripallopojille himmeämpiä mitaleja
Yläasteen tytöt koripallon SUOMEN MESTAREITA!
Lukion salibandypojat URLUn SM-lopputurnauksessa
Kristian Näkyvä ja Ari Gröndahl Pikkuleijoniin
Lukion pojille Helsingin kaukalopallomestaruus
Lukion tytöille koripallon SUOMEN MESTARUUS!
Lukion jalkapallopojat URLUn turnauksessa
PHYK:lle jääkiekon SM-KULTAA!
Katas toi kultaa!
Oman koulun päivä
Day In Jungle