Urheilulukio

Urheilulukion valmennuslinjalle hyväksytyt oppilaat valmentautuvat oman lajinsa parissa kolmena aamuna tai muuna ajankohtana viikossa.

Koulussa on urheilijoita kaiken kaikkiaan yli 30 eri lajista. Suosituimpia lajeja ovat jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy, tennis, maastohiihto, yleisurheilu, muodostelma- ja taitoluistelu, voimistelu eri muodoissaan, tanssi, kamppailulajit, ringette, jääpallo, mailapelit, golf, uintilajit ja eri kestävyysurheilulajit.

Voimisteluliiton toimesta joukkuevoimistelu on nostettu uudeksi merkittäväksi painopistelajiksi koulussamme.

Myös uusia ns. päälajeja voi syntyä, jos hakijoiden määrä ja taso on riittävän korkea. Koulumme on osa Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiaa (Urhea). Urhean toimintaperiaatteisiin nojautuen joissain lajeissa valmentaudutaan yhteistyössä muiden Urheaan kuuluvien oppilaitosten kanssa. Tenniksessä maamme kärkipelaajia harjoittelee Talin tenniskeskuksessa ja opiskelee koulussamme.

Muiden lajien urheilijat hyödyntävät valmennustunteja itsenäisesti tai oman valmentajan johdolla harjoitellen. Näiden ns. yksilöllisen valmennuksen lajien harjoitussuunnitelmat tulee hyväksyttää etukäteen.

Eri lajien toimintaa on esitelty tarkemmin kohdassa lukion valmennus. Koulumme valmentajista, jotka ovat lajiensa huippuasiantuntijoita, voit lukea em. valmennussivuilta ja kohdasta liikunnanopettajat ja valmentajat (luettelo juuri nyt päivityksessä).

Urheilulukion valmennuslinjalle hyväksytyt oppilaat valitaan valmennusryhmiin lukuvuoden alkaessa. Ryhmiin voi päästä mukaan kesken lukuvuodenkin, jos ryhmissä on tilaa. Vastaavasti sieltä voi pudota pois, jos asetetut vaatimukset eivät täyty. Koululla on oma valmennuskiintiö kullekin lajille sen mukaan mitä toimintaedellytykset ja valmentajien määrä mahdollistavat.

Urheilulukiolaisen opinto-ohjelmaan voidaan liittää myös muita urheiluun liittyviä tukiopintoja. Tällaisia ovat mm. valmennusoppi, psyykkinen valmennus, ravintovalmennus, lihashuolto ja urheilu ensimmäisenä ammattina -opintojakso. Myös esim. erotuomari-, ohjaaja- ja toimitsijakursseilla voi täydentää urheilulinjan opintoja.

Valmennusta voi lukion aikana suorittaa uuden opetussuunnitelman mukaan 36 opintopistettä (ennen 18 kurssia) ja joissain tapauksissa enemmänkin. Jos osallistut valmennukseen säännöllisesti koko lukuvuoden, saat valmennuksesta pääsääntöisesti 10 opintopistettä (ennen viisi kurssia) vuosittain.

Takaisin ylös