Liikunnanopettajat ja valmentajat

Tuomas Raja
Rehtori ja valmentaja
Raja on arvostettu yleisurheiluvalmentaja Suomen Urheiluliiton ja Helsingin Kisa-Veikkojen parista. Hän on valmentanut useita urheilijoita nuorten ja aikuisten arvokisoihin sekä Suomen mestaruuksiin. Raja seuraa tiiviisti PHYK:n urheilutoimintaa ja pyrkii mahdollisuuksiensa mukaan myös osallistumaan valmennustoimintaan.
Lea Hakala
Apulaisrehtori, urheiluvastaava, liikunnanopettaja ja koripallovalmentaja
Hakala on Suomen kaikkien aikojen menestynein naiskoripalloilija ja maamme ensimmäinen koripalloammattilainen. PHYK:ssa hän vastaa kaikesta koulun urheilutoiminnasta ja erikseen myös tyttöjen koripallovalmennuksesta.
Harri Jokela
Liikunnanopettaja ja koripallovalmentaja
Jokela valmentaa Hongan junioreita sekä nuorten maajoukkuetta. Hänet on valittu Suomen valmentajat ry:n vuoden valmentajaksi. Hän vastaa PHYK:n poikien koripallovalmennuksesta.
Antti Koskelainen
Koripallovalmentaja
Koskelainen on Suomen Koripalloliiton olympiavalmentaja ja nuorten maajoukkueiden valmentaja, joka toimii PHYK:ssa koripallovalmentajana.
Martti Kuisma
Koripallovalmentaja
Kuisma on tehnyt mittavan uran koripalloammattilaisena ja pelannut pitkään Suomen maajoukkueessa. Tällä hetkellä hän toimii koripallovalmentajana HNMKY:ssä ja PHYK:ssa.
Juuso Milén
Koripallovalmentaja
Milen on HNMKY:n valmennuspäällikkö ja hän on palannut vanhaan kouluunsa takaisin vahvistamaan PHYK:n koripallovalmennuskaartia.
Jaakko Nevanlinna
Liikunnanopettaja ja jalkapallovalmentaja
Nevanlinnalla on kokemusta monien eri joukkueiden valmennustehtävistä. Veikkausliigajoukkueiden fyysisenä valmentajana hän on toiminut HJK:ssa, Jarossa ja liigaan nousseessa SJK:ssa. Nevanlinna vastaa PHYK:n lukion poikien jalkapallovalmennuksesta.
Juska Savolainen
Jalkapallovalmentaja
Savolainen on mittavan ammattilaisuransa päätettyään palannut entiseen opinahjoonsa takaisin. Hän toimii yhtenä PHYK:n poikien ja tyttöjen jalkapallovalmentajana.
Jari Rantanen
Jalkapallovalmentaja
Rantanen toimii HJK:n valmennuspäällikkönä. PHYK:ssa hän valmentaa Nevanlinnan ohella lukion poikien jalkapallon valmennusryhmää.
Ville Wallén
Jalkapallon maalivahtivalmentaja
Wallen on monikertainen Suomenmestari HJK:n menestyneen miesten edustusjoukkueen joukkueen maalin suulta. Nykyään hän toimii myös HJK:n maalivahtivalmentajana. PHYK:ssa hän valmentaa jalkapallomaalivahteja.
Päivi Lehto
Jalkapallovalmentaja
Lehto on jalkapallon ammattivalmentajatutkinnon suorittanut valmentaja, joka toimii HJK:n seurajoukkueiden valmennusorganisaatiossa. Hänet valittiin tänä vuonna vuoden helsinkiläiseksi valmentajaksi. Siihen yhtenä tekijänä vaikutti PHYK:n tyttöjen voittama jalkapallon koululaisten maailmanmestaruus. PHYK:ssa hän vastaa tyttöjen jalkapallovalmennuksesta.
Salla Saresvuo
Jalkapallovalmentaja
Saresvuo valmentaa HJK:ssa ja toimii PHYK:ssa Lehdon ohella tyttöjen jalkapallovalmentajana.
Toni Nenonen
Jääkiekkovalmentaja
Nenonen toimii mm. Suomen jääkiekkoliiton Pohjola-leirien valmentajana ja pelaajatarkkailijana. Nenonen vastaa PHYK:n jääpelivalmennuksesta.
Pyry Lukkarila
Jääkiekkovalmentaja
Lukkarila valmentaa Nenosen aisaparina PHYK:n jääpelaajia yläasteella ja lukiossa. Lukkarila toimii jääkiekkoliiton aluevalmen-tajana Etelä-Suomessa.
Ari Kumpula
Jääkiekon maalivahtivalmentaja
Kumpula on pelannut mittavan uran eri SM-liigajoukkueiden maalivahtina (eniten Helsingin Jokereissa). Tällä hetkellä hän toimii maalivahtivalmentajana Jokereiden organisaatiossa. PHYK:ssa Kumpula vastaa jääkiekkomaalivahtien valmennuksesta.
Joonas Naava
Salibandyvalmentaja
Naava on salibandyn huippuvalmentajatutkinnon suorittanut valmentaja, joka toimii Tapanilan Erän valmennuspäällikkönä. PHYK:ssa hän vastaa lukion salibandyvalmennuksesta.
Ilkka Lehtinen
Salibandyvalmentaja
Lehtinen toimii myös Tapanilan Erän organisaatiossa ja valmentaa Naavan ohella PHYK:n salibandypelaajia.
Esa Määttä
Jääpallovalmentaja
Määtällä on takanaan pitkä ura Suomen jääpallomaajoukkueen avainpelaajana ja ammattilaisena Ruotsin pääsarjassa. Tällä hetkellä hän PHYK:n valmennustyön ohella valmentaa jääpalloilijoita Botniassa ja nuorisomaajoukkueessa.
Juha Stark
Yksilöllisten lajien valmentaja
Stark toimii monipuolisesti PHYK:n eri valmennustehtävissä. Hän organisoi yksilöllisten lajien valmennustoimintaa ja toimii tämän ryhmän valmentajana. Lisäksi hän osallistuu esim. jäälajien valmennukseen.
Anton Telih
Yksilöllisten lajien valmentaja
Telih toimii Starkin ohella yksilöllisten lajien parissa ja osallistuu myös PHYK:n koripallovalmennukseen.
Kirsi Sipiläinen
Liikunnanopettaja ja valmentaja
Sipiläinen on yksi tyttöjen pääliikunnanopettajista. Tanssi, aerobic ja telinevoimistelu ovat hänen erikoisalaansa.
Nina Sandsund
Taitoluisteluvalmentaja
Sandsund on voittanut muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden Marigold IceUnityn joukkueessa. Hän valmentaa Helsingfors Skridskoklubbin taitoluistelijoita (muodostelma- ja yksinluistelu) ja vastaa PHYK:ssa muodostelmaluistelijoiden valmennuksesta.
Merja Huttunen
Taitoluisteluvalmentaja
Huttunen toimii taitoluisteluliiton valmentajana sekä teknisenä arvostelijana. PHYK:ssa hän toimii pääasiassa yläasteen taitoluis-teluvalmentajana.
Petteri Nykky
Golfvalmentaja
Nykky on Suomen miesten salibandyjoukkueen maailmanmestariksi johdattanut valmentaja. Nykky on myös golfvalmentaja, joka toimii Pääkaupunkiseudun Golfakatemian valmentajana. PHYK on osa akatemiaa ja Nykky vastaa PHYK:n golfvalmennuksesta.
Matti Virtanen
Ringettevalmentaja
Virtanen on Suomen Ringetteliiton valmennus- ja koulutuspäällikkö. Virtanen toimii PHYK:n ringettevalmentajana.
Emma Saarelainen
Tanssi- ja kehonhuoltovalmentaja
Saarelainen toimii PHYK:n tanssivalmentajana sekä pitää kehonhuollollista oheisharjoittelua eri lajien urheilijoille.
Saku Siivonen
Tennisvalmentaja
Siivonen vastaa Jarkko Nieminen Tennisakatemian (JNTA) pelaajien valmennusjärjestelyistä.
Krista Puhakka
Fysioterapeutti ja fyysinen valmentaja
Puhakka toimii PHYK:n fysioterapeuttina ja osallistuu fyysiseen valmennukseen.

Edellä mainittujen valmentajien ohella PHYK:ssa toimii myös muita valmentajia Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (URHEA) kautta. Tällöin valmentaudutaan yhteistyössä muiden pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten kanssa. Tarpeen mukaan muitakin valmentajia työskentelee PHYK:ssa lyhytkestoisemmissa tehtävissä. Lisäksi opetukseen ja valmennukseen osallistuu eri lajien vierailevia asiantuntijoita luennoitsijoina ja kouluttajina.