Futsalin MM-kisat 2014, tytöt

27.4. - 2.5., Cagliari, Italia

Suomalaisten alkulohkossa pelaavat Turkki, Englanti ja Israel.
F-lohko: Ranska, Guatemala, Italia, Belgia.
G-lohko: Brasilia, Romania, Kiina, Venäjä.
=> Kaikista lohkoista kaksi parasta sekä kaksi parasta kolmosta mitalipelikaavioon.

Mukana on kaiken kaikkiaan 12 tyttö- sekä 24 poikajoukkuetta.

Kisojen viralliset kotisivut www.isfcagliari.it

Palloliiton futsal-sivujen uutiset:
PHYK - Turkki, PHYK - Israel http://www.palloliitto.fi/uutiset/futsal/phykn-tytot-koululaisten-mm-kisoissa
PHYK - Englanti http://www.palloliitto.fi/uutiset/futsal/phyk-mm-kisoissa-kahdeksan-parhaan-joukkoon  
PHYK - Belgia http://www.palloliitto.fi/uutiset/futsal/phyk-vei-suomen-varit-valieriin
PHYK - Ranska http://www.palloliitto.fi/uutiset/futsal/phyk-raivasi-tiensa-mm-finaaliin
PHYK - Turkki http://www.palloliitto.fi/uutiset/futsal/phykn-tytoille-upeasti-mm-hopeaa

Tulokset ja maalitykit http://www.phyk.fi/PHYK/URHEILUNTULOKSIA?UUID=2212#URHTULOKSIA

Tytöt voittivat viime keväänä jalkapallon koululaisten Maailman mestaruuden, joten odotukset ovat korkealla. Italian matka on koulun yhdestoista MM-kisamatka. Aikaisempina vuosina mukana ovat olleet koripallon, salibandyn ja jalkapallon tyttö- että poikajoukkueet.

Joukkue: Sofia Manner (mv), Tessa Auvinen, Anni Varjonen, Emma Nuutinen, Anniina Sankoh, Olga Muuri, Vilja Aaltonen, Moona Talka, Inka Kaivola, Pauliina Talaslahti, Jenna Nevalampi, Sanna Koivumäki (mv). Valmentajina toimivat Päivi Lehto ja Salla Saresvuo, fýsioterapeuttina Krista Puhakka, joukkueen johdossa Harri Jokela.

*****

Tyttöjen pitämä kisapäiväkirja:

LAUANTAI 26.4.

Lentokenttä: klo 11:50 tapaaminen, kone lähti Frakfurtiin 13:50. Vaihto meni sujuvasti, lennot olivat ajallaan.

Lentomatka sujui nopeasti. Neljän tunnin bussimatka tuntui aika pitkältä. Matkanteon katkaisi kaksi taukoa. Toinen oli puskapissatauko ja toinen kuskin lakisääteinen huilitauko. Loppumatkalla Sofia ja Olga kuitenkin pitivät porukkaa hereillä kertomalla pimeässä bussissa kovaan ääneen kummitustarinoita…

Hotellille päästiin puolen yön aikaan, kaikki olivat aika väsyneitä. Heti aluksi myös huomattiin kuin Wifi ei toiminutkaan. Viikko ilma Wifiä??? Tästä pettymyksestä huolimatta kaikki pääsivät nukkumaan ja valmistaumumaan huomiseen ensimmäiseen MM-kisapeliin.

SUNNUNTAI 27.4.

Yöunet jäivät aika lyhyiksi. Heräsimme tosi aikaisin ja suuntasimme aamupalalle. Iloksemme kohtasimme tutun aamiaismallin viime kevään
Ranskan MM-kisoista: kaakaota, suklaamuroja, Nutellaa ja vaaleaa leipää. Piti kuitenkin tankata ja sen me teimme.

Lähdimme bussilla pelikenttää kohti. Matkassa oli vastustajamme Turkin joukkue, joiden takia lähtömme hiukan myöhästyi.

Pelipaikan kenttä (parketti) näytti hyvältä ja aloitimme heti lämmittelyn.

Peli alkoi, mutta taisimme olla hiukan unessa ekalla puoliajalla, sillä Turkki pääsi heti maalin teon makuun. Emme saaneet peliämme kulkemaan niin kuin olimme sopineet ja se näkyi lopulta myös tulostaululla. Positiivista oli kuitenkin, että pelimme oli nousujohteista ja parani loppua kohden.

Palattuamme hotelliin pulahdimme viileään uima-altaaseen (jotkut enemmän, jotkut vähemmän), jotta palautuminen matkan rasituksesta ja pelistä voisi alkaa.

Illalla suuntasimme MM-kisojen avajaisiin. Marssimme pikkukujia pitkin kaupungin keskustorille, jossa oli myös paljon paikallisia katsomassa juhlallisuuksia. Avajaiset olivat tuttuun tapaan aika pitkäveteiset, mutta myös kaikesta huolimatta aika hauska tapahtuma.

Avajaisten jälkeen hotellilla menimme heti syömään ja ruoka oli yllätykseksemme todella hyvää, sitä sai jopa ottaa lisää. Vatsat täysinäisinä menimme huoneisiimme ja kävimme ajoissa nukkumaan, jotta olisimme paremmassa pelivireessä Israelin tyttöjä vastaan. 

MAANANTAI 28.4.

Heräsimme aamulla ja menimme suoraan aamupalalle. Siellä oli perusaamiainen eli Nutellaa ja vaaleaa leipää – taas. Toki jugurttia ja hedelmiäkin löytyi, mutta ei nämä sapuskat kotiaamiaiselle vedä vertoja…

Vatsat ”täysinäisinä” menimme kertaamaan pelikuvioita hotellin takapihan ulkokentälle. Päivi piti teorialuennon, jota sitten toteutimme käytännössä muutaman kerran. Nyt on homma hanskassa!

Pelikamojen hakemisen jälkeen lähdimme bussilla hotellilta pelaamaan Israelia vastaan.

Pelimme parani paljon eilisestä! Voitimme selvästi 6-1. Olimme selvästi parempia ja sen pituinen se.

Bussilla takaisin hotellille, jossa suoraan syömään. Harrin mukaan täällä vain syödään koko ajan.

Iltapäivän ja alkuillan vapaa-ajalla kaikki tekivät mitä halusivat.

Illalla oli taas ruoka, jonka jälkeen lähdimme iltakävelylle. Vielä hetki vapaa-ajan viettoa ja sitten nukkumaan, valmiina voittamaan Englannin joukkue.

TIISTAI 29.4.

No remix sanast nutellasuklaa, jäätee, aamupala.

No remix replay: ”älkää aina tuijottako”.

Me mennää vetää kentälle aamujumppaa. Uus palautustyyli, unohtuks sisäsyrjä.

Päivi Thea Head Coach sanoo: Zlatanit avaukseen.

Peli meni hyvin, ne englantilaiset hävis 5-0. Hablaaaaaaa!!! Freestyle oli päivän sana. Päivi The Haed Coach käski meidän käyttää freestylee pelissä. Se toimi!

Sit lähettii hotellilt Stadiin yleisbussilla, ei maksettu lippui… Kuski hidasteli. Meil oli kultikset (kulta-ajat) koska ostettii maailman hotteimpii rääsyjä. Kaikki paikalliset ihastu meihin. Bussilla takas hotellille. Myöhästyttiin ruoalta.

Tehtiin remix ruoast: kana, pasta, mozzarella.

Iltajumpat tehtii, kaks liikettä kapteenin johdolla (Tessa Auvinen) (naistenliiga) (HJK). 

Sit alko elämä ja lisättii maailman hoteimmat 1G-kuvat @sankohh & @nuutinenn. Sit saatii maailman eniten poikaystävii ja fanei, mut sit sanottii niille moikka ja lähettii goisii.

No mut yleisesti ihan jees täälä Italias!

KESKIVIIKKO 30.4.

Tänään heräsimme aamupalalle klo 08:15, jonka jälkeen menimme hotellin vieressä olevalle kentälle höntsäilemään Päivin ja Sallan ohjeiden mukaan.

Meillä oli ottelu Belgiaa vastaan. Peli oli meidän, mutta välillä joukkueen yhtenäinen puolustaminen rakoili. Voitimme, joka riemun saattelemana mahdollisti meille paikan semifinaaliin.

Palattuamme hotelille kävimme altaalla palauttelemassa jalkoja. Otimme myös hetken aurinkoa.

Iltapäivällä oli järjestäjien kaupunkikierros, jossa suuntasimme kohti Cagliaria. Katselimme kauniita maisemia ja nautimme samalla nähtävyyksistä. Retki päättyi shoppailuihin, jota hetkeä oli kauan odotettu.

Hotellilla menimme syömään, lepäsimme ja teimme lihashuoltoa, jonka jälkeen nukkumaan menon aika koitti ja päivä oli pulkassa

TORSTAI 1.5.

Heräsimme Vappupäivänä 06:45 aamupalalle ja sieltä suoraan peliin.

Kentällä teimme hyvät lämmöt, että saimme koneemme kunnolla käyntiin.

Peli lähti hyvin liikkeelle ja pidimme temmon koko ajan korkeana. Lopulta ranskalaiset alkoivat väsyä ja turhaantua (etenkin numero 20). Zlatanit olivat maalipäällä, joten voitimme 5-3 ja PÄÄSIMME MM-LOPPUOTTELUUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Illalla menimme Kansat Kohtaavat –juhlaan, jossa esitimme perinteisen joulupunkin vetämän Letkajenkka-shown. Se onnistui taas hyvin, kun isännät olivat ensin selvittäneet omat tekniset ongelmansa.

Joulupukki (Sofia) pääsi vielä useisiin valokuviin paikallisten aikuisten ja lasten kanssa.

Päästyämme takaisin hotellille söimme illallisen: pastaa, pastaa ja lisää pastaa. Sen jälkeen menimme kämppiimme ja aloitimme keskittymisen huomiseen finaaliin.

PERJANTAI 2.5.

Morjens Fanit!

Helo wassup? No ihan jees tääl Italias.

Päivi herätti meijät aamupalalle, kun meinattiin nukkuu pommiin. Me mentii aamupalan jälkee höntsäilee, uimaa tai uittaa meijän varpaita kylmään uima-altaan veteen.

Huilia ja taas syömään remix pastaa ja kanaa ja lihaa.

Sit mentii turkkilaisten kanssa samal bussil pelii.

Hyvä fiilinki, katsomo täynnä fanei, kummiski finaali kysees.

Oltiin pelis ammattimaisempii kun ne, mut niil oli parempi tsägä.

Palkintojenjaos otettii pari fanikuvaa ja lähettii menee takasi hotellille.

Vika ilta, porukka vaihteli paitoja tai muuten vaan oli. Wifi toimi tosi hyvin eikä katkeillu minuutin välein.

Kiitos ja buenos dias.

LAUANTAI 3.5.

Myöhäinen herätys ja myöhäinen aamupala vasta klo 09:30.  Nutella oli loppunut…

Aamupäivällä ajan tappamista, hiukan auringon ottoa sekä pakkaamista. Wifittelyynkin totta kai jäi aikaa.

Viimeinen pasta-ateria näissä kisoissa. Öljyjä ja leipiä tulee ikävä. Päivi piti kiitospuheen ja jakoi ansioituneille pelureille saamiamme viirejä. Kristalta saimme jokainen myös kunniakirjan sekä muutakin muiden joukkueiden antamaa muistosälää.

Lopulta pakkauduimme bussiin ja aloitimme neljän tunnin matkan saaren toiseen päähän. Ennen taukoa kaikki nukkuivat. Tauon jälkeen alkoi taas jo juttu maistaa ja poppi soida.

Lentokentällä pistimme (painavat) tavarat ruumaan, muutamalla oli jotakin lippuongelmaa, mutta italialaiseen tapaan ”no problem”. Viimeiset shoppailut, jotkut myös söivät – muutakin kuin pastaa.

Lento lähti ajallaan, matkanteko oli tasaista. Frankfurtissa lippuongelmaiset selvittivät ongelmansa ja pääsivät onnellisesti loppulennolle.

Hiukan väsytti, osa nukkui, osa jutteli ja osa vain oli. 

Viimein puoli kaksi yöllä olimme taas kotimaan kamaralla. Kaikkien laikutkin tulivat perille ja jokainen suuntasi omaan kotiinsa MM-hopeamitali kaulassa. Eilen hopea nyppi, mutta nukutun yön jälkeen se tuntui jo aika hyvältä.