JALKAPALLON MM-KISAT 2013

14. - 22.4., Bordeaux, Ranska

Klikkaa kuva suuremmaksi.

Takarivi vasemmalta: Karim Zine, Pia Tavi, Leo Väisänen, Jusa Lehtinen, Anniina Sankoh, Lassi Järvenpää, Emma Nuutinen, Mustapha Ceesay ja Touko Laakkonen

Keskirivi vasemmalta: Tiia Mulo, Vili Niemi, Vilja Aaltonen, Peik Koskinen, Vilhelmiina Aalto, Mnwas Awari, Silja Suoniemi, Aleksi Jokela, Kaisa Collin, Anni Varjonen ja Sami Hemmer

Eturivi vasemmalta: Karoliina Hannukkala, Santtu Toiviainen, Tessa Auvinen, Calvin N'Sombo, Roosamari Hannukkala, Tomi Mikkelsson, Matias Sauramaa, Jenna Nevalampi, Emil Lidman, Hanni Häkkinen ja Pihla Pohjankyrö

Kuvasta puuttuvat: Enna Halonen, Ella Alakomi, Juuso Ollila ja Onni Puhalainen

Valmentajat: Jaakko Nevanlinna (pojat), Juska Savolainen (pojat), Päivi Lehto (tytöt) ja Salla Saresvuo (tytöt)

Fysioterapeutti: Krista Puhakka

JPH: Laura Kolehmainen ja Harri Jokela

GM: Tuomas Raja

Klikkaa kuva suuremmaksi.
Klikkaa kuva suuremmaksi.

 

LOPULLISET SIJOITUKSET
tytöt     pojat    
loppuottelu Suomi - Ranska

3 - 1

loppuottelu Turkki - Saksa

RK 4 - 3 (1 - 1)

pronssiottelu Brasilia - Unkari

RK 3 -5 (1 - 1)

pronssiottelu Ranska - Romania 

RK 2 - 3 (0 - 0)

5.-6. Ranska II - Saksa

0 - 2

5.-6. Ranska II - Suomi

1 - 2

7.-8. Intia - Tanska

0 - 2

7.-8. Etelä-Afrikka - Slovenia

1 - 3

9.-10. Guatemala - Turkki

2 - 1

9.-10. Itävalta - Slovakia

5 - 0

11.-12. Romania - Taiwan

1 - 5

11.-12. Chile - Tanska

1 - 4

13. Belgia   13.-14. Tsekki - Unkari

1 - 5

14. Kreikka   15.-16. Belgia FRC - Belgia FLA

3 - 4

15. Italia   17.-18. Luxemburg - Guatemala

RK 3 - 2 (3 - 3)

      19.-20. Bulgaria - Brasilia

RK 2 - 3 (0 - 0)

      21.-22. Italia - Kiina

4 - 1

      23.-24. Kreikka - Ruotsi

RK 6 - 5 (3 - 3)


SUNNUNTAI 21.4.

"Paras päivä ikinä!"

POJAT:
Jälleen aamupeli, mutta siihen oli jo totuttu. Ilma oli aurinkoinen, tosin kylmä tuuli teki kelistä aika viileä.

Normaalit alkurutiinit pukukopissa ja kentän laidalla. Kaikki näytti hyvältä, mutta mutta

Pelin alku oli täydellistä ranskalaisten hallintaa. Ensimmäisen hyökkäyksen Tomppa ja pakit hoitivat, mutta toinen vyörytys oli liikaa. Kaksi minuuttia kellossa ja 1-0 taululla Ranskalle.

PHYK oli vaisu. Naapuri voitti lähes kaikki kaksinkamppailut. Suomalaiset eivät millään saaneet omaa peliään pyörimään suunnitellulla tavalla.

Tauolla Dynamic Duo (valmentajat Jaska & Juska) valoi uskoa pelaajiinsa. Toisella puoliajalla nurmelle astui aivan toisenlainen PHYK. Tuo ryhmä taisteli, raatoi, haastoi, teki aloitteita ja alkoi pelata jalkapalloa. Painopiste siirtyi minuutti minuutilta Ranskan maalin suuntaan.

Peliaika uhkasi kuitenkin loppua. Suomalaiset eivät kuitenkaan antaneet periksi. Ranskalaiset purkivat pallon sivurajan yli. Jusa linkosi pitkä sivurajan kauas Ranskan maalin tuntumaan. Puskuja ohi, potkuja ohi. Todellinen maalintekijä haistaa nämä tilanteet. Menkku syöksyi irtopalloon, väänsi lantionsa aivan luonnottomaan asentoon ja tykitti pelivälineen maaliin. Ei juhlimista vaan pallo nopeasti keskiympyrään.

Ranskan viivytteli. Kello kävi. Pelattiin jo yliaikaa. Suomalaiset riistivät pallon, se toimitettiin nopeasti oikeaan laitaan Vilille. Ukko nousi terävästi ylös ja antoi matalan, tarkan syötön vapaalle Menkulle. Jälleen kerran synnynnäinen maalintekijä oli maineensa arvoinen. Kimppuun ryntäävien pakkien ahdistelusta huolimatta veto lähti tarkasti maalia kohti, liian tarkasti Ranskan maalivahdin kannalta. Maali!

Pian Ranskan aloituksen jälkeen soi loppuvihellys. PHYK oli noussut sillasta voittoon. Viides sija oli plakkarissa. Tulos on todella kova erittäin kovatasoisessa turnauksessa. Pojat pelasivat kahdeksan peliä ja hävisivät vain yhden.

Vaikka tyytyväisyys ottelun lopputuloksesta paistoi joukkueen kasvoilta, takaraivossa jäyti pettymys Romania-tappiosta. Usko kovempaan tulokseen, mitalipeleihin ja siellä pärjäämiseen, oli vahva.

Nopea suihku, ruokailu ja tyttöjä finaalissa kannustamaan.

TYTÖT:
MM-finaali. Sana maistuu suussa mukavalta. Tänään sitä saa maistaa.

St. Germain stadionille oli kerääntynyt monta sataa äänekästä katsojaa seuraamaan koululaisten MM-finaalia. Tunnelma oli korkealla, meteliä riitti reilusti jo ennen pelin alkua.

PHYK:n pukuhuoneessa oli rento, mutta odottava tunnelma. Kengännauhat oli sidottu, juomapullot täytetty ja korvien väli tyhjennetty turhista ajatuksista. Päivi kertasi tulevan tunnin tapahtumia ja loi uskoa joukkueeseen. Silmät kiinni, fokus olennaiseen.

Pukuhuonekäytävässä jonoon odottamaan marssia kentälle. Viereiseen Ranskan joukkueen pelaajiin luotiin vaivihkaa katseita.

Lupa tuli ja joukkueet marssivat kentälle. Kättelyt, teikkaukset ja lahjojen vaihto. MM-finaali oli valmis alkamaan.

Ranska oli aluksi kovasti niskan päällä. He ottivat aloitteita kentällä ja veivät peliä miten tahtoivat. Muutama todella vaarallinen paikka tuli Ennan maalille, mutta tyttö hoiti tilanteet tyylikkään varmasti kotiin.

Alkuhämmennyksestä toivuttuaan PHYK sai omaa peliään pikku hiljaa rullaamaan paremmin ja paremmin. Joukkue pääsi hätyyttelemään Ranskan maalia, mutta heidän taitava maalivahtinsa piti nollan.

Kymmenennellä minuutilla huudatettiin kansaa. Emma teki komealla vedolla johto-osuman Ellan erinomaisesta syötöstä. Ranska lisäsi kierroksia ja painoi pelin väkisin PHYK:n päätyyn. Neljä minuuttia ennen taukoa tuli tasoitus. Enna oli torjunut loistavasti ranskalaisten vapaapotkun. Irtopalloa ei kuitenkaan saatu siivottua selvemmille vesille ja Ranska teki väkisin tasoituksen.

Tauolla kopissa oli rauhallinen, itseensä luottava suomalaisjoukkue. Lepohetki käytettiin hyväksi. Tankattiin ja kerrattiin mitä piti tehdä. Nappulakengät betonia vasten kopisten palasi joukkue takaisin finaalinurmelle.

Toinen puoliaika oli PHYK:n tytöiltä MM-loppuottelun arvoista pelaamista. Tahtotaso oli noussut hurjasti. Ranskalaiset huomasit menettävänsä palloa tilanne tilanteen perään. Pelin painopistettä hinattiin pikku hiljaa ranskalaisten maalia kohti. Vain heidän loistavan maalivahtinsa ansiosta peli oli pitkään tasan.

Ella otti ratkaisijan viitan harteilleen. Hänen päättäväinen murtautumisensa keskustan läpi tuotti tulosta, verkko tötterölle ja PHYK johtoon. Peliaikaa oli jäljellä 11 minuuttia. Paine pysyi Ranskan päädyssä. Heidän jalkansa alkoi painaa, kun taas suomalaisten peli-ilo kasvoi.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin pallo oli taas verkossa, ranskalaisten päädyssä. PHYK:n kulmapotku oli aiheuttanut paniikin, jota puolustajat eivät pystyneet purkamaan. Lukuisten potkuyritysten jälkeen Emma törkkäsi ruuhkasta pallon maaliin. 3-1!

Tuomari oli antanut kolme minuuttia lisäaikaa. Ne tuntuivat todella pitkiltä. PHYK piti palloa ja juoksutti ranskalaisia. Lopulta vapauttava vihellys päätti pelin ja aloitti suomalaisten hillittömät juhlat. Vaihtopelaajat ryntäsivät kentällä, kenttäpelaajat tekivät kasan keskiympyrään. Huudettiin, itkettiin, halattiin, nautittiin maailmanmestarina olemisesta.

Juhlimisesta ei meinannut tulla loppua. Tunne oli huikea. Ensimmäisenä tytöt juoksivat kiittämään PHYK:n poikien muodostamaa erittäin äänekästä kannattajajoukkoa. Syvät kumarrukset heidän katsomonosaansa kohtaan. Kunniakierroksen aikana myös muukin yleisö yhtyi suomalaisten riemuun.

Järjestäjät ohjasivat maailmanmestarit pois kentältä, sillä poikien finaali oli alkamassa. Pukuhuoneessa valmentajat vietiin suihkuun, Tuokki ruiskutti limpparia ympäriinsä, poppi soi ja laulu raikasi: ”Suomi on uusi maailmanmestari hei, maailmanmestari hei, maailmanmestari hei, Suomi on uusi maailmanmestari hei, maailmanmestari hei!”.

Pitkän, pitkän ajan kuluttua tilanne hiukan rauhoittui. Alkoi tekstareiden lähettely ja Facebook-päivitykset. Pitihän maailman tietää mitä oli tapahtunut. Lopulta tytöt kävivät suihkussa ja siirtyivät katsomaan poikien loppuottelua.

Turkki voitti Saksan poikien finaalissa. Kentälle kutsuttiin kaksi maailman parasta joukkuetta, Suomi ja Turkki. Lyhyet puheet ja pyttyjen jako. PHYK:n kapteeni, Tessa Auvinen, sai kunnian koskea ensimmäisenä valtavaan pokaaliin. Kun hän toi sen joukkueensa luo, oli ryntäys ”Pojan” luo hirmuinen. Pokaalia halattiin, sitä suudeltiin, sitä nostettiin pään päälle, siitä pidettiin hyvää huolta. Valokuvia otettiin joka suunnasta. Tytöt menivät yhteispotrettiin turkkilaisten kanssa. Tilaisuus kesti ja kesti, mutta niin sen pitikin. Tästä hetkestä piti nauttia sydämensä kyllyydestä.

Lopulta tilanne normalisoitui, varusteet otettiin kantoon ja siirryttiin busseilla varsinaisiin päättäjäisiiin.
 

Palloliitton TV-linkki: http://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/huu-tv-suomen-kultajoukkue-sai-riemukkaan-vastaanoton 

Uutinen HJK:n sivuilla: http://www.hjk.fi/uutiset/Juniorit-1550


LAUANTAI 20.4.


Päivä valkeni aurinkoisena, mutta todella viileänä, tuuli nosti ihon kananlihalle. Keli oli sama kaikille, joten turha ruikuttaa – no buts!

POJAT:
Peli oli jo aikaisin aamupäivällä. PHYK:n kone oli valmis, kiitos hyvin keskittyneenä tehdyn alkuverryttelyn.

Heti aloitusvihellyksestä lähtien suomalaiset olivat todella terävällä jalalla liikkeellä. Tätä peliä oli tultu voittamaan, ei pelaamaan vain jne-sijoituksista. Koko porukka oli valmis pistämään itsensä likoon 100-prosenttisesti.

Näin myös tapahtui. Edellisen päivän murheet olivat muisto vain, kun PHYK pisti pelissä tuulemaan. Jo neljännellä minuutilla pallo oli Slovenian verkossa. Karim oli antanut nappisyötön pakkien välistä Emilille, joka oli linjan suuntaisesti hakenut vauhtia karkumatkalleen. Todella terävä ja tarkka veto aivan tolpan juureen alanurkkaan.

Peli pysyi hyvin pohjois-haagalaisten hanskassa vaikka maalin jälkeen omatkin maalintekopaikat olivat kortilla. Tosin ei myöskään Slovenia päässyt hätyyttelemään suomalaisten maalia. Pallollinen rohkeus oli silmiin pistävää, pojat uskalsivat pelata jalkapalloa, ei vain räiskiä palloa sinne sun tänne.

Pitkä turnaus alkoi näkyä pojissa. Kolhuja oli raajoissa enemmän tai vähemmän. Valmennuskaksikko teki paljon vaihtoja. Tämä ei kuitenkaan laskenut pelin tasoa vaan toi tarvittavaa tuoretta jalkaa juuri oikeaan aikaan oikeaan paikkaan kenttää. Joukkueen materiaalin leveys oli tässä pelissä kullan arvoista.

Lopussa turhautunut slovenialainen vielä helpotti suomalaisten tilannetta ottamalla punaisen kortin itselleen järjettömällä taklauksella. Onneksi loukkaantumiselta vältyttiin.

Peli päättyi ansaittuun 1-0 voittoon. Vaihtopenkki oli pelin jälkeen melkoinen joukkosidontapaikka. Krista vei kylmää ja teippiä joka suuntaan, sillä eriasteisia kolhuja oli lähes jokaisella pelurilla.

Vielä yksi rutistus sunnuntaina. Viides sija on hakusessa ja tämän päivän esityksen perusteella se matkaa Pietari Hannikaisen tielle.

TYTÖT:
Tyttöjen aamupäivä oli sujunut tuttujen rutiinien merkeissä. Kaikki odottivat malttamattomina pelin alkamista. Ruokailut katkaisivat mukavasti pelkän odottelun. Ja kun vielä oikeat pelipaidat olivat löytäneet oikeat käyttäjät, saattoi välieräottelu alkaa.

Edellisissä otteluissaan Unkari oli pelannut todella kovaa. Tästä ei ollut näkyvissä mitään, nyt he keskittyivät jalkapallon pelaamiseen. PHYK otti pelin haltuun ensimmäisen puoliajan. Hyökkäyspäässä saatiin aikaan tukku vaarallisia tilanteita, mutta maalintekoyritykset suuntautuivat liiaksi yli, ohi tai maalivahdille.

Puolustuksessa oltiin hiukan arkoja. Unkari hyökkäsi vain yhdellä kärjellä, joka tämäkään ei ollut kovin vaarallinen. Sukulaiskansallamme oli kaksi taitavaa yksilöä, mutta heidät saatiin hyvin kuriin tiiviillä joukkueen yhteistyöllä. Ensimmäinen puolisko päättyi maalittomana.

Tauolla Päivi ja Salla muokkasivat pelaajaryhmitystään hiukan uuteen uskoon. Tämä piristi selvästi suomalaisten peliä. Paikkoja tuli enemmän, puolustus oli aggressiivisempaa, naapurin tila oli todella minimissä, prässiä nostettiin ylemmäs.

Tällaisesta prässistä PHYK teki myös voittomaalin: Roosamari iski painetta Unkarin pallolliseen pakkiin tämän kulmalipun tuntumassa. Rode haki kontaktin kautta pallon itselleen, kuljetti päätyrajaa pitkin kohti maalia ja lähetti matalan pallon pilkun tuntumaan omille hyökkääjilleen. Pallo pomppi kaikkiin suuntiin kuin flipperissä. Ruuhkan seassa heilahti jalka, Emman jalka, joka osui terävästi palloon.  Maali!

Tytöt ryntäsivät toistensa kimppuun, vaihtopenkki pomppi tasajalkaa ja paikalla ollut poikien joukkue möykkäsi kiitettävästi. Ansaittu johto-osuma, mutta aikaa oli vielä jäljellä 24 minuuttia. PHYK piti palloa, vaarallisia tilanteita ei tullut. Unkari pääsi pariin otteeseen hätyyttelemään Ennan maalia.

Kahdeksan minuuttia ennen loppuvihellystä unkarilainen pelaaja taklasi itselleen varoituksen ja viiden minuutin jäähyn. Tämä sisuunnutti naapurin joukkueen. Paine siirtyi PHYK:n kenttäpäätyyn. Suomalaisten puolustuksessa pidettiin kuitenkin hermo kurissa ja pallo poissa maalitekopaikoista.

Kello kävi. Tuomarin liikkumista seurattiin. Katse kävi usein kellossa. Lopulta pilli nousi huulille ja hän vihelsi pelin päättyneeksi. Pohjois-Haagan yhteiskoulun tyttöjen joukkue oli sensaatiomaisesti selvittänyt tiensä MM-kisojen loppuotteluun! Kirkumista, huutoa, onnitteluhalauksia, ylävitosia ja kaikkea muuta mitä kuuluun voittajien ilotteluun.

Joukkue piti kuitenkin jalat tiukasti maassa. Riemu laantui nopeasti. Kisat olivat vielä kesken. Jälleen yksi välitavoite oli saavutettu. Lopullinen maali odotti sunnuntaissa.

Jäähdyttelyssä hölkkäsi tyytyväisiä, mutta vielä nälkäisiä tyttöjä. Katse ja kehon kieli kertoivat, että tämä tarina ei vielä ole loppuun saakka kirjoitettu. Joukkue siirtyi hotellille suihkuun ja välipalalle. Illemmalla tankattiin kunnolla kisapaikan ruokalassa.

Päivä päätettiin tuttuun tapaan joukkueiden yhteisellä palaverilla. Tunnelma hotellin ala-aulassa oli huomattavasti parempi kuin vuorokautta aikaisemmin. Nyt kaikki hymyilivät, voittajan on helppo hymyillä.

Tuokki kävi läpi päivän iloiset tapahtumat sekä sunnuntain aikataulun. Viireillä palkittiin tytöissä Roosamari ja pojissa Emil.

Huoneissa lennelleet ötökät häiritsivät joidenkin nukkumaan menoa, Juska hoiti kuitenkin mallikkaasti tilanteen. Pää tyynyyn, unta kroppaan, sunnuntaina on taas uusi, hieno jalkapallopäivä.

Tyttöjen pelin uutinen Palloliitton sivuilla: http://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/suomen-tytot-koululaisten-mm-finaaliin

Poikien pelin uutinen Palloliitton sivuilla: http://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/suomen-pojat-pelaavat-5-sijasta-koululaisten-mmssa

PERJANTAI 19.4.

Isojen pelien päivä!

Aamupäivä oli molemmilla joukkueilla rauhallista latautumista monin eri tavoin. Joukkueet tekivät yhteiset verryttelyt ja herättelyt. Sitten porukat söivät, ottivat torkkuja, touhusivat toistensa huoneissa kuka mitäkin. Aika kulki hitaasti. Valitettavasti iltapäivän pelit olivat taas tytöillä ja pojilla samaan aikaan.

TYTÖT:
Joukkue piti viimeistelypalaverin tytöille osoitetussa sisähallissa. Päivi painotti taktisten asioiden kertaamisen ohessa rentoutta, itseensä uskomista ja unelmien täyttämistä.

Ilma oli aurinkoinen, mutta kylmä tuuli puhalsi. Se ei kuitenkaan haitannut huolellista lämmittelyä. Kello mateli edelleen, todella useaan kertaa kysyttiin ”mitä kello on”, ”paljonko on vielä aikaa peliin” jne.

Lopulta kenttä vapautui. Tuomarit tarkistivat pelaajat ja heidän varusteensa. Viirejä vaihdettiin, vihdoinkin ottelu alkoi.

PHYK otti ohjat heti käsiinsä. Kerta toisensa jälkeen suomalaisten hyökkäykset vyöryivät tanskalaisten maalia kohti. Pallo pomppasi ylärimaan. Maalivahti torjui. Veto meni yli tai ohi. Pallo osui tolppaan. Tätä jatkui minuutista toiseen.

Tanska ei juuri päässyt yli keskirajan ja ne muutamat kerrat eivät olleet mitenkään vaarallisia. Tauolla tilanne oli maaliton.

Päivi ja Salla valoivat uskoa tyttöihinsä. Ilmeet olivat päättäväiset, kehon kieli kertoi, että näin ei voi jatkua.

Toisella puoliajalla sama rumba jatkui. PHYK painosti ja tanskalaiset puolustivat. Enna osallistui maalissa peliin vain omien syöttäessä hänelle palloja. Hyvä näin, pysyi tyttö lämpimänä.

Peliä oli pelattu 50 minuuttia. Koko ajan peliään parantava Ella murtautui väkisin tanskalaisten puolustuksen läpi. Piti katseen ylhäällä ja näki Kaisan vapaana. Tarkka syöttö suoraan tassuun. Kaisa otti pallon haltuun yhdellä hallitulla kosketuksella, kääntyi maalia kohti ja toisella kosketuksella lähetti pallon maaliin. Hillittömät tuuletukset, huudot ja onnittelut. Ansaittu johto.

Tanskalta alkoi bensa loppua. Taklaukset myöhästyivät. Seurauksena keltainen kortti ja viiden minuutin jäähy. Lopussa juutteja oli jäähtymässä kaksikin pelaajaa yhtä aikaa. PHYK:n tytöt pitivät kylmäpäisesti palloa loppuajan. Voittivat pelin 1-0. Pääsivät MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon! Huutoa! Onnitteluja! Halauksia! Iloa! Ansaittu voitto, sitkeys palkittiin.

Poikien peli oli vielä kesken, joten kaikki siirtyivät nopeasti kentän reunalle seuraamaan ukkojen edesottamuksia.

POJAT
Ottelun alku oli yhtä hurlumheitä. Kaksi minuuttia pelattu ja PHYK siirtyi Emilin maalilla 1-0 johtoon Menkun loistavasta syötöstä. Minuuttia myöhemmin Romania tasoitti taitavalla kaukovedolla. Tämän jälkeen peli rauhoittui maalien osalta.

Romania oli iso, nopea ja urheilullinen joukkue, joista suurin osa pelasi ikäluokkansa maajoukkueessa. Ei niinkään mikään jallittajaporukka vaan kovaa ja suoraviivaisesti Tomin maalia kohti rynnivä ryhmä. Valitettavasti romanialaiset olivat myös ahkeria filmaajia ja tähän halpaan meni myös tuomari yllättävän usein.

Ensimmäisellä puoliskolla molemmilla oli muutama maalintekopaikka, mutta ne tyrehtyivät joko ohi vetoihin tai maalivahtien liimanäppisyyteen. Juuso pääsi kertaalleen oikelta laidalta puolittaiseen läpiajoon, mutta maalivahti oli vahvempi.  

Huiliajalla valmennuskaksikko painotti omassa pelisuunnitelmassa pysymistä. Se oli toiminut ensimmäisellä puoliajalla ja siihen uskottiin myös toisella. Pelin jatkuessa varsinaiset maalin teko yritykset olivat kortilla. Palloa pelattiin keskikentällä kummankaan pääsemättä rynnimään naapurin maalille.

Nilkat olivat kovilla. Tunteet kävivät kierroksilla. Jäähypenkki tuli usealle pelaajalle tutuksi. Useammin suomalaisten kuin romanialaisten osalta. Näyttely- ja kieriskelytaidoilla oli turhan paljon osuutta asiassa.

Varsinainen peliaika päättyi. Tuomari oli antanut kolme minuuttia lisäaikaa. Pallo pysyi edelleen sitkeästi keskirajan tuntumassa. Romania sai kulmapotkun. Varsinainen kulmapotku ei ollut vaarallinen, mutta kunnon purkua ei saatu aikaiseksi. Pallo jäi suomalaisten kenttäpuoliskolle. Paine oli kova. Hiukan hätäisiä syöttöjä ja kimmokkeita ja yhdestä sellaisesta romanialaiskärki pääsi tuikkaamaan pallon maaliin. Joidenkin mielestä paitsio, mutta maali hyväksyttiin.

Pohjois-Haagalaiset veivät pallon nopeasti aloitukseen. Vihellys, syöttö, toinen vihellys ja peli oli päättynyt 2-1 Romanialle.

Tunteet kävivät kuumina. Tulos kuitenkin oli ja pysyi. Välierä oli jäänyt haaveeksi viimeisen sekunnin maalilla. Draamaa koko rahan edestä.

Suomalaisten vaihtopenkillä oli äärimmäisen pettynyt joukkue. Tyhjiä katseita, kyyneliä, kiroilua. Joukkue oli lähtenyt voittamaan peliä, ei peruuttelemaan. Joukkue oli halunnut mitalipeleihin ja antoi aivan kaikkensa, mutta tällä kertaa urheilun rouva Fortuna oli hylännyt PHYK:n pojat. Kaikki oli jätetty nurmelle, mutta tälle kertaa se ei riittänyt.

Joukkueet siirtyivät hotellille suihkuun. Tyttöjen pulina oli iloista ja vapautunutta. Pojat laahustivat pää painuksissa kämpille.

Illalla huollettiin kroppaa eri tavoin. Krista sai taas urakoida isojen ja pienempien vammojen hoitamisessa. Myös sairaita piti lääkitä. Joukkueiden omissa palavereissa nollattiin päivän tilanteet ja suunnattiin katseet jo huomiseen. Perinteisessä Tuokin vetämässä päivän päätöspalaverissa palkittiin tyttöjen MVP:nä Kaisa ja poikien Sami.

Huomenna pelit jatkuvat. Molemmat porukat ovat päättäneet viedä turnauksen kunnialla loppuun saakka, toki peli kerrallaan. Tytöt kohtaavat klo 15:00 välierässä Unkarin. Pojat taistelevat sijoista 5.-8. Sloveniaa vastaan klo 10:30.

Palloliiton uutinen päivän peleistä: http://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/voitto-ja-tappio-koululaisten-mm-kisoissa


TORSTAI 18.4.

Välipäivä peleistä.

Aamupalan jälkeen kaikki joukkueet kuljetettiin Bordeauxin keskustaan. Aikaa oli shoppailuun ja siinä sivussa kulttuurikohteiden katseluun. Matkaa taitettiin bussilla, raitiovaunulla ja kävellen. Toiset ehtivät kyytiin, toiset eivät. Isäntien tarjoama retkilounas ei ollut ihan riittävä, joten suomalaiset jalkautuivat eri ravintoloihin tankkaamaan vatsansa täyteen.

Illalla pidettiin vielä läksyhetki, jolloin jokainen pureutui parin tunnin ajaksi omiin koulusta saamiinsa tehtäviin.

Päivän päätti joukkueiden palaverit, joissa luotiin uskoa omaan tekemiseen sekä mahdollisuuteen tehdä PHYK-läistä jalkapallohistoriaa. Todella harva suomalainen jalkapallonuori on päässyt pelaamaan MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukossa, nyt tätä herkkua päästään huomenna maistamaan sekä tyttöjen että poikien joukkueilla.

Päättäväiset suomalaiset painuivat pehkuihin. Tätä mahdollisuutta päästä mitalipeleihin ei jätetä käyttämättä!


KESKIVIIKKO 17.4.

Molemmilla joukkueilla erittäin tärkeä päivä edessä. Tytöt tarvitsisivat vähintään tasapelin mennäkseen ykkösenä lohkostaan jatkoon pudotuspeleihin. Poikien pitäisi voittaa molemmat ottelunsa, jotta yltäisivät kahdeksan joukkoon.

POJAT:
Päivän Kiina-peli pelattiin todella pienellä kentällä. No Buts, joten sinne mennään ja siellä pelataan minne ohjelma määrää. Kenttä on saman kokoinen molemmille joukkueille.

PHYK aloitti pelin tehokkaasti. Heti ensimmäisellä minuutilla Onni pamautti vedon tolppaan, josta Emil pisti pelivälineen maaliin. Nopea ja helppo osuma tuuditti pohjois-haagalaiset ”helppoon peliin”, mutta toisin kävi. Kiinalaiset olivat yksilöinä nopeita ja taitavia, mutta joukkuepeli oli vielä hakusessa.

Tasaisen varmasti Jaskan ja Juskan suojatit vyöryttivät hyökkäyksiä vastustajan maalia kohti, mutta osumatarkkuus ei ollut paras mahdollinen. Emil osoitti omalla laidallaan haluavansa voittaa ja teki vahvan pystyjuoksun laidallaan, siirsi pallon Onnille, joka toimitti sen verkon perille, 2-0.

Valmennuskaksikko painotti puoliaikapalaverissaan itsensä likoon pistämistä. Peli parani jonkun verran toisella puoliajalla. Kiina ei juurikaan saanut hyökkäysmahdollisuutta vaan pallo pysyi pääsääntöisesti heidän puolustuspuolellaan.

Oli enää ajan kysymys, jolloin PHYK tekisi maalin. Emil pyrähti taas päättäväisesti päädyn kautta oman pakkinsa ohi ja teki toisen maalinsa pelissä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kiina sai taas keskialoituksen, Mustapha oli tehnyt maalin. Sokerina pohjalla, kaksi minuuttia ennen loppua, Menkku päätti suomalaisten maali-iloittulen vahvalla läpimurrollaan. Ansaittu 5-0 voitto.

Tyttöjen peli oli vasta iltapäivällä, joten koko katras oli kannustamassa poikia tärkeiden kolmen pisteen saalistamisessa. Vaikka peli alkoi jo klo 09:00, ilma oli helteinen. Iltapäivän pelit tulisivat olemaan todella raskaita kovan kuumuuden takia.

Ruokailu ja päivälepo täyttivät loppoajan. Iltapäivällä oli tarkoitus kirjoittaa uutta pohjois-haagalaista jalkapallohistoriaa.

TYTÖT:
Valmistautumista meinasi haitata Kaisan hotellille unohtamat pelipaidat, mutta Tuokin ripeys pelasti tilanteen. Korskuvin päkiöin rehtori toimitti asut tytölle ja aloituskentällinen pysyi suunniteltuna.

Ilma oli tyyni ja helteinen. Kumman kroppa kestäisi kuumuuden paremmin, olisi vahvoilla. Tyttöjen pelin alku oli kuin toisinto poikien aamupelistä, pallo ja pelaajat liikkuivat. Viiden minuutin pelaamisen jälkeen PHYK oli 1-0 johdossa Siljan maalin ansiosta.

Brasilia lisäsi kierroksia, mutta sinivalkoisten rivit kestivät. Tessa kävi kokeilemassa maalipuiden kestävyyttä, mutta valitettavasti pallo kimposi väärään suuntaan.

Enna sai tehdä hommia olan takaa. Välillä tuli kovia kaukovetoja, välillä naapurin erikoistilanteet olivat enemmän kuin vaarallisia. Brasilian kaksi yli 180 senttistä tyttöä aiheutti jatkuvaa päänvaivaa suomalaisten puolustuksen seassa erikoistilanteissa.

Tauko tuli tarpeeseen. Tytöt lepäsivät, joivat ja kuuntelivat Päivin ja Sallan vinkkejä johdon säilyttämiseksi. Pienet vammat alkoivat hiukan haitata muutaman pelurin tekemistä, mutta niistä ei valitettu eikä välitetty.

Toinen puoliaika alkoi murheellisesti. Brasilia pääsi tekemään tasoituksen, kun toinen Twin Tower –hyökkääjistä pääsi puskemaan omista korkeuksistaan pallon vastustamattomasti maaliin.

Pelissä alkoi olla tunnelmaa. Molempien joukkueiden valmennusjohto ja tytöt elivät kaikissa tilanteissa suurella sydämellä mukana, kaikista taistelupalloista taisteltiin. Periksi ei annettu tippaakaan. PHYK sai pallon jo kertaalleen brasilialaisten maaliviivalle, mutta ei sen pidemmälle. Enna pelasti vastaavan tilanteen suomalaisten päädyssä saaden samassa tilanteessa kovan tällin kylkeensä.

Silja sai jäähyn, joka kestettiin hyvin. Brassit saivat jäähyn, mutta he pitivät rivinsä huolellisesti kasassa. Lopulta, kun tuomari vihelsi peli päättyneeksi, olivat molemmat joukkueet kaikesta huolimatta tyytyväisiä lopputulokseen. PHYK lähti lohkon ykkösenä jatkoon, Brasilia kakkosena. Molempien joukkueiden pelaajat olivat todella puhki reilun tunnin puurtamisen jälkeen, mutta jatkopaikka kompensoi maitohappojen runtelemia jalkoja.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tytöt kohtaavat Tanskan. Peli pelataan perjantaina.

POJAT:
Pojat pelasivat oman ottelunsa samaan aikaan tyttöjen kanssa, joten kannustusjoukot puuttuivat molemmilta. Tämä ei kuitenkaan häirinnyt ukkojen tekemistä. Kaikilla oli takaraivossa tieto: ”Voitolla jatkoon!”.

Peli alkoi kuitenkin murheellisesti. Tanska meni johtoon. PHYK oli kahden maalin päässä mitalipelipaikasta. Aikaa oli kuitenkin paljon jäljellä takaa-ajon aloittamiseksi. Tämä tuottikin lopulta tulosta. Juuso oli päättänyt tehdä maalin ja hän teki sen. Iso tasoitusosuma loi valtavasti lisää uskoa PHYK:n poikiin.

Tauolle mentiin tasatilanteessa. Pojat psyykkasivat toisiaan, valmentajat psyykkasivat poikia. Toiselle puoliajalle nurmelle juoksi voittoa hamunnut sinipaitainen joukkue.

Lopulta sitkeys palkittiin niin kuin usein aikaisemminkin. Calvin lähetti tarkalla pystysyötöllä Awarin 1-1 –tilanteeseen. Ovela harhautus, pakin ohitus ja vasurilla pallo pussiin. PHYK oli siirtynyt maalin johtoon. Loppuaika olikin äärettömän uhrautuvaa puolustustaistelua, jossa ei kroppaa säästelty eikä mustelmia pelätty. Viimeisetkin voimanrippeet heitettiin helteessä peliin ja se palkittiin voitolla.

Äärettömän väsyneet, mutta samalla äärettömän tyytyväiset pohjois-haagalaiset olivat pelanneet itsensä kahdeksan parhaan joukkoon mitalipeleihin. Puolivälierässä vastaan juoksee perjantai-iltapäivänä Romania.

Illemmalla jonkin verran kapuloita rattaisiin aiheutti suomalaisten ruokailun peruuntuminen. Yllättäen ranskalaiset järjestäjät olivat unohtaneet kertoa siitä... Kokenut joukkueen johto ei asiasta häkeltynyt vaan ruokki nälkäiset pelurit lähistön muissa ravintoloissa.

Illalla irrotettiin ajatukset jalkapallosta ja nautittiin Kansat Kohtaavat –illanvietosta. Kukin maa oli rakentanut oman pöydän, jossa esiteltiin omaa koulua, omaa maataan sekä tarjottiin eksoottisia herkkuja. Suomen pöydästä löytyi salmiakkia, ruisleipää, Muumi-limpparia, suklaata sekä paljon muuta suomalaisuuteen kuuluvaa makuelämystä.

Jokainen maa sai myös esittää lavalla itse suunnittelemansa shown. Perinteen mukaan yleisön huomion varasti letkajenkkaa tanssiva Matias-joulupukki, niin tälläkin kertaa. Yleisöstä haetut katsojat olivat tohkeissaan, kun jono kiemurteli pitkin hallin lattiaan. Jälleen kerran iso succè!

Päivä päättyi tuttuun tapaan yhteiseen palaveriin, jossa Tuokki kelasi menneitä ja kertoi tulevasta. Viirit kovista urheilusuorituksista saivat: Enna Brasilia-pelistä, Mustafa Kiina-pelistä ja Menkku Tanska-pelistä.

Palloliiton uutinen kisoista: http://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/voitto-ja-tappio-koululaisten-mm-kisoissa


TIISTAI 16.4.

Herääminen hiukan tavallista myöhemmin. Valitettavasti taas molemmilla pelit samaan aikaan. Aamurutiinit ovat löytyneet. Kävely ruokapaikalle, kävely takaisin hotellille, jossa hiukan vielä lepoa. Kävely pelipaikalle. Palaverit, viimeiset taktiset vinkit ja ruoholle palloa potkimaan.

TYTÖT:
Pieni ja terhakka Turkki kirmaisi aamutuimaan PHYK:n tyttöjen kanssa toisen kisapäivän MM-pisteistä. Suomalaiset olivat alussa hiukan laiskalla jalalla liikkeellä, joka kostautui turkkilaisten läpiajolla ja maalilla.Takaisku pisti liikettä pohjois-haagalaisten niveliin. Pallo pysyi pääsääntöisesti tyttöjen hyökkäysalueella, Turkki joutui puolustuskannalle. Anniina huomasi tilaisuutensa tulleen. Vastustajan maalivahti oli kaukana maalistaan. Upea kaukolaukaus leijui roikkuna verkon perille.

PHYK:n paine sen kuin jatkui. Vapaa- tai kulmapotkuja tuli solkenaan. Viimein yksi vapari päätyi maaliin saakka, kun Tessa tykitti pelivälineen 25 metrin päästä maalivahdin ulottumattomiin.

Emman hyökkääminen tuotti jatkuvaa pään vaivaa naapurin puolustukselle. Nappikset kopisivat nilkkaan, mutta tyttö ei ruikuttanut. Viimein sitkeys palkittiin ja yksi tällainen taklaus kaatoi Emman rankkarialueella. Pallo vietiin pilkulle ja neiti Nuutinen pamautti pallon pommin varmasti maaliin. Tauolla PHYK johti turvallisen tuntuisesti 3-1.

Tauolla paljon polemiikkia aiheutti kaksi suomalaisten hylättyä maalia…

Toinen puoliaika jatkui tasaisissa merkeissä. PHYK:n pelaaminen ei ollut ihan niin terävää kuin olisi pitänyt. Turkki pääsi pikku hiljaa rytmiin taas mukaan. Vaikka Päivin suojateilla oli tukku ns. varmoja maalipaikkoja, niin niistä ei palloa kuitenkaan saatu maalipuiden väliin.Lopulta turkkilaisten sitkeys palkittiin ja he tekivät 3-2 kavennusmaalin. Takaiskusta helsinkiläiset heräsivät. Palloa pelattiin taas enemmän oikeassa päädyssä, mutta maalia tytöt eivät saaneet vaikka tolpatkin välillä kolisivat.

Kolme minuuttia ennen pelin päättymistä Anniina loukkaantui ja kannettiin kentältä. Turkki sai tästä hurmion päälle, mutta PHYK taistelevat tytöt kestivät ja ottivat tärkeän 3-2 voiton vyölleen. Kolhuja oli saanut moni, mutta mustelmia ei kukaan muistanut voiton huumassa.

POJAT:
PHYK:n pojat olivat valmiit haastamaan kivikovan Turkin. Valmennuskaksikko oli laatinut taktiikan, jonka peruskivenä oli Juskan PHYK-Zone, jossa rankkarialue tukittiin elävällä muurilla. Palloa prässättiin ja ohjattiin pois maalintekosektorista.

Taktiikka toimi oivasti. Turkkilaiset puskivat päätään suomalaisten uhrautuvaan puolustusrintamaan. Riiston saatuaan pallo pyrittiin toimittamaan mahdollisimman nopeasti ylös kärkipelaajalle. Melko pian tämä onnistuikin täydellisesti, Ceesay sai pallon, juoksi pakilta karkuun ja pisti pallon maaliin. PHYK johti sensaatiomaisesti 1-0.

Turkki painoi päälle ja jostakin syystä tuomari päätti astua isoon rooliin. Pallo liian kauan Matikaksella, PHYK:n maalivahdilla, Turkille epäsuora vapari ja pallo maaliin. Todella erikoinen ja kova tuomio tilanteessa, joka oli aivan normaalia maalivahdin pelaamista.
Tauolle mentiin lepäämään tässä 1-1 –tilanteessa.

Toisella puoliajan aluksi Turkki sai aikaan kovan mylläkän ja survoi 2-1 johto-osuman. Suomalaisten taktiikka toimi kuitenkin edelleen hyvin. Jaskan ja Juskan Game Plania noudatettiin tinkimättömästi. Naapuri ei saanut todella vaarallisia tilanteita aikaan vaan puski päätään uhrautuvaisten puolustajien sumppuun. Jusa päätti heittää kylmää vettä turkkilaisten päälle tasoittamalla kulmapotkun jälkitilanteesta tilanteeksi 2-2.

Johdonmukainen puolustustaistelu jatkui ja jatkui. Turkkilaisten pää ei tätä kestänyt vaan nämä ottivat kaksi peräkkäistä keltaista korttia ja samalla viiden minuutin jäähyä. Taistelutasapeli isolla T:llä, luvut 2-2 pitivät loppuun saakka.

Molemmilla joukkueilla oli loppupäivä vapaata. Ruokailun ja päivälevon jälkeen porukat suuntasivat läheiseen ostoparatiisiin, jossa täydennettiin välipalavarastoja.

Illan päättäneessä palaverissa valmentajat nostivat taas kaksi PHYK-läistä sankaria esille. Tyttöjen Turkki-viirin pokkasi Vilja ja poikien Karim.

Palaverissa annettiin laulun kera lahja Kaisa Collinille, jolla on syntymäpäivä. Hiukan hämminkiä aiheutti syntymäpäiväkakku, jonka palavat kynttilät aiheuttivat hotellissamme palohälytyksen - tosin ihan pienen sellaisen.

Toinen MM-kisapäivä takana. Molemmat joukkueet ovat aikataulussa ja pelaavat keskiviikkona paikasta mitalipelikaavioon. Kaikki on mahdollista ja jatkoonpääsyt on omissa käsissä. Nämä ajatukset mielessä pelurit siirtyivät nukkumaan ja valmistautumaan seuraavan päivän taistoihin.


MAANANTAI 15.4.

Ensimmäinen MM-kisapäivä. Luvattu ehkä hiukan sadetta, ei hellettä, mutta lämmintä. Nurmet oli yöllä kasteltu ja aamulla leikattu, sopi erinomaisesti suomalaisille, joilla viimeisimmästä nurmipelistä oli kulunut jo pitkä tovi.

TYTÖT:
Vastassa täysin tuntematon Belgia, tosin eivät tytöt juurikaan naapureista välittäneet vaan keskittyivät vain ja ainoastaan omaan tekemiseensä. Alusta alkaen pelin tahti oli selvä. Se kulki PHYK:n tahdissa.

Tytöt loivat tilanteen toisensa jälkeen belgialaisten maalille. Lopulta Anniina teki koulun historiaa. Maali oli PHYK:N tyttöjen MM-kisojen ensimmäinen. Vauhtiin päästyään pohjois-haagalaiset vyöryttivät hyökkäyksen toisensa perään puolustuskannalle pakotettujen Belgian kenttäpuoliskolle.

Emma löysi jyvän. Seuraavat neljä maalia syntyivät mitä erilaisimmilla tavoilla. Pelin lopussa Belgia pääsi kaunistelemaan lukujä yhden kavennusmaalin verran. Varma ja vahva avaus kisoille koko joukkueelta!

Loppuverkka, syömään ja lepäämään. Iltapäivällä ohjelmassa poikien pelin katsomista.

POJAT:
Bulgarian urheilullinen ryhmä juoksi avausottelussa kentän toiselle puolelle. Alku oli molemmilta varovaista tunnustelua ja asemien hakemista. PHYK pääsi nopeammin rytmiin mukaan ja alkoi hallita kenttätapahtumia. Lyhyen kulman päätteeksi Lassi tuikkasi suomalaiset johtoon hiukan ennen tauon alkamista.

Juuso vaihdettiin kentälle toiselle puoliajalle. Calvinin oiva pystysyöttö tuoreille jaloille. Juuson ensimmäinen kosketus palloon, ovela pakin ohitus, tyhjät pois ja päättäväisesti maalia kohti. Toinen kosketus ja pallo maaliin. Aika hyvä sisääntulo. Tilanne 2-0.

Bulgaria ei saanut pelissä yhtään kunnon tilannetta Matiaksen vartioimaa maalia kohti. Peli oli paljon enemmän PHYK:n hallintaa mitä maalimäärät kertovat. Lopputulos 2-0 mairittelee Balkanin poikia.

Iltapäivällä vastassa oli kookas Itävalta, joka oli todella vaarallinen heti aloitusvihellyksestä lähtien. Punapaitojen ensimmäinen hyökkäys päättyi Tomin torjuntaa. Minuuttia myöhemmin Itävalta puski kulmapotkusta johto-osuman.

Naapurin maalin jälkeen suomalaiset heräsivät ja ryhtyivät vyöryttämään hyökkäyksiään laajalla rintamalla itävaltalaisten suuntaan. Itävalta joutui jatkuvasti rikkomaan ja lopulta erikoistilanne koitui heidän kohtalokseen.  Rike tapahtui hiukan rankkarialueen ulkopuolella. Jusa asettuu pallon taakse. Hyvä keskittyminen, rauhallinen vauhti, rento potku, jossa pallo kiersi muurin yli vasempaan ylämummoon. Erittäin tärkeä tasoitus.

Toisella puoliajalla molemmilla joukkueille oli omat hallintajaksonsa, mutta lisämaaleja ei tullut. Sokerina pohjalla oli 10 minuuttia ennen loppua Tomin torjuma ISO rankkari. Viimeiset minuutit PHYK pelasi vajaalla miehistöllä, sillä Emil sai varoituksen ja samalla passituksen viiden minuutin jäähylle. Sinipaidat kestivät, peli päättyi tasan 1-1.

MM-kisat olivat alkaneet mallikkaasti. Tytöillä täysi pistepotti päivän päätteeksi, pojille neljä pinnaa kuudesta. Tästä on hyvä jatkaa. Tytöt pitivät vielä pelistään videosession, jossa kerrattiin päivän peliä.

Illan pidettiin perinteinen avajaistilaisuus jalkapallokenttien vieressä olevalla velodromi-stadionilla.  Liikuntaesityksiä, puheita, lipun sisään tuonti, urheilijoiden vala ja lisää liikuntaesityksiä. Paljon valokuvia otettiin eri kokoonpanoissa niin suomalaisten kuin muun maalaisten kanssa. Vaalea viikinki on suosittu kuvauskohde.

Hotellin aulassa käytiin Tuokin johdolla päivän tapahtumat läpi sekä kerrottiin tiistain aikataulut. Tilaisuuden kruunasi otteluiden parhaiden palkitsemiset. Tyttöjen pelin viirin sai Emma. Poikien valmennusjohto nosti esille Bulgaria-taistossa Menkun sekä Itävalta-tasurissa Tomin.


SUNNUNTAI 14.4.

PHYK:n jalkapalloilijoiden MM-kisaurakka alkoi klo 05:00 Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tyylikkään yhtenäisesti pukeutuneet urheilijat hoitivat muodollisuudet nopeasti, mitä nyt saksia tai liian isoja nesteitä jouduttiin poistamaan käsimatkatavaroista.

Kone lähti ajoissa, joten Amsterdamissa oli aikaa shoppailla sekä syödä thaimaalainen välipala.

Bordeauxin lentokenttä oli hiljainen. Koneemme oli ainut tuohon aikaan kenttää käyttänyt, siksi myös kaikkien matkatavarat tulivat nopeasti hihnalle.

Bussilla akreditoitumaan, ei vaan hotellille, ei vaan kaikkien passit tarvitaankin kisatoimistoon... Ranska on byrokraattien ja säätäjien luvattu maa, se saatiin kokea heti ensi minuuteista lähtien. Onneksi Lauran ja Tuokin pinna (lähes) piti loppuun saakka ja muodollisuudet saatiin hoidettua.

Aikaa tapettiin hotellin aulassa. Sää oli lämmin ja kaikilla jano. Ostimme hotellin pienen vesivaraston tyhjäksi. Onneksi poikien staffi kävi läheiseltä bensa-asemalta hakemassa lisää vettä.

Tuokki piti palaverin, kisapassit ja -paidat jaettiin. Paksuniskaisia urheilijoita Suomen joukkueessa. Nälkä murisi jo vatsassa. Menimme ohjeiden mukaan syömään, mutta mutta. Ravintolaan luvattiin päästää kymmenen minuutin kuluessa. Minuutit venyivät ja venyivät. Järjestäjien läppärit tökkivät vaikka Jusa neuvoi heitä pistämään piuhat kiinni koneisiin. Olimme mukamas väärään aikaan paikalla vaikka meitä oli varta vasten kehoitettu menemään juuri tuolloin sapuskalle. Lopulta kymmenen minuttia oli venynyt reiluksi tunniksi ja pääsimme vihdoin tankkaamaan. Se ranskalainen byrokratia, osa kaksi. Ruoka sinänsä oli ok ja sitä oli riittävästi.

Kävimme iltakävelyllä tutustumassa pelikenttiin, nurmi sellaisiin. Paljon hyväksyviä nyökkäyksiä, kyllä näillä alustoilla kelpasi pelata. Valmentajat pitivät tahoillaan psyykkauspalaverit tulevasta viikosta, jännitystä oli selvästi ilmassa. Kimppahuuto ja hotelliin nukkumaan. Ilta oli jo pitkällä.

Joukkueen johto ja VIP kävivät järjestäjien iltatapaamisessa, jossa kerrattiin turnauksen säännöt. Muutama erikoisuus oli kisoissa käytössä: peliaika 2 x 30 minuuttia, keltaisesta kortista viiden minuutin jäähy, pudotuspeleissä rankkarin sijasta rangaistuspotkukuljetus keskiympyrästä.

Lopulta pää tyynyyn, unta pollaan ja aamulla MM-pelit käyntiin. PHYK oli valmis!


MM-KISOJEN OHJELMA:

SU 14.4.
* matkapäivä
MA 15.4.
* TYTÖT: klo 09:00 PHYK - Belgia
* POJAT: klo 09:00 PHYK - Bulgaria & klo 15:00 PHYK - Itävalta
* kisojen avajaiset
TI 16.4.
* TYTÖT: klo 10:30 PHYK - Turkki
* POJAT: klo 10:30 PHYK - Turkki
KE 17.4.
* TYTÖT: klo 15:00 PHYK - Brasilia
* POJAT: klo 09:00 PHYK - Kiina & klo 15:00 PHYK - Tanska
* Kansat Kohtavat illanvietto
TO 18.4.
* kulttuuriohjelmaa
PE 19.4.
* TYTÖT: klo 16:30 PHYK - Tanska / puolivälierä
* POJAT: klo 16:30 PHYK - Romania / puolivälierä
LA 20.4.
* TYTÖT: klo 15:00 PHYK - Unkari / välierä
* POJAT: klo 10:30 PHYK - Slovenia / sijat 5.-8.
SU 21.4.
* TYTÖT: klo 14:00 PHYK - Ranska / MM-KISOJEN LOPPUOTTELU
* POJAT: klo 10:30 PHYK - Ranska / sijat 5.-6.
* kisojen päättäjäiset
MA 22.4.
* matkapäivä