Yläasteen valmennus

Vuosittaisen yläasteen liikuntalinjan ohjelman runko toimii pääpiirteissään seuraavasti:

  • 7-luokan osalta noudatetaan uuden OPS:in mukaisia sisältöjä
  • 8-luokilla kaksi jaksoa monipuolisuusliikuntaa, kaksi jaksoa valmennusta, yhdellä jaksolla tarjotaan lisävalmennusta tai monipuolisuusliikuntaa
  • 9-luokilla voi valita valmennusta vaikkapa jokaiselle jaksolle (tästä sovitaan kulloinkin erikseen koulun lajivalmentajan sekä liikunnanopettajan kanssa) tai voi valita valmennuksen rinnalla kulkevaa monipuolisuusliikuntaa

Valmennuslajit valitaan aina jakson alussa.

Valmennus tähtää kunkin henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen, mutta välillä valmentaudutaan myös koulujenvälisiä kisoja silmällä pitäen. Tutustu koulujenvälisten kilpailujen antiin kohdassa kilpailutoiminta.

Lukion valmennus

Lukion valmennukseen hyväksytyt oppilaat valmentautuvat oman lajinsa parissa kolmena aamuna viikossa.

Voit tutustua kunkin lajiryhmän toimintaan tarkemmin hakeutumalla lajien omille sivuille. Lisäksi lukion valmennuksen yleisistä toimintaperiaatteista on kerrottu myös kohdassa lukion urheilulinja.

Koulussa opiskelee tällä hetkellä n. 30 eri lajin urheilijoita. Suosituimpia lajiryhmiä ovat viime vuosina olleet jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy, tennis, maastohiihto, yleisurheilu, muodostelam- ja taitoluistelu, lvoimistelu eri muodoissaan, tanssi, kamppailulajit, ringette, jääpallo, mailapelit, golf, uintilajit ja eri kestävyysurheilulajit. Joukkuevoimistelu on Voimisteluliiton toimesta nostettu aivan erityiseksi painopistelajiksi kouluumme. 

Myös uusia ns. päälajeja voi syntyä, jos hakijoiden määrä ja taso on riittävän korkea. Muiden lajien urheilijat hyödyntävät valmennustunteja itsenäisesti tai oman valmentajan johdolla harjoitellen. Näiden ns. yksilöllisen valmennuksen lajien harjoitussuunnitelmat tulee hyväksyttää etukäteen.

Koulumme valmentajista, jotka ovat lajiensa huippuasiantuntijoita, voit lukea kunkin lajin omilta valmennussivuilta ja kohdasta liikunnanopettajat ja valmentajat (juuri nyt päivityksessä)

Valmennuskursseja voi lukion aikana suorittaa enintään 18 ja joissain tapauksissa enemmänkin. Jos osallistut valmennukseen säännöllisesti koko lukuvuoden, saat valmennuksesta viisi kurssia vuosittain.