LUKION SALIBANDYVALMENNUS

Lukion salibandyn valmennusryhmä harjoittelee tiistai-, torstai- ja perjantaiaamuisin Ruskeasuon Arena Centerissä.

Aamuharjoittelun tarkoituksena on kehittää jokaista pelaajaa yksilönä ja tarjota jokaisena aamuna sellainen harjoitus, josta on juuri yksilölle hyötyä. Aamuvalmennuksessa olevat pelaajat saavat mahdollisuuden totutella huippusalibandyyn harjoittelemalla korkealla vaatimustasolla ajankohtaisia harjoitteita. Urheilijan elämään totutellaan myös aamuisin huolelliset alkulämittelyt, loppujäähdyttelyt ja lihashuolto huomioiden, sekä harjoituspäiväkirjaa tekemällä ja omaa kroppaa kuuntelemalla ja sen mukaan valintoja tekemällä.

Pääpaino salissa on taitoharjoittelussa (tekniikka, laukominen, syöttäminen), ja pelaamista opetellaan pelitilanneroolien kautta, erilaisten pelitilanteita läpi käymällä ja erilaisia pelejä pelaamalla. Aamuharjoituksissa on myös mahdollisuus tehdä esim. punttiharjoitus, palauttava harjoitus tai jokin muu fyysinen harjoitus kunkin pelaajan yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Jokaisessa jaksossa on oma teemansa, joka määräytyy kauden eri vaiheiden mukaan.

Koulujenvälisessä kilpailutoiminnassa osallistutaan Koululiikuntaliiton valtakunnalliseen sarjaan, sekä Urheiluoppilaitosten SM-turnaukseen. Kevään 2011 huipennuksena on koululaisten MM-kisat, jossa PHYK:n joukkue edustaa Suomea.

Valmentajana toimii Joonas Naava. PHYK:n salibandyvalmennuksen ohella salibandyn huippuvalmentajatutkinnon suorittanut Joonas toimii Tapanilan Erän miesten edustusjoukkueen valmentajana.

KOULULAISTEN MM-KISAT:
2011: Pilsen, Tsekin tasavalta, hopeaa (tytöt)
2011: Pilsen, Tsekin tasavalta, hopeaa (pojat) 

URHEILUOPPILAITOSTEN SM-TURNAUKSET:
2011: hopeaa (pojat)
2010: hopeaa (pojat)
2007: hopeaa (pojat)

KOULULIIIKUNTALIITON SM-SARJA:
2016: kultaa (tytöt) 
2013: kultaa (tytöt)
2008: kultaa (pojat)