Ajankohtaista

Hakeminen yläasteelle

Yläasteen hakusivut on nyt päivitetty. Tutustu eri hakuvaihtoehtoihin kohdassa yläaste.

PHYK tiedottaa vuoden 2022 yläastehausta videotallenteen muodossa. Päädyimme tähän ratkaisuun varmistaaksemme koronaturvallisuuden. Edellisten vuosien kokemusten perusteella lähitilaisuuteen tulisi useita satoja tutustujia. Tällöin turvavälien pitäminen koululla olisi voinut olla hyvin haastavaa ja koronatilanteeseen voi tulla muutoksiakin. Toisaalta tallennetta voi kelata useamman kerran edes takaisin ja kerrata mahdolliset epäselvät kohdat useampaan kertaan. Toki kysymyksiä voi myös erikseen lähettää koululle osoitteeseen yahaku@phyk.fi.

Varsinainen hakuaika on 15.11. – 15.12.2021.

Soveltuvuuskokeet tulevat olemaan samansisältöiset kuin viimeksi. Niihin voi tutustua osoitteessa soveltuvuuskoe.fi. Muutoin haun tekniikkaan ja linjanimityksiin tulee joitakin muutoksia ja täsmennyksiä. Niistä kerrotaan viimeistään tuossa tallenteessa.

Jos yllä oleva upotus ei toimi, voit katsoa videon myös täältä.

Video on pitkä ja kattava kokonaisuus, jossa seikkaperäisesti

  • esitellään kouluamme
  • kerrotaan urheilu- ja matematiikkapainotuksistamme
  • kerrotaan soveltuvuuskokeista
  • kerrotaan hakeutumisen periaatteista ja yksityiskohdista

Voit siis katsoa sen juuri silloin, kun sinulle vain parhaiten sopii. Voit myös palata uudelleen sen pariin milloin vain.

Uskomme, että tallenteesta löytyy vastaukset miltei kaikkiin pohtimiisi kysymyksiin. Näin ollen se kannattaa katsoa kokonaisuudessaan.

Jos sinulle videon katsomisen jälkeenkin jää kysyttävää, niin voit tiedustella lisää osoitteesta yahaku@phyk.fi. Voit myös tilata kotiin esitteemme samasta osoitteesta. Voit tutustua esitteeseen myös täällä.

PHYK:n oma sähköinen hakulomake aukeaa ma 15.11.2021. Kaikkien painotetuille luokille hakevien tulee täyttää tämä lomake.

Lisäksi samana päivänä aukeaa helsinkiläisistä kouluista hakeville oppilaille Helsingin kaupungin sähköinen lomake, joka löytyy wilmoista helsinki.inschool.fi tai yvkoulut.inschool.fi kohdasta Lomakkeet. Lomakkeen nimi on Siirtyminen 7. luokalle. Se on aina täytettävä, vaikka hakisitkin painotettuun opetukseen.

Oman oppilaaksiottoalueemme oppilaiden ei tarvitse täyttää PHYK:n omaa sähköistä hakulomaketta, jos ei hae erikseen myös painotuksiin. Te pääsette lähikouluumme opiskelijaksi täyttämällä pelkästään Helsingin kaupungin sähköisen oppilaskortin.

Soveltuvuuskokeet tullaan pitämään tammikuussa: Liikunta ke 19.1.2022 (yleinen osa) ja pe 21.1.2022 (lajiosa). Matematiikka to 20.1.2022.

Hakemiseen liittyvät linkit

Tervetuloa hakemaan!

Katy Elo

Katy
Elo

koulusihteeri 040 868 4960
Sami Auersalmi

Sami
Auersalmi

lukujärjestykset ja ryhmittely, Wilma-asiat 040 725 2097
Tuomas Raja

Tuomas
Raja

rehtori 040 725 2098
Lea Hakala

Lea
Hakala

apulaisrehtori (urheilu) 050 515 0035

Takaisin ylös