Ajankohtaista

Liikunnan soveltuvuuskokeen uusinta 15.2.

Sairaustapausten varalta järjestetään varapäivä liikunnassa maanantaina 15.2.2021 klo 8.00 Maunulan liikuntahallilla (kokoontuminen klo 7.45). Varapäivään osallistuminen edellyttää lääkärintodistusta ja/tai asiasta on pitänyt sopia koulun kanslian kanssa etukäteen.

Tämä ohjeistus koskettaa nimenomaan liikunnan soveltuvuuskokeen yleistä osaa. Osa teistä osallistuu keskiviikkona 17.2. myös ns. lajiosan uusintaan. Katso tuon keskiviikon tarkemmat aikataulut, paikat, ohjeet ja lajitestien tarkempi esittely Urhean sivuilta.

YLEISIÄ TOIMINTAOHJEITA JA TIETOA JÄRJESTELYISTÄ YLEISTÄ OSAA KOSKIEN 

Yleisosan koe pidetään siis Maunulan liikuntahallilla (os. Maunulanmäki 3-5).

Maunulan liikuntahalli on maan alle sijoittuva laaja, usean liikuntasalin muodostama urheilukeskus, jossa testit on hyvä järjestää turvallisesti.

Aamulla Maunulan hallin tiloihin laskeudutaan pitkää portaikkoa pitkin sitä mukaa kun hakijoita saapuu. Emme siis käytä hallin hissejä ruuhkan välttämiseksi. Saattajat voivat tuoda lapsensa tuolle hallin pääovelle asti. Testejä ei valitettavasti voi jäädä seuraamaan.

Aamulla kaikkien hakijoiden tulee käyttää maskeja testiin saapuessaan. Jos sinulla ei ole omaa maskia, niin saat meiltä sellaisen. Myös saattaville huoltajille suosittelemme vahvasti maskin käyttöä. Koesuoritusten aikana ei maskia käytetä. Hallilta poistuttaessa tulee jälleen käyttää maskia. Hakijan on hyvä varata mukaansa vähintään kaksi kertakäyttömaskia tai kangasmaskit. Muut päivän mittaan vaihdettavat maskit tulevat koulun puolesta ja ylipäätään maskeja voi siis saada myös koulun puolesta. Testejä pitävillä aikuisilla ja hakijoita ohjeistavilla avustajilla on kaiken aikaa maskit päällä.

Aamun sisäliikuntavarustus on hyvä pukea päälle jo kotona. Hakijat on jaettu ryhmiin ja kaikilla ryhmillä on omat väljät pukuhuoneet, joissa vain otetaan päällysvaatteet pois ja siirrytään saman tien ohjeistusten mukaan suorituspaikalle. Maski pidetään tuossa vaiheessa edelleen kasvoilla. Pukuhuoneessa voi ulkojalkineet vaihtaa sisätossuihin. Suihkussa ei voi koronasyistä pois lähtiessään käydä.

Kaikilla eri suorituspaikoilla on hyvin käsidesiä saatavilla ja sen käyttöön myös aktiivisesti ohjataan suoritusten välillä. Käsienpesupaikkoja on myös useita.

Mukaan on hyvä varata myös eväät päivän varalle. Ruokailuaika on yhteinen, jolloin silloinkin turvavälien noudattaminen on tärkeää.

LISÄÄ INFOA KOKEESTA (yleinen osa) JA SAAPUMIS- JA NOUTO-OHJEITA

PHYK käyttää siis Olympiakomitean suosittelemaa valtakunnallista soveltuvuuskoetta. Voit tutustua kokeeseen osoitteessa www.soveltuvuuskoe.fi. Koulukohtaiseen osioon voi tutustua tästä.

Soveltuvuuskokeeseen tarvitset mukaan siis sisäliikuntavarusteet, sisäkengät sekä eväät päivän varalle ja kasvomaskeja edellä kerrotun mukaisesti.

KOKEET PYRITÄÄN ALOITTAMAAN KLO 8.00. HYVÄ OLLA SIIS PAIKALLA JO KLO 7.45.

Koe pidetään siis Maunulan liikuntahallissa (Maunulanmäki 3 – 5). Maunulan ala-asteen edustalla sijaitsee punatiilinen rakennus, jonka kautta siirrytään maanalaisiin liikuntatiloihin. Maan alta löytyy useamman liikuntahallin käsittävä urheilukeskus.

Kartta PDF-muodossa
Reittiopas

Kokeiden jälkeen

Päivä tulee päättymään arviolta n. klo 12-12.30. Tarkkaa ajankohtaa on hankala määrittää. Mikäli tulette noutamaan lastanne, niin ehdotamme, että lapsenne laittaisi teille huoltajille viestin, kun koe on päättynyt.

Lopuksi

Tule rennoin mielin kokeeseen. Runsaasta osanottajamäärästä johtuen karsinta tulee olemaan valitettavan kova. Tee parhaasi ja katsotaan sitten riittääkö se kohdallasi sisäänpääsyyn. Jos näin ei kävisi, niin muista, että ”kohtalon tovereita” on paljon ja elämä ei siihen kaadu.

Tsemppiä kaikille kokeisiin, nähdään ensi maanantaina!

PHYK:n liikuntaväki

Takaisin ylös