Ajankohtaista

Matematiikan soveltuvuuskoe perjantaina 15.1.2021 klo 8 – ohjeistuksia

Pohjois-Haagan yhteiskoulun matematiikan soveltuvuuskoe pidetään suunnitellun aikataulun mukaisesti perjantaina 15.1. klo 8.00 alkaen koulullamme (os. Pietari Hannikaisen tie 6). Koe suoritetaan Helsingin kaupungin epidemiologisen yksikön laatimia soveltuvuuskokeiden koronaohjeita noudattaen.

Olemme suunnitelleet koejärjestelyt hyvin, joten voit turvallisin mielin keskittyä itse kokeen tekoon. Mukaan tarvitse kynän, kumin, viivaimen ja kasvomaskin.

Koululla ei ole kokeiden aikana muita opiskelijoita kuin kokeeseen osallistuvat oppilaat. Oppilaat ohjataan koulun pihalta suoraan luokkiin, joissa on kaikille hakijoille ennalta määrätyt istumapaikat. Oppilaat istuvat luokissa hyvin turvavälein.

Kokeissa suositellaan ohjeistuksien mukaisesti vahvasti maskin käyttöä. Ota oma maski mukaasi. Jos sinulla ei sellaista ole, niin voit saada maskin myös koululta.

Pyrkijöitä on paljon (n. 200 hakijaa). Jos tulette autolla, niin kapealle ja nyt varsin lumiselle Pietari Hannikaisen tiellämme muodostuu väkisin edestakaista ruuhkaa. Meillä on koulun pihalla liikenteen ohjaajia, mutta olisi toivottavaa, että pyrkisitte mahdollisuuksien mukaan välttämään pihaan ajamista. Hakijat voi jättää esimerkiksi läheisen Thalian aukion bussipysäkille. Koulun pihaan ajamista ei sinänsä ole kielletty.

Koronaohjeistusten mukaisesti saattajat eivät valitettavasti voi tulla kouluun sisälle. Otamme oppilaat koulun ovilta vastaan ja ohjaamme heidät suorinta tietä ruuhkia välttäen omiin luokkiinsa.

Koe tulee päättymään joustavasti klo 10.00 mennessä. Mikäli lasta tullaan noutamaan koululta, niin hyvä ohje on se, että lapsi lähettää noutajalleen viestin heti, kun hän on päättänyt kokeensa. Mahdollisen odotusajan lapset voivat odottaa noutoa koulumme juhlasalissa turvavälejä noudattaen. Olisi hyvä, jos noutokin ruuhkautumissyistä voisi tapahtua muualta kuin koulun pihalta, esim. aamuiselta jättöpaikalta.

Aamulla on hyvä käydä wc:ssä jo kotona, jotta koululle ei muodostu myöskään turhia wc-jonoja. Toki wc:n käyttö on mahdollista koulullakin.

Käsidesiä on hyvin saatavilla käsien desifioimiseksi. Jos olet sairas tai tunnet itsesi aamulla sairaaksi, niin jää kotiin ja osallistu kokeeseen uusintapäivänä. Ilmoita asiasta koululle kanslia@phyk.fi.

Tästä pitkästä koronaohjeistuksesta huolimatta tule rennoin mielin kokeeseen. Runsaasta osanottajamäärästä johtuen karsinta tulee olemaan valitettavan kova. Tee parhaasi ja katsotaan sitten riittääkö se kohdallasi sisäänpääsyyn. Jos näin ei kävisi, niin muista, että ”kohtalon tovereita” on paljon ja elämä ei siihen kaadu.

Tsemppiä kaikille kokeisiin, nähdään ensi perjantaina!

Tuomas Raja, rehtori

Ps. Kahden viikon päästä pidettäviä liikuntakokeita koskien tulee sivuillemme myöhemmin erilliset ohjeistukset.

Takaisin ylös