Ajankohtaista

7.-luokkalaisten oppilaaksiotto (päivitetty 21.3.2024)

Pohjois-Haagan yhteiskoulu julkaisee oppilasvalinnat perjantaina 22.3.2024. Kaikille hyväksytyille lähetetään kirje kotiin. Valinnasta ilmoitetaan n. klo 10 myös tekstiviestillä. Huom! Tänä vuonna valittujen oppilaiden nimiä ei julkaista kotisivuillamme, koska lupaa tähän ei ole etukäteen kysytty.

Helsinkiläisille oppilaille lähetetään kirje kotiin siitä koulusta, johon he ovat päässeet. Muilta osin eri kouluilla voi olla toisistaan poikkeavia julkaisutapoja. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla oppilasvalinnoista ilmoittaminen voi vaihdella kunnittain.

Olemme varanneet valintakokeisiin ja oppilaaksiottoon liittyviin tiedusteluihin puhelinaikoja. Nuo soittoajat löytyvät tämän viestin loppuosasta. Toivomme kaikkien noudattavan ilmoitettuja puhelinaikoja. Suuresta hakijamäärästä johtuen olemme halunneet keskittää kiireisen arjen keskellä nämä vastaanottoajat noihin ajankohtiin. Muina aikoina emme pysty valitettavasti vastaanottamaan puheluita tai soittopyyntöjä.

Tänä vuonna muodostettiin

  • kolme yleislinjan luokkaa (oman oppilaaksiottoalueemme oppilaista muodostetut yleislinjan luokat)
  • kaksi urheiluluokkaa
  • yksi matematiikkaluokka, jolla osalla oppilaista on myös urheilun painotus. Tälle luokalle ensisijainen kriteeri oli matematiikkakokeessa onnistuminen. Tuosta matematiikkakokeessa menestyneiden joukosta osa siis valittiin myös urheilupainotukseen urheilukokeen perusteella.

Tänä vuonna hakijoita oli erittäin paljon. Urheilupainotukseen hakijoita oli n. 350, matematiikkaan n. 200 ja ei-painotetuille yleislinjan luokillekin hyvin suuri määrä. Suuret hakuluvut tarkoittavat valitettavasti sitä, että pystyimme valitsemaan kouluumme vain hyvin pienen osan erittäin hyvistä hakijoista. Valitsematta jääneiden joukossa on selvästikin todella kovan tasoisia pyrkijöitä. Tämä ei ole toivottava tilanne, mutta kouluun mahtuu vain rajallinen määrä oppilaita.

Omalla alueellamme asuva ikäluokka on myös varsin suuri, joten yleislinjan luokille ei voitu valita tänä vuonna muita kuin oman oppilaaksiottoalueemme oppilaita ja joitakin oppilaita sisaruusperusteella.

Jos et ole valittujen joukossa painotettuun opetukseen, niin toivon, ettet menetä innostustasi liikuntaa tai matematiikkaa kohtaan. Pitkän kokemuksemme perusteella tiedämme, että niin liikunta kuin matematiikka voivat sujua elämässä todella menestyksekkäästi, vaikka näissä kokeissa on jäänyt valittujen ulkopuolelle. Osa hakijoista saa iloksemme kuitenkin paikan muihin painotetun opetuksen kouluihin meidän kokeidemme avulla.

Ylemmille vuosiasteille (8. tai 9.lk) pyrkineiden valintapäätökset tehdään myöhemmin keväällä. Otamme yhteyttä valittuihin koululta käsin.

Valintakokeisiin ja oppilaaksiottoon liittyvät tiedustelut

urheilupainotus ja yleislinja / Tuomas Raja puh. 050 351 5375
ti 26.3. klo 8.30–10.30
ke 27.3. klo 14.30–16.30
to 28.3. klo 14.30–16.30
ti 2.4. klo 8.30–10.00

matematiikkapainotus / Sari Aikio puh. 050 351 5375
ti 26.3. klo 12.30–14.00
ke 27.3. klo 8.30–9.30
to 28.3. klo 10.00–11.30
ti 2.4. klo 12.30–13.30

TOIVOMME KAIKKIEN NOUDATTAVAN YLLÄ OLEVIA SOITTOAIKOJA. SUURESTA HAKIJAMÄÄRÄSTÄ JOHTUEN EMME PYSTY VASTAANOTTAMAAN MUULLOIN PUHELUITA TAI SOITTOPYYNTÖJÄ.

Luokkatoiveita emme valitettavasti ryhmittelysyistä pysty kovin paljon huomioimaan. Jos kuitenkin haluat esittää luokkatoiveen, niin lähetä se osoitteeseen yahaku@phyk.fi. Huomioimme toiveita, jos ne luontevasti ja ryhmittelyperiaatteiden puitteissa ovat mahdollisia. Samaan osoitteeseen voi lähettää myös kysymyksiä esim. ainevalintoihin liittyen.

Halutessasi voit pyytää oppilaaksiottopäätöksen koululta 29.3.2024 mennessä osoitteella Pohjois-Haagan yhteiskoulu, Pietari Hannikaisen tie 6, 00400 HELSINKI tai kanslia@phyk.fi.

Kannustavin terveisin

Tuomas Raja
rehtori


LOMAKKEITA HYVÄKSYTYILLE

Koulumatkatukianomus

Terveyskysely – huoltaja

Terveyskysely – oppilas

Takaisin ylös