Pohjois-Haagan yhteiskoulu

Koulumme

Yleistä

Pohjois-Haagan yhteiskoulu on yläasteesta ja lukiosta koostuva noin 850 oppilaan koulukokonaisuus.

Toiminta-ajatuksemme on ”Elämäsi kunnossa”, jossa opiskelu ja urheilu täydentävät sujuvasti toisiaan.

Yläasteemme koostuu yleislinjasta, urheilulinjoista (Urhea), matematiikkalinjasta sekä liikunta-matematiikkalinjasta.

Lukiomme on urheilu- ja yleislukio. Opetusministeri Sari Sarkomaa myönsi 13.8.2007 lukiollemme urheilulukion erityisen koulutustehtävän. Päätöksen mukaisesti PHYK:n liikuntalinja muuttui virallisesti valtakunnalliseksi urheilulukioksi. Nämä luvat asetettiin uudelleen hakuun 2017 ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen uusi kyseisen erityistehtävämme toimiluvan. Ministeriön arvioinnissa todettiin, että koulullamme on erinomaiset edellytykset erityistehtävän toteuttamiseen.

Hymy huulessa, mutta täysillä!

Koulumme on hyvä opiskelupaikka kilpaurheilijoille, liikunnan harrastajille ja sellaisille oppilaille, jotka arvostavat tervehenkisyyttä, hyvää työskentelyilmapiiriä ja laadukasta opetusta.

Toimimme perusopetuksen yläluokkien osalta Pohjois-Haagan ja Lassilan kaupunginosien nuorten lähikouluna. PHYK on erittäin suosittu kouluvaihtoehto ja yläasteen oppiainepainotteisille luokille sekä lukioon hakeudutaankin eri puolilta Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua. Perusopetuksen osalta PHYK on ns. yksityinen sopimuskoulu ja sillä on perusopetusta koskeva sopimus Helsingin kaupungin kanssa.

Oppilaitoksen toiminta perustuu julkiseen rahoitukseen ja tästä johtuen opiskelu koulussa on maksutonta. Toimimme itsenäisenä oppilaitoksena tehden kuitenkin hyvää yhteistyötä mm. Helsingin kaupungin opetustoimen kanssa. Yhteistyöesimerkeistä voi mainita, että PHYK vastaa Helsingin kaikkien yläasteiden oppilasurheilutoiminnan organisoimisesta.

Hieman historiaa

Pohjois-Haagan yhteiskoulu on perustettu vuonna 1956 ja se toimii valtioneuvoston myöntämän toimiluvan puitteissa. Oppikouluna (keskikoulu ja lukio) aikanaan aloittaneen oppilaitoksen perustivat alueen asukkaat omille ja naapuriston lapsille. Oppilasmäärähuippu saavutettiin 1970-luvun alussa, jolloin PHYK:ssa opiskeli yli 1200 oppilasta.

Nykyisin Pohjois-Haagan yhteiskoulussa toimii runsaan 450 oppilaan yläaste (perusopetuksen vuosiluokat 7.-9.) ja runsaan 450 opiskelijan lukio.

Kannatusyhdistys

Kannatusyhdistys on koulun ja kouluyhteisön toimintaa tukeva yhdistys. Sen toimintamuotona on erilaisten kouluyhteisöä tukevien tilaisuuksien järjestäminen. Tule mukaan suunnittelemaan toimintaa.

Se toimii niin seniori/alumniyhdistyksenä kuin vanhempainyhdistyksenä koulussamme. Seurassa voi olla jäsenenä kaikki PHYK-mieliset.

Jäsenmaksu on 10 €/vuosi, myös kannattajajäsenet tervetulleita.

Liittyminen jäseneksi Pohjois-Haagan yhteiskoulun kannatusyhdistys ry:hyn

Takaisin ylös