Hakeminen lukioon

Pohjois-Haagan yhteiskouluun haku tapahtuu yhteishaun kautta. Tämän vuoden hakuaika on ti 21.2.ti 21.3.2023 klo 15.00.

Katso alta PHYK:n lukion esittelyvideo. (Oheinen video on viimevuotinen esittelyvideo. Monia asia on säilynyt ennallaan. Toki esim. päivämäärät ovat vaihtuneet. Oikeat päivämäärät löydät tältä sivulta)

Jos yllä oleva upotus ei toimi, voit katsoa videon myös täältä.

Vuosittain lukioomme valitaan n. 40 oppilasta suoraan keskiarvon perusteella yleislukioon. Vastaavasti urheilulukion valmennuslinjalle valitaan n. 80 oppilasta erillisten valintaperusteiden mukaisesti.

Linjojen toimintaa on esitelty kohdissa yleislukio ja urheilulukio. Eri lajien tarkemmat esittelyt löydät kohdasta lukion valmennus.

Koulun esite löytyy sähköisenä täältä. Voit myös tilata lukiomme esitteen sähköpostitse osoitteesta lukiohaku@phyk.fi. Tervetuloa tutustumaan kouluumme avoimien ovien päivänä tai sopimalla tapaamisen lukion opinto-ohjaajien kanssa.

Kaikki Pohjois-Haagan yhteiskouluun, niin yleislinjalle kuin urheilulinjalle, hakevat oppilaat täyttävät sähköisen taustatietolomakkeen tästä.

Urheiluoppilaitoshaku uudistuu ja vanhasta paperisesta urheiluoppilaitosten hakulomakkeesta luovutaan tulevan kevään yhteishaussa.

Yhteishaussa paperinen hakulomake on korvattu ”Urheilijan lisäkysymyksillä”, jotka sinun tulee täyttää opintopolku -palvelussa yhteishaun yhteydessä. Kysymykset aukeavat, kun valitset hakukohteeksi urheilulukion urheilulinjan. Näihin kysymyksiin vastaaminen on erittäin tärkeää! Urheilijan lisäkysymykset löytyy täältä.

Valintaperusteet

Yleislukion opiskelijat valitaan suoraan kevään päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella.

Urheilulukioon hakevat pisteytetään seuraavasti:

  • Lukuaineiden ja liikunnan arvosanojen keskiarvosta enintään 10 pistettä.
    Haettaessa ilmoitetaan viimeisimmän todistuksen lukuaineiden keskiarvo. Lopulliset keskiarvopisteet lasketaan kevään päättötodistuksen arvosanoista.
  • Lajiliiton ja hakijan selvityksen perusteella 0 – 5 pistettä.
    Urheilupisteisiin vaikuttavat urheilusaavutukset ja muut erillisessä kyselyssä esille tulleet seikat.
  • Koulu voi antaa koulun lajiohjelman tai jonkin muun merkityksellisen syyn perusteella 0 – 5 lisäpistettä.
  • Ei erillistä valintakoetta

Takaisin ylös