Kuntoutus

Loukkaannuitko?

Jos sinulla on urheiluvamma tai jokin muu syy, joka aiheuttaa pitkäaikaista poissaoloa koulun liikunta- ja valmennustoiminnasta, niin toimi seuraavalla tavalla:

  1. Ilmoita asiasta koulun valmentajalle ja liikunnan vastuuopettajalle!
  2. Ilmoita asiasta sähköpostilla osoitteeseen kuntoutus@phyk.fi. Tästä osoitteesta sinuun on yhteydessä koulun fysioterapeutti, psykologi tai kuraattori, joka selvittää yhdessä sinun kanssasi kuntoutuksen tai muun tuen tarpeen.

Kuntoutujan polku

Kuntoutujan polku

PITKÄAIKAINEN LOUKKAANTUMINEN TAI POISSAOLO LIIKUNTA- JA VALMENNUSTOIMINNASTA

Pidempiaikainen loukkaantuminen koettelee usein urheilijan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja saattaa rikkoa arjen toimivat rutiinit, ja sillä voi olla vaikutuksia sosiaalisiin suhteisiin, jaksamiseen ja koulusuoriutumiseenkin. Erityisesti vakava loukkaantuminen on usein urheilijalle jonkinlainen äkillinen kriisi, johon myös voi tarvita tukea. Psykologin tai kuraattorin kanssa voidaan miettiä yksilöllistä tilannetta ja tuen tarvetta näiltä osin.

Pidempiaikainen loukkaantuminen tuo haasteita koulun liikuntatunneille ja valmennustoimintaan osallistumiselle normaalin rytmin mukaisesti. Loukkaantumisen sattuessa koulun fysioterapeutti auttaa kuntoutuksen suunnittelussa ja voimme yhdessä miettiä, miten kuntoutusta voi toteuttaa liikunta- ja valmennustoiminnassa koulupäivän aikana. Valmennusaamut ja koulun liikuntatunnit on hyvää aikaa käyttää hyödyksi kuntoukseen!

 

Takaisin ylös