Urheilulukio

Urheilulinjalle hyväksytyt oppilaat valmentautuvat oman lajinsa parissa kolmena aamuna tai muuna ajankohtana viikossa.

Koulussa on urheilijoita kaiken kaikkiaan yli 30 eri lajista. Suosituimpia lajeja ovat jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy, golf, jääpallo, yleisurheilu, muodostelma- ja taitoluistelu, voimistelu eri muodoissaan, tanssi, kamppailulajit, ringette, tennis ja muut mailapelit, uintilajit ja eri kestävyysurheilulajit.

Joukkuevoimistelu on nostettu Voimisteluliiton toimesta uudeksi merkittäväksi painopistelajiksi koulussamme.

Myös uusia ns. päälajeja voi syntyä, jos hakijoiden määrä ja taso on riittävän korkea. Koulumme on osa Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiaa (Urhea). Urhean toimintaperiaatteisiin nojautuen joissain lajeissa valmentaudutaan yhteistyössä Mäkelänrinteen lukion ja muiden Urheaan kuuluvien oppilaitosten kanssa.

Muiden lajien urheilijat hyödyntävät valmennustunteja itsenäisesti tai oman valmentajan johdolla harjoitellen. Näiden ns. yksilöllisen valmennuksen lajien harjoitussuunnitelmat tulee hyväksyttää etukäteen.

Eri lajien toimintaa on esitelty tarkemmin kohdassa lukion valmennus. Koulumme valmentajista, jotka ovat lajiensa huippuasiantuntijoita, voit lukea em. valmennussivuilta ja kohdasta liikunnanopettajat ja valmentajat (luettelo juuri nyt päivityksessä).

Urheilulukioon hyväksytyt oppilaat valitaan valmennusryhmiin lukuvuoden alussa. Ryhmiin voi päästä mukaan kesken lukuvuodenkin, jos ryhmissä on tilaa. Vastaavasti sieltä voi pudota pois, jos asetetut vaatimukset eivät täyty. Koululla on oma valmennuskiintiö kullekin lajille sen mukaan mitä toimintaedellytykset ja valmentajien määrä mahdollistavat.

Urheilulukiolaisille kuuluu myös valmennusopin kurssi, jossa perehdytään urheiluvalmennuksen perusteisiin ja tukitoimiin, kuten teippaus, lihashuolto ja urheiluravitsemus. Myös esim. erotuomari-, ohjaaja ja toimitsijakursseilla voi täydentää urheilulukion opintoja.

Valmennuskursseja voi lukion aikana suorittaa  enintään 18 (joissain tapauksissa enemmänkin). Jos osallistut valmennukseen säännöllisesti koko lukuvuoden, saat valmennuksesta viisi kurssia vuosittain.

Takaisin ylös