Kuukauden urheilija

Annemarie Ervasti, Heidi Karhumäki ja Ella Pitkälä

Muodostelmaluistelu

Minkä ikäisiä olette:
Annemarie 18, Heidi ja Ella 19

Missä asutte ja ketä kuuluu perheisiinne:
Annemarie: Asun Ullanlinnassa vanhempieni sekä koiramme kanssa. Minulla on myös puoliveli ja -sisko, jotka eivät enää asu kotona.
Heidi: Asun Pohjois-Haagassa kissani kanssa. Vanhempani asuvat Jyväskylässä.
Ella: Asun Paloheinässä vanhempieni kanssa. Isosiskoni ei enää asu kotona.

Missä seurassa luistelette:
Marigold IceUnity, Helsingin luistelijat

Miten aloititte lajinne:
Annemarie: Sanoin kaksivuotiaana vanhemmilleni, että haluan luistelukouluun. Kukaan ei vieläkään tiedä, mistä lajin keksin, koska kukaan ei sitä lähipiirissä harrastanut.
Heidi: Vanhempani laittoivat minut luistelukouluun kaverini kanssa, kun olin viisivuotias.
Ella: Vanhemmat veivät minut sekä siskoni luistelukouluun, koska talvella ei ollut ulkojäätä.

Miten uranne ovat edenneet:
Annemarie: Aloitin Helsingin Luistelijoiden luistelukoulussa ja muodostelmaluisteluun vaihdoin ollessani seitsemänvuotias. Sieltä nousin pikkuhiljaa aina ylempään joukkueeseen ja 16-vuotiaana nousin Marigoldeihin.
Heidi: Aloitin luistelun Jyväskylässä ja muutin Helsinkiin luistelemaan seuramme SM-juniorijoukkueeseen siirtyessäni lukioon. Yhden kauden jälkeen pääsin Marigoldeihin.
Ella: Aloitin luistelun Helsingin luistelijoiden luistelukoulussa ja nousin joukkue kerrallaan kohti Marigoldeja.

Mitkä ovat vahvuutenne:
Vahvuuksiimme kuuluu rohkeus kokeilla uutta ja luoda uusia asioita. Myös kyky toimia paineen alla haastavissa ja yllättävissä tilanteissa on meidän vahvuus.

Kuka on valmentajanne:
Valmentajamme on Anu Oksanen. Hän on luova ja huumorintajuinen. Häneltä löytyy paljon kokemusta, jota hän osaa hyödyntää loistavasti meitä valmentaessa.

Kuka oli ensimmäinen valmentajasi:
Annemarie ja Ella: Meidän ensimmäinen valmentaja oli Elina ”Sisko” Van Londersele. Nykyään hän toimii joukkueemme huoltajana.
Heidi: En muista.

Kehu omaa lajiasi:
Lajimme on monipuolinen ja aina pystyy kehittymään. On myös ihanaa jakaa niin hauskat kuin huonotkin hetket joukkueen kanssa.

Mikä muodostelmaluistelussa on haastavinta:
Luistelun vaativuuden ja kisapaikoista kilpailemisen takia alkaa helposti yliajattelemaan, jonka vuoksi tuntee itsensä riittämättömäksi.

Onko teillä esikuvia:
Ei ole ketään tiettyä, mutta ihailemme, kuinka vuosi vuodelta laji kehittyy ja uudet maat nousevat sekä kehittävät lajiamme luovuudella.

Onko matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jääneet:
Annemarie: alppihiihto, golf ja tennis
Heidi: pesäpallo ja yleisurheilu
Ella: pesäpallo

Minkälainen on normipäivänne ohjelma:
Valmistumme kaikki kolme vasta ensi lukuvuonna, joten kursseja ei ole enää hirveästi. Käymme siis koulussa aika vähän. Yleensä tunteja on noin 2-4 päivässä. Heräämme noin klo 9:00, syömme aamupalan ja ajamme/kävelemme kouluun. Koulupäivä alkaa usein klo 10:00 ja loppuu klo 14:00. Koulun ja treenien välissä lepäilemme, syömme ja teemme palautettavia koulujuttuja. Treeniajat vaihtelevat päivittäin, mutta usein treenit alkavat noin klo 17:00-18:00. Treenit alkavat aina puolen tunnin alkulämmittelyllä, jonka jälkeen on 1,5h kestävä jää. Jään jälkeen on aina oheiset, jossa tehdään aina päivästä riippuen eri asioita. Oheisten jälkeen on toinen jää, joka kestää tunnin ja treenit päättää loppuverryttely. Treenit loppuvat usein vasta klo 22:00, joten nukkumaan meno usein viivästyy.

Mitä teette vapaa-ajalla, kun ei ole kilpailuja tai harjoituksia:
Yleensä näemme ystäviä, vietämme aikaa perheidemme kanssa, käymme syömässä, katsomme leffoja ja sarjoja sekä yritämme saada ajatukset pois koulusta ja luistelusta yleensä huonolla menestyksellä.

Minkälainen oli koulureittinne päiväkodista urheilulukioon:
Annemarie: Olin päiväkodissa Kaivopuiston päiväkodissa. Sieltä siirryin Tehtaankadun ala-asteelle. Yläasteen kävin Helsingin normaalilyseossa ja nyt vietän abivuotta täällä.
Heidi: Olin päiväkodissa Säynätsalossa ja peruskoulun kävin Säynätsalon yhtenäiskoulussa. Nyt täällä kolmatta vuotta.
Ella: Päiväkodin kävin englanninkielisessä Albatross daycaressa Espoossa. Ala-asteella olin 1.-3. -luokat Kilonpuiston koulussa ja 4.-6. -luokat Paloheinän ala-asteella. Yläasteen olin PHYK:n liikuntalinjalla ja lukiossa nyt 3. vuotta.

Miten pärjäätte koulussa:
Koulussa panostamme niihin aineisiin, jotka kirjoitamme, koska olemme todenneet, että jostakin on karsittava, jotta jaksaa. Meillä ei ole lempiaineita.

Miksi tulitte Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
Tulimme PHYK:iin, koska halusimme yhdistää urheilun ja koulunkäynnin sekä aamuvalmennustoiminta vaikutti toimivalta oman lajin kannalta.

Onko PHYK:ssa jotakin parannettavaa:
Parkkipaikkoja voisi olla enemmän ja samoin sohvia.

Lähettäkää terveiset muille PHYK:n urheilijoille:
Tsemppiä niin koulu- kuin urheilusuorituksiin ja muistakaa pitää itsestänne huolta niin fyysisesti kuin psyykkisesti!

Takaisin ylös