Kuukauden urheilija
Reea Eräheimo

Reea Eräheimo

Trampoliinivoimistelu

Minkä ikäinen olet:
16-vuotias

Missä asut ja minkälainen on perheesi:
Asun Espoossa. Perheeseeni kuuluu vanhempieni lisäksi kaksi isosiskoa.

Missä seurassa urheilet:
Voimisteluseura Bounce Espoo.

Miten aloitit trampoliinivomistelun:
Aloitin telinevoimistelun 3-vuotiaana, josta siirryin myöhemmin trampoliinivoimisteluun.

Miten urasi on edennyt:
Aloitin lajin 9-vuotiaana. Pääsin seuraavana vuonna seurani kisaryhmään. Kilpailin ensimmäisen kerran 2013. Olen edustanut Suomea nuorten MM-kisoissa 2017, 2018 ja 2019 sekä nuorten EM-kisoissa 2018. Ensimmäisen Suomen Mestaruuden voitin vasta 2019. Tulin valituksi naisten maajoukkueeseen kevään 2020 EM-kisoihin. Kilpailut kuitenkin siirrettiin koronan takia keväälle 2021.

Kuka on seuravalmentajasi:
Valmentajani on Marleena Malkki. Marleena on vaativa ja huolehtiva. Hän valmentaa hyvin monipuolisesti: venyvyyttä, voimaa sekä lajitaitoja hyvässä tasapainossa. Kilpailumatkoilla Marleena on hyvin tarkka siitä, että Suomea edustetaan esimerkillisesti.

Kuka oli ensimmäinen valmentajasi:
Ensimmäinen valmentajani oli Merja. Häpeissäni joudun kuitenkin myöntämään, etten muista hänen sukunimeä. Mutta Merja oli aivan ihana!

Kehu omaa lajiasi:
Trampoliinivoimistelu vaatii todella monipuolisia ominaisuuksia: räjähtävää voimaa, kropan hallintaa, venyvyyttä, kylmäpäisyyttä ja viileää harkintaa sekä kykyjä sietää kipua. Trampoliinivoimistelu on yhtä aikaa hyvin fyysistä ja taiteellista. Laji on poikkeuksellisen herkkä, usein pienikin virhe riittää hajottamaan koko suorituksen. On aivan mieletön tunne lentää ilmassa tehden siellä kierteitä, voltteja, tuplavoltteja ym.

Mitä korjaisit trampoliinivoimistelussa:
Lajissamme tapahtuu sitä, että nuoriakin urheilijoita hyppyytetään liian yksipuolisesti niin, että heidän kroppansa alkaa reistailla. Palaan tässä valmentajaani Marleenaan, jolla on sekä osaamista että malttia treenauttaa urheilijoita pitkäjänteisesti.

Onko sinulla oman lajisi esikuvaa:
Ei ole yhtä, mutta seuraan useita lajini huippuja. Heitä yhdistää periksiantamattomuus sekä vahva usko omaan tekemiseen. He ovat kaikki omien polkujen kulkijoita.

Onko sinulla matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jääneet:
Kokeilin lapsena useita lajeja, voimistelu vei sydämeni. Harrastin jonkin aikaa teline- ja trampoliinivoimistelua rinnakkain. Jossakin vaiheessa jätin telineet, koska aika ei enää riittänyt.

Jos et nyt olisi trampoliinivoimistelija, mikä olisi lajisi:
Crossfit

Millainen on normipäiväsi ohjelma:
Herätys klo 6:30, treenihallille 7:30 josta kouluun kymmeneksi. Koulun jälkeen treenihallille ja sitten illalla kotiin noin 19:30. Yritän tehdä suurimman osan läksyistä hypäreillä, jotta mahdollisimman vähän jäisi myöhäiseen iltaan. Nukkumaan menen 23:00.

Mitä teet ”vapaa-ajalla”, kun ei ole harjoituksia tai kisoja:
Vietän vapaa-aikaa perheen ja kavereiden kanssa. Lisäksi lepään ja katson Netflixiä.

Minkälainen oli koulureittisi päiväkodista urheilulukioon:
Kävin English Playschoolin Niittykummussa, sitten ala-asteen Matinlahden koulussa ja yläasteen Tapiolan koulussa.

Miten pärjäät koulussa:
Pärjään ihan hyvin, sanoisin olevani keskiverto-oppilas. Tykkään kirjoittaa esseitä. Lempiaineeni ovat englanti, matikka ja fysiikka. Viime aikoina olen alkanut pitää myös äikästä.

Miksi tulit Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
Halusin urheilulukioon ja kouluun, jossa ei ole seurakavereitani eikä muitakaan läheisiä tuttuja. Olen oman tien kulkija. Tulin tutustumaan PHYK:iin ja olin kerralla myyty.

Onko PHYK:ssa jotakin parannettavaa:
Mieleeni ei tule mitään.

Lähetä terveiset muille koulumme urheilijoille:
Tsemppiä kaikille treeneihin, kouluun ja kisoihin!

Takaisin ylös