Ajankohtaista

Liikunnan soveltuvuuskokeet

POHJOIS-HAAGAN YHTEISKOULU, MUUTOKSIA AIKATAULUUN JA TOIMINTAOHJEITA KOEPÄIVIEN VARALLE

Toivomme, että kaikki hakijat ja hakijoiden huoltajat lukevat tämän pitkän tiedotteen huolellisesti läpi. Tässä tiedotteessa kerrotaan toisaalta toimintaohjeita, turvallisuusohjeita ja toisaalta saapumisohjeita sekä viime hetken vinkkejä koeaamuihin ja kokeisiin liittyen.

Pohjois-Haagan yhteiskoulun liikunnan soveltuvuuskokeisiin on ilmoittautunut ilahduttavan paljon osanottajia – yhteensä yli 300 hakijaa.

Kokeet voidaan järjestää, mutta pystyäksemme noudattamaan Helsingin kaupungin epidemiologisen yksikön laatimia ohjeita koe jaetaan sen yleisosan osalta kahdelle päivälle. 

Kaikki tytöt tekevät soveltuvuuskokeen yleisen osan testit Maunulan liikuntahallilla keskiviikkona 27.1. klo 8.15 alkaen eli alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Kaikki pojat tekevät yleisosan kokeensa Maunulan liikuntahallilla torstaina 28.1. klo 8.15 alkaen.

Soveltuvuuskokeen lajiosa (niille, jotka urheilulinjan lajiosaan ovat ilmoittautuneet) tehdään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kaikkien osalta perjantaina 29.1.2020. Lajiosaan liittyvät yksityiskohtaisemmat ohjeet on kerrottu toisessa erillisessä uutisessa kotisivuillamme.

YLEISIÄ TOIMINTAOHJEITA JA TIETOA JÄRJESTELYISTÄ TESTIN YLEISOSAA KOSKIEN

Yleisosan koe pidetään siis Maunulan liikuntahallilla (os. Maunulanmäki 3-5).

Maunulan liikuntahalli on maan alle sijoittuva laaja, usean liikuntasalin muodostama urheilukeskus, jossa testit on hyvä järjestää turvallisesti. Sekä tytöt että pojat jaetaan kahdeksaan eri pyrkijäryhmään, jotka kiertävät näissä samoissa pienryhmissä suorituspaikalta toiseen. Kullakin kahdeksalla suorituspaikalla on kerrallaan vain oman pyrkijäryhmän oppilaat.  Kaikki nämä kahdeksan ryhmää jaetaan vielä A- ja B-alaryhmiin, jotta turvavälit voivat toteutua testitilanteissa mahdollisimman hyvin. Ryhmät vaihtavat yhtä aikaa suorituspaikkaa, jotta isoja kokoontumisia ei synny. Yhdessä pyrkijäryhmässä on tällä järjestelyllä enintään 20 oppilasta ja vastaavasti noissa alaryhmissä enintään 10 oppilasta. Tyttöjä ja poikia on hakijoissa suunnilleen yhtä paljon. Poikia on hiukan enemmän.

Aamulla Maunulan hallin tiloihin laskeudutaan pitkää portaikkoa pitkin sitä mukaa kun hakijoita saapuu. Emme siis käytä hallin hissejä ruuhkan välttämiseksi. Saattajat voivat tuoda lapsensa tuolle hallin pääovelle asti. Testejä ei valitettavasti voi jäädä seuraamaan.

Aamulla kaikkien hakijoiden tulee käyttää maskeja testiin saapuessaan. Jos sinulla ei ole omaa maskia, niin saat meiltä sellaisen. Myös saattaville huoltajille suosittelemme vahvasti maskin käyttöä. Koesuoritusten aikana ei maskia käytetä. Hallilta poistuttaessa ja sovituilla väliajoilla tulee jälleen käyttää maskia. Hakijan on hyvä varata mukaansa vähintään kaksi kertakäyttömaskia tai kangasmaskit. Muut päivän mittaan vaihdettavat maskit tulevat koulun puolesta ja ylipäätään maskeja voi siis saada myös koulun puolesta. Testejä pitävillä aikuisilla ja hakijoita ohjeistavilla avustajilla on kaiken aikaa maskit päällä.

Aamun sisäliikuntavarustus on hyvä pukea päälle jo kotona. Kullakin ryhmällä on oma pukuhuoneensa, jossa vain nopeasti otetaan päällysvaatteet pois ja siirrytään saman tien ohjeistusten mukaan suorituspaikalle. Näin ruuhkaa pukuhuoneessakin pystytään mahdollisimman hyvin välttämään. Maski pidetään tuossa vaiheessa edelleen kasvoilla. Pukuhuoneessa voi ulkojalkineet vaihtaa sisätossuihin. Suihkussa ei voi koronasyistä pois lähtiessään  käydä.

Kaikilla eri suorituspaikoilla on hyvin käsidesiä saatavilla ja sen käyttöön myös aktiivisesti ohjataan suoritusten välillä. Käsienpesupaikkoja on myös useita.

Mukaan on hyvä varata myös eväät pitkän päivän varalle. Ruokailuaika on yhteinen, jolloin eväät haetaan kopista ja ne palataan nauttimaan edellisen rastin suorituspaikalle. Näin ei ruokailuaikanakaan porukat mene sekaisin toistensa kanssa. Kun eväät on nautittu, kyseiseltä suorituspaikalta saa yhden maskin siksi aikaa, kunnes seuraavan rastin tehtävät alkavat.

Muistahan, että varsinkaan nyt korona-aikaan kokeeseen ei tule osallistua sairaana tai oireisena! Sairastapauksia varten on uusintakoe, josta on kerrottu tarkemmin tämän tiedotteen lopussa.

LISÄÄ INFOA KOKEESTA (yleinen osa) JA SAAPUMIS- JA NOUTO-OHJEITA

PHYK käyttää siis Olympiakomitean suosittelemaa valtakunnallista soveltuvuuskoetta. Voit tutustua kokeeseen osoitteessa www.soveltuvuuskoe.fi. Koulukohtaiseen osioon voi tutustua tästä.

Soveltuvuuskokeeseen tarvitset mukaan siis sisäliikuntavarusteet, sisäkengät sekä eväät pitkän päivän varalle ja kasvomaskeja edellä kerrotun mukaisesti.

OLE AJOISSA PAIKALLA! KOKEET PYRITÄÄN ALOITTAMAAN KLO 8.30, JOLLOIN TULEE OLLA VALMIINA SISÄLIIKUNTAVARUSTUKSESSA. HYVÄ OLLA SIIS PAIKALLA JO VIIMEISTÄÄN KLO 8.15.

Koe pidetään siis Maunulan liikuntahallissa (Maunulanmäki 3 – 5). Maunulan ala-asteen edustalla sijaitsee punatiilinen rakennus, jonka kautta siirrytään maanalaisiin liikuntatiloihin. Maan alta löytyy useamman liikuntahallin käsittävä urheilukeskus.

Kartta PDF-muodossa
Reittiopas

Koska osanottajia on paljon, kannattaa varata aikaa tuonne maanalaisiin tiloihin siirtymiseen.

Maunulan liikuntahallin liepeillä liikenne väistämättä puuroutuu. Maunulanmäki on kapea päättyvä tie, jossa edestakainen ajo on verraten hankalaa. Pyydämme pitkämielisyyttä aamun kiireiden keskellä ja myös purkuvaiheessa. Niinpä toivomme, että autolla tulevista mahdollisimman moni voisi jättää lapsensa jo hieman kauemmaksi hallilta – esimerkiksi Metsäpurontielle. Pirkkolantien remontti aiheuttaa ruuhkaa Metsäpurontielle, joka kannattaa ottaa huomioon. Muutoinkin alueen tietyöt voivat lumen tulon ohella aiheuttaa haasteita.

Hallin edustalla on kyllä meitä järjestäjiä opastamassa tulijat perille, vaikka aivan perille ette pystyisi lastanne tuomaankaan. Lisäksi paikalla on liikenteenohjaajia.

Toki julkisilla ajoneuvoilla kulkeminen on optimaalinen vaihtoehto niille, joille se luontevasti on mahdollista.

Kokeiden jälkeen

Päivä tulee päättymään arviolta n. klo 14. Purkuvaiheessa on taas luvassa uutta ruuhkaa. Niinpä ehdotamme, että lapsenne laittaisi teille huoltajille viestin, kun koe on päättynyt. Olisi hyvä, jos ainakin osa teistä voisi sopia noutopisteen lapsenne kanssa jonnekin sovittuun paikkaan ”väljemmille vesille” kuin aivan hallin oven eteen. Tämä varmastikin helpottaisi ruuhkan syntyä. Hallista poistutaan aamun tapaan portaita pitkin, jotta turhia ruuhkia ei synny hisseihin tai hissien edustoille.

Sairastapaukset

Sairaustapausten varalta järjestetään uusintakoe liikunnassa maanantaina 15.2.2021 klo 8.00 Maunulan liikuntahallilla (kokoontuminen klo 7.45). Uusintakokeeseen osallistuminen edellyttää lääkärintodistusta. Jokaisella hakijalla on kuitenkin vain yksi koepäivä käytettävissä. Näin ollen päätös siitä, osallistuuko varsinaisen koepäivän testiin vai uusintakokeeseen, on tehtävä etukäteen. Ilmoita mahdollisesta sairastumisesta koulun kansliaan 09 4777 530 tai kanslia@phyk.fi.

Lopuksi

Tästä pitkästä koronaohjeistuksesta huolimatta tule rennoin mielin kokeeseen. Runsaasta osanottajamäärästä johtuen karsinta tulee olemaan valitettavan kova. Tee parhaasi ja katsotaan sitten riittääkö se kohdallasi sisäänpääsyyn. Jos näin ei kävisi, niin muista, että ”kohtalon tovereita” on paljon ja elämä ei siihen kaadu.

Tsemppiä kaikille kokeisiin, nähdään ensi viikon keskiviikkona 27.1. (tytöt) ja torstaina 28.1. (pojat)!

PHYK:n liikuntaväki

Ps. Lajiosan kokeita koskevat ohjeet siis erillisessä uutisessa kotisivuillamme

Takaisin ylös