Ajankohtaista

PHYK:n yläaste palaa kouluun ja lukio jatkaa etäopetuksessa

PHYK:n yläasteen oppilaat palaavat lähiopetukseen torstaina 14.5.2020 maamme hallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

Lukiomme sen sijaan jatkaa edelleen etäopetuksessa. Ainoastaan joitakin yksittäisiä lukion kokeita pidetään koululla. Tämä mahdollistaa yläasteen oppilaille väljemmät opiskelutilat.

Yläasteen lähiopetuksessa noudatamme opetus- ja kulttuuriministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Opetushallituksen ohjeita parhaan kykymme mukaan. Tarkemmat ohjeistukset kouluun palaamiseen liittyen on lähetetty Wilman kautta koteihin.

Koulu alkaa torstaina klo 9.00 luokanvalvojan tunnilla. Tuolla tunnilla luodaan hajautettu istumajärjestys, kysellään kuulumiset ja ohjeistetaan oikeaoppiseen toimintaan koululla. Samalla käydään läpi myös loppukevään ohjelma pääpiirteittäin.

HUOM! Jos oppilaalla on lainatietokone koululta, niin se palautetaan heti torstaiaamuna alasaliin seuraavan aikataulun mukaisesti: 7 lk klo 8.30, 8 lk klo 8.40 ja 9 lk klo 8.50.

Koulutyössä noudatamme normaalia lukujärjestystä tietyin poikkeuksin. Osa oppitunneista pyritään pitämään myös ulkona. Viimeisellä viikolla on jonkin verran myös erikoisohjelmaa. Varsinaista perinteistä kevätjuhlaa ei ole, mutta kokoonnumme kyllä omiin kotiluokkiin viettämään virtuaalista kevätjuhlaa. ”Suora lähetys” tulee juhlasalista ja Suvivirttäkin pääsemme tunnelmoimaan.

On mukava tavata teitä oppilaita pitkästä aikaa! Koittakaamme luoda kaikki yhdessä tästä kevään lopusta mahdollisimman hyvätunnelmainen kaksiviikkoinen. Kun kaikki noudatamme yleisiä ohjeistuksia parhaamme mukaan, niin voimme tuohon tavoitteeseen päästä niin hyvin kuin se tämmöisenä ihmeellisenä koronakeväänä ikinä on mahdollista.

Nähdään torstaina!

Tuomas Raja, rehtori

Takaisin ylös