Ajankohtaista

Tarkennetut korona- ja karanteeniohjeistukset ylioppilaskirjoituksiin osallistuville

Kirjoitukset lähestyvät kovaa vauhtia. Vaikkakin koronatilanne on menossa parempaan suuntaan, korona ei ole kokonaan poistunut. Meidänkin koulussamme on henkilöitä, joilla korona on uusiutunut lyhyelläkin aikavälillä rokotuksista huolimatta.

Ylioppilastutkintolautakunnan ja pääkaupunkiseudun koulujen tarkennettu ohjeistus on yksiselitteinen. Jos on koronassa tai altistunut koronalle, kokeisiin ei saa osallistua. Tällöin tulee hakea ilmoittautumisen mitätöintiä. Siispä kirjoitusten turvaamiseksi kannattaa sinun suhtautua erityisellä huolellisuudella kontaktien välttämiseen ennen kirjoituksia. Jos sairastut tai altistut kirjoitusten alla, ota yhteys rehtoriin (040 7252 098).

Omaehtoiset karanteenit ja koulunkäynti ennen kirjoituksia

Koulutyö pääkaupunkiseudun virallisten yleisten ohjeiden mukaan jatkuu lähiopetuksena. Muilta osin ylioppilastutkintolautakunnan ohjeen mukaisesti suositellaan abiturientteja olemaan omaehtoisessa karanteenissa 10 päivää ennen kirjoitusten alkua.

PHYK:n linjauksen mukaan teillä kirjoituksiin osallistuvilla abeilla on halutessanne mahdollisuus jäädä omaehtoiseen karanteeniin kirjoitustenne päättymiseen asti. Tällöin opiskelet itsenäisesti wilman tuntipäiväkirjoja seuraten.  Jos Teams-yhteys on tunneilla joka tapauksessa auki (esim. koronatapausten vuoksi), voit tuolloin osallistua etäopetukseen. Tätä mahdollisuutta voit tiedustella opettajiltasi. Jos jäät omaehtoiseen karanteeniin, ilmoita siitä kurssisi opettajalle.

Urheiluharrastukset

Tiedän, että teistä osa on sellaisessa tilanteessa, jossa urheiluharrastustanne ei voi keskeyttää kirjoitusten ajaksi. Se on ymmärrettävää. Pyri kuitenkin olemaan niin turvallisessa kuplassa kuin mahdollista myös urheiluharrastuksessasi.

Kehottaisin teitä, joilla urheilu- ja kilpailutoiminta ei ole ”akuutin ratkaisevassa vaiheessa”, keskustelemaan asiasta oman valmentajanne kanssa. Kannustaisin teitä käymään keskustelua sillä sävyllä, että ”minulla on kirjoitukset vaan kerran elämässäni” ja pelit + kisat jatkuvat myöhemminkin. Uskon, että mahdollisuuksien mukaan urheilullisesta tilanteesta riippuen valmentajilla on mahdollisuus ymmärtää tätä. Kirjoituksiin osallistuvat abit eivät myöskään osallistu koulun aamuvalmennukseen ohjatusti, vaan toimivat omatoimisesti valmentautuen oman kirjoitusjaksonsa ajan.

Lopuksi:

Lue kertauksena myös muut ohjeistukset rehtorin infokirjeestä (on nyt kotisivuilla).

Tule ylioppilaskokeeseen rennoin, mutta päättäväisin mielin. Hyvin se menee kaikesta koronahässäkästä huolimatta!

Onnea matkaan! Tuomas Raja, rehtori

PS. Muistutukseksi myös, että kolmen suurimman kirjoituskerran päivänä (ti 15.3 ja pe 18.3. äidinkieli, 23.3. matematiikka) koko lukio opiskelee itsenäisesti toimivien kirjoitusjärjestelyjen turvaamiseksi.

Takaisin ylös