Kuukauden urheilija
Elina Aarnisalo

Elina Aarnisalo

Koripallo

Minkä ikäinen olet:
15 vuotta

Missä asut ja minkälainen on perheesi:
Asun Tapiolassa ja perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja isosisko.

Missä seurassa pelaat:
Pelaan Tapiolan Hongassa ja olen myös koulun HBA-joukkueessa.

Miten aloitit koripallo pelaamisen:
Aloitin koripallon, kun menin 1. luokalle. Mietin äitini kanssa eri urheilulajeja, joissa käytettäisiin palloa, koska olen pienestä pitäen rakastanut palloilla leikkimistä ja pelaamista. Päädyimme koripalloon, koska se kuulosti mielestäni hauskalta.

Miten urasi on edennyt:
Olen pelannut koko urani Tapiolan Hongassa ja parhaillaan pelaan kolmatta vuotta HBA:ssa. Maajoukkueissa olen ollut WU15- ja WU16-joukkueiden mukana. Pelasin viime talvena WU16 Baltic Sea Cupissa, mutta muut maajoukkuetapahtumat peruuntuivat koronan takia. Minulla on useita hyviä saavutuksia, kuten useiden turnausten MVP tai All Star palkinnot sekä maaottelut. Pari viikkoa sitten pelasin urani ensimmäinen naisten Korisliigaottelun ja sen jälkeiset liigaottelut.

Mitkä ovat vahvuutesi pelaajana:
Vahvuuksiani koripallossa ovat nopeuteni, pallonkäsittelytaitoni ja viimeistelyni. Olen hyvä varsinkin isolation-tilanteissa ja edunsaamistilanteissa.

Kuka on seuravalmentajasi:
Valmentajani on Kimmo Kujansivu. Hän on erittäin älykäs ja vaativa valmentaja. Hän ei arkaile palautteen annossa, vaan kertoo miten asiat ovat.

Kuka oli ensimmäinen valmentajasi:
Ensimmäinen valmentajani oli Elisa Helin.

Kehu omaa lajiasi:
Koripallo on eritt√§in hauska laji! Se on hyvin nopeatempoinen peli, jossa tapahtuu koko ajan jotain. Sen takia peleiss√§ tulee useita onnistumisia jokaiselle pelaajalle. Peliss√§ ei tule tylsi√§ hetki√§. Koripallo on joukkuelaji, jossa t√§ytyy tehd√§ asiat joukkuekavereiden kanssa. Se yhdist√§√§ ihmisi√§ ja sen avulla tutustuu moniin uusiin kavereihin. Koris on lis√§ksi erinomaista liikuntaa ja sit√§ pelatessa saa hyv√§n mielen ūüôā . Korispelej√§ on my√∂s todella kiva katsoa.

Onko koripallossa jotakin sellaista, josta et pidä:
Ei niin kivaa ovat loukkaantumiset ja häviäminen!

Onko Sinulla esikuvia: 
Minulla on useita pelaajia, joiden pelaamista seuraan kuten Sabrina Ionescu, Kyrie Irving ja Sue Bird. Seuraan muitakin pelaajia heidän lisäkseen. He pelaavat samaa pelipaikkaa kuin minä ja ovat erittäin taitavia. Tykkään ottaa mallia heidän harhautuksistaan ja viimeistelyistään.

Onko matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jääneet:
Pelasin pienenä muutaman vuoden tennistä mutta kyllästyin siihen, koska siinä ei ollut mielestäni tarpeeksi vauhtia. Tutut sanovat, että olisin voinut pitääkin siitä, jos pelissä olisi lyöty kahta palloa samaan aikaan.

Millainen on normipäiväsi ohjelma:
Riippuu päivästä, mutta yleensä herään kuuden aikaan, syön aamupalan ja lähden HBA:n aamutreeneihin klo 6:50. Matka kestää busseilla noin tunnin. Treenit alkavat klo 8:00 ja loppuvat 9:30. Aamutreenien jälkeen menen kouluun. Koulun loputtua lähden taas busseilla kotiin. Vaihdan nopeasti tavarani ja syön vähän välipalaa, jonka jälkeen lähden Honkahallille treeneihin. Kun treenit loppuvat, tulen kotiin, syön, teen läksyt ja menen mahdollisimman nopeasti nukkumaan. Menen joka päivä nukkumaan klo 21:00.

Mit√§ teet ‚ÄĚvapaa-ajalla‚ÄĚ, kun ei ole harjoituksia tai pelej√§:
Teen koulujuttuja, omatoimisia harjoitteita, chillaan, katson koripallopelejä tai vietän aikaa perheen ja kavereiden kanssa.

Millainen oli koulureittisi päiväkodista urheiluyläasteelle:
Olin päiväkodissa Bostonissa, USA:ssa ja Garden City Playschoolissa, Espoossa. Alakoulua kävin Westendinpuiston koulussa ja nyt olen PHYK:ssa.

Miten pärjäät koulussa:
Pärjään koulussa oikein hyvin. Tykkään useista kouluaineista kuten kielistä, matikasta ja kemiasta. Ne ovat mielestäni aika helppoja ja pääsee kokemaan paljon onnistumisia.

Miksi tulit Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
Tiesin, että se on urheilupainotteinen koulu, jossa on koripallovalmennusta. Myös useat kaverini olivat PHYK:ssa.

Onko PHYK:ssa jotakin parannettavaa:
Ei!!!

Lähetä terveisiä muille PHYK:n urheilijoille:
Treeni-intoa ja olkaa positiivisia! Yritä olla paras versio itsestäsi!

Takaisin ylös