Kuukauden urheilija
Emil Skyttä

Emil Skyttä

Koripallo

Minkä ikäinen olet:
18 vuotta

Missä asut ja ketä kuuluu perheeseesi:
Asun Töölössä. Perheeseeni kuuluu äiti, isä ja isoveli. Perheemme on urheilullinen ja musikaalinen – päälajeina koripallo ja jalkapallo.

Missä seuroissa pelaat:
Pelaan Helsinki Seagullsissa ja Helsingin NMKY:ssä.

Miten aloitit lajisi:
Aloitin pelaamaan koripalloa jalkapallon ohella ensimmäisellä luokalla Tapiolan Hongassa. Menin koripalloilemaan, koska äitini oli pelannut lajia ja ystäväni harrasti sitä.

Miten urasi on edennyt:
Aloitin koripallon Hongassa ja pelasin siellä 7-vuotiaasta 16-vuotiaaksi, jonka jälkeen siirryin Helsingin NMKY:n ja Seagullssin riveihin kesällä 2020. Samana kesänä minut myös nimettiin ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen U18-ikäluokkaan. Viimeiset vuoteni olen pelannut korisliigaa Seagullsissa ja 1-divisioonaa HNMKY:ssä. Parhaat saavutukseni ovat mielestäni U18-maajoukkueen PM-hopea, kaksi miesten Suomen Cupin kultaa sekä Korisliigan pronssi.

Mitkä ovat vahvuutesi koripalloilijana:
Vahvuuteni ovat mielestäni urheilullisuus ja peliäly sekä on myös vapaaheitot 🙂

Kuka on seuravalmentajasi:
Jussi Laakso. Hän on hyvä ja kokenut pelaajien valmentaja, jonka kanssa on ollut hauskaa toimia viimeiset kaksi kautta.

Kuka oli ensimmäinen valmentajasi:
Hongassa Niko Nyholm.

Kehu omaa lajiasi:
Koripallo on nopea ja fyysinen laji, joka vaatii paljon urheilijalta. Koripallon kautta olen oppinut monia taitoja, kuten kylmähermoisuutta ja joukkuetyöskentelyä. Lajin avulla olen myös löytänyt paljon ystäviä ja muodostanut suhteita.

Mikä koripalloilussa on haastavinta:
Koripallossa vaikeinta on henkinen vahvuus ja tilanteissa kylmien hermojen ylläpitäminen.

Onko Sinulla esikuvaa:
Idolini on Kobe Bryant. Hän oli yksi maailman kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista. Hänessä kuitenkin eniten ihailen hänen henkisiä taitojaan ja työmoraaliaan. Olen oppinut häneltä paljon koripalloon ja moniin muihin asioihin liittyen.

Onko Sinulla matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jääneet:
Ensimmäinen urheilulajini oli jalkapallo, jota aloitin pelaamaan jo tarhaikäisenä. Pelasin jalkapalloa 11 vuotta Hongassa, HJK:ssa ja GrIFK:ssa.

Minkälainen on normipäiväsi ohjelma:
Herään aamulla seitsemän aikoihin, syön aamupalan ja siirryn Kisahallille aamutreeneihin. Matka Kisahallille kestää noin viisi minuuttia. Kotiin tultuani teen koulutehtäviä tai katson koripalloa. Jos on tarve mennä koululle, matkani sinne kestää 20 minuuttia autolla. Syön kotona tai koulussa lounaan ja menen hallille seuraavia treenejä varten klo 15:30. Treenien jälkeen syön ja rentoudun valmistautuen seuraavaan päivään.

Mitä teet ”vapaa-ajalla”, kun ei ole harjoituksia tai pelejä:
Jos minulla on täysi lepopäivä olen usein ystävieni kanssa. Katson urheilua ja -sarjoja, luen kirjoja ja käyn välillä avannossa.

Minkälainen oli koulureittisi päiväkodista urheilulukioon:
Olin Mankkaan päiväkodissa Espoossa. Alakoulua kävin Mankkaanpuron ala-asteella Espoossa. Yläkoulun ja lukion vietin PHYK:issä.

Miten pärjäät koulussa:
Olen keskiverto-oppilas ja mun lempiaine on englanti. Englanti, koska koen, että olen hyvä siinä ja siitä on hyötyä paljon tulevaisuudessa.

Miksi tulit Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
Tulin alun perin PHYK:n yläasteelle, koska olin kiinnostunut urheilukoulusta ja halusin mahdollistaa koulunkäynnin sekä urheilun yhdistämisen. Tämä onnistuikin hyvin HBA:ssa. En tuntenut ketään taloon tullessani. On ollut siistiä tutustua lukuisiin uusiin ihmisiin.

Onko PHYK:ssa jotakin parannettavaa:
Autopaikkojen määrä ja abisohvien kunnioitus!

Lähetä terveisiä muille koulumme urheilijoille:
Nukkukaa, syökää ja kuunnelkaa teijän vanhempia!

Takaisin ylös