Kuukauden urheilija
Lilli Halttunen

Lilli Halttunen

Jalkapallo

Minkä ikäinen olet:
18 vuotta

Missä asut ja ketä kuuluu perheeseesi:
Asun yksin Töölössä ja vanhemmat Espoossa. Perheeseen kuuluu äiti, isä, isosisko ja kaksi koiraa.

Missä seurassa pelaat:
HJK:n naisissa Kansallista liigaa

Miten aloitit lajisi: 
Kaverin isä valmensi ja pyysi mukaan treeneihin. Tykästyin lajiin ja sille tielle ollaan jääty.

Miten urasi on edennyt:
Kasvattiseurani olivat Leppävaaran Pallo ja FC Espoo. Vaihdoin yläasteikäisenä HJK:hon, pääsin joukkueeseen juuri ja juuri. Sitten muodostettiin BSM-joukkue, johon myös pääsin itselle vähän yllätyksenä. B:n SM-kaudet meni hyvin ja ennen viimeistä kautta pääsin pikkuhiljaa naisten joukkueen mukaan. B-ikäisenä sain myös ensimmäisen kutsun maajoukkueen mukaan. Parhaat saavutukseni ovat varmasti B-junnujen SM-kulta, kaksi Kansallisen liigan hopeaa ja U17 EM-kisat

Mitkä ovat vahvuutesi pelaajana:
Vahvuuksiani kentällä on 1v1 pelaaminen, fyysisyys ja arvaamattomuus.

Kuka on seuravalmentajasi:
Päävalmentajani on Arttu Heinonen. Hän on intohimoinen, voitontahtoinen ja täysillä mukana niin peleissä kun treeneissäkin.

Kuka oli ensimmäinen valmentajasi:
Ensimmäinen valmentajani oli Jari.

Kehu omaa lajiasi:
Omasta mielestä parasta on voittaminen ja yhdessä tekeminen. Jalkapallo on myös todella monipuolinen laji.

Mikä on haastavinta jalkapallossa:
Ei niin kiva osa lajia on tietysti häviäminen, mutta sekin kuulemma kuuluu lajiin.

Onko Sinulla esikuvaa:
Minulla ei koskaan ole ollut varsinaista idolia.

Onko matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jääneet:
Pelasin lukioon asti myös ringetteä. Naisten joukkueeseen noustessa tuli koulun, jalkapallon ja ringetten yhdistelmä turhan työlääksi ja päätin keskittyä 100-prosenttisesti futikseen

Minkälainen on normipäiväsi ohjelma:
Kaikki treenit on nykyään aamuisin, joten herätys soi aamulla omaan makuun turhan aikaisin. Nukun mahdollisimman pitkään, joten nappaan aamupalan mukaan ja syön sen palaverissa ennen treeniä. Treenin jälkeen menen kouluun, jos sitä on. Illat on aamutreenien takia aina vapaat treenaamisesta, mutta jonain päivinä ohjaan pienten lasten futiskouluja ja perhefutista.

Mit√§ teet ‚ÄĚvapaa-ajalla‚ÄĚ, kun ei ole harjoituksia tai pelej√§:
Iso osa ‚ÄĚvapaa-ajasta‚ÄĚ menee arjen arkareiden hoitoon esim. kaupassak√§ynti siivous yms. Oikeella vapaa-ajalla viet√§n paljon aikaa kavereiden kanssa ja pyrin tekem√§√§n mahdollisimman paljon kaikkea, mutta joskus on kiva vaan olla.

Minkälainen oli koulureittisi päiväkodista urheilulukioon:
Olin Kuninkaisten päiväkodissa, joka oli tien toisella puolellla kodista. Sieltä menin Rastaalan eskariin. Ekalle luokalle jouduin Kilon kouluun, joka oli kaukana ja kaverit jäi Rastaalaan. Toiselle luokalle pääsin vaihtamaan Rastaalaan ja siellä kävin loppu ala-asteen. Yläasteelle hain PHYK:hon ja pääsin sisään. Tykkäsin PHYK:sta ja halusin tänne myös lukioon.

Miten pärjäät koulussa:
Poissaoloja tulee treenien ja maajoukkueleirien takia jonkin verran, siksi päädyinkin suorittamaan lukion neljään vuoteen. Valinta oli hyvä, sillä kurssit pitää saada kasaan ja hitaampi tahti antaa mahdollisuuden väljemmälle lukujärjestykselle. Lempiaineeni oli nuorempana aina liikunta, jota harmillisesti ei enää lukiossa ollut paljoa. Englanti on toinen aine, josta tykkään.

Miksi tulit Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
Isosiskoni kävi PHYK:n yläasteen sekä lukion ja piti kovasti koulusta. URHEA-luokka kuulosti kiinnostavalta ja päätin hakea luokalle.

Onko PHYK:ssa jotakin parannettavaa:
Kesäkurssit olis kiva lisä!

Lähetä terveiset muille koulumme urheilijoille:
Nauttikaa lomasta(:

Takaisin ylös