Kuukauden urheilija
Felix Nässi

Felix Nässi

Ratamoottoripyöräily

Ikä:
19 vuotta

Missä asut ja minkälainen on perheesi:
Asun Pohjois-Haagassa. Kotiväkeen kuuluu isä, äiti ja kaksi vuotta vanhempi veli.

Missä seurassa ajat kilpaa:
Helsinki Racing clubissa.

Miten ja miksi aloitit ratamoottoripyöräilyn:
Kävin pienenä katsomassa, kun isä kävi radalla ajamassa omalla pyörällään ja sieltä se kipinä on lähtenyt. Siinä ei kauaa mennyt, kun itselle piti joku moottoripyörä hankkia.

Miten urasi on edennyt:
Sain ensimmäisen moottoripyöräni 9-vuotiaana ja kävin sillä aika satunnaisesti ajelemassa karting-radoilla. 2012 ajoin ensimmäisen vuoteni SM-tasolla 125-kuutioisella pyörällä ja voitin heti Pohjoismaiden mestaruuden ja SM-hopeaa. 2013 pääsin todella kovaan Redbull Motogp Rookies cuppiin. Siitä vuodesta opittiin paljon, mutta menestystä ei juurikaan tullut. 2014 voitin Pohjoismaiden, Ruotsin ja Suomen mestaruudet 250-kuutioisissa. 2015 sain toistettua Pohjoismaiden mestaruuden samassa luokassa. 2017 siirryin 600-kuutioisiin ja voitin tulokasvuonna heti SM-kultaa.

Kuka on valmentajasi ja millainen hän on:
Tallipäälikkö Jani Rättö lähinnä valmentaa ja neuvoo minua, mutta aika paljon uran aikana on joutunut opettelemaan asioita kantapään kautta.

Kuka oli ensimmäinen valmentajasi / neuvonantajasi:
Alkuaikoina Aki Ajo neuvoi ajamisen kehittämistä todella paljon.

Kehu omaa lajiasi:
Laji on todella vauhdikas. Huippunopeudet nousee yli 250 km/h ja mutkissa ajetaan kyynärpää maassa, joten adrenaliinin saa kyllä liikkeelle.

Mikä on ratamoottoripyöräilyssä vaikeinta / hankalinta / ei niin kivaa:
Vaikeinta on ehdottomasti pyörän säätäminen eri radoille. Millin muutos pyörässä voi muuttaa koko pyörän käyttäytymistä jo aivan liikaa. Ja loukkaantumiset on ehdottomasti lajin suurin miinus, mutta se myös motivoi keskittymään olennaiseen aina radalla ollessani.

Onko Sinulla oman lajisi idolia, miksi juuri hän:
Andrea Dovizioso. Hän on todella fiksu kuskina.

Onko Sinulla matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jääneet:
Olen aina hiihtänyt talvisin kilpaa ja ajanut kesäisin. Nyt hiihto on viime vuosina vähän jäänyt sairastelujen vuoksi.

Jos et nyt olisi ratamoottoripyöräilijä, mikä olisi lajisi:
Pelaisin pingistä.

Normaalin arkipäivän päiväohjelmasi:
Herään kun ei enää nukuta. Kiireestä riippuen saatan ottaa pari nakkia aamupalaksi ja menen kouluun tai salille. Koulussa syön mahan täyteen. ltapäivällä käyn tekemässä toisen treenin, joka on yleensä vähän pidempi – joko hiihtoa tai pyöräilyä. Radalla käyn ajamassa yleensä vain viikonloppuisin.

Mitä teet ”vapaa-ajalla”, kun ei ole harjoituksia tai kilpailuja:
Ohjattuja harjoituksia ei juurikaan ole, joten kaikki treenit hoidan juuri sillon kun itselle sopii. Vapaa-ajalla yleensä kehittelen joitain uusia harjoitusmenetelmiä ja treeniohjelmia tai käyn kaverien kanssa salilla.

Koulureittisi:
Tarhan kävin Eiran päiväkodissa mistä siirryin Tehtaankadun ala-asteelle. Yläasteen kävin Helsingin normaalilyseossa. En päässyt Phykkiin ensimmäisellä kerralla, joten kävin 10. luokan Käpylässä. Nostin numeroita ja pääsin Phykkiin vuotta nuorempien sekaan.

Miten pärjäät koulussa ja mikä on lempiaineesi:
Koulu on aikamoista rämpimistä, mutta kovasti lähestyn valkolakkia silti 🙂 Maantieto on ehdottomasti mielenkiintosin aine.

Miksi tulit Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
Muutettiin 8. luokalla aivan PHYK:n viereen. Ja PHYK oli pyörinyt pidempäänkin jo hiihtovalmennusryhmän takia mielessä.

Onko PHYK:ssa jotakin parannettavaa:
Ei

Lähetä terveiset muille PHYK:n urheilijoille:
Muistakaa käyttää hammastikkuja!!!

Takaisin ylös