Kuukauden urheilija
Jenna Vakkilainen

Jenna Vakkilainen

Yleisurheilu

Minkä ikäinen olet:
15-vuotias

Missä asut ja minkälainen on perheesi:
Asun Konalassa, Helsingissä ihan Espoon ja Vantaan rajojen tuntumassa yhdessä perheeni kanssa. Perheeseeni kuuluu isä, äiti ja kolme pikkusiskoa, jotka kaikki harrastavat yleisurheilua ja kaksi heistä myös muodostelmaluistelua SM-tasolla.

Missä seurassa urheilet:
Harrastan yleisurheilua Vantaan Salamissa. Yleisurheilulajeista pidän eniten moniottelusta ja aitajuoksusta.

Miten aloitit yleisurheilun:
Aloitin yleisurheilun 6-vuotiaana, kun juoksua harrastanut isäni vei minut ja siskoni läheiselle kentälle yleisurheilukouluun.

Miten urasi on edennyt:
Yleisurheilussa SM-kisat alkavat 14-sarjasta, jossa kilpailin viime vuonna. Saavutin 14-sarjassa kaikkiaan neljä SM-mitalia. Tällä hallikaudella voitin halliviisiottelun 15-vuotiaiden sarjassa. Yleisurheilussa varsinainen maajoukkuetoiminta alkaa vasta 17-sarjassa, mutta olen mukana nuorten alueellisessa maajoukkueleirityksessä.

Kuka on seuravalmentajasi:
Valmentajani on Riku Valtonen. Hän pitää monipuolisia treenejä, joissa välillä mennään kovaa ja välillä otetaan vähän rauhallisemmin. Riku huolehtii omalta osaltaan, että harjoitusryhmän ryhmähenki on huippuluokkaa.

Kuka oli ensimmäinen valmentajasi:
Erja Salmela, hän valmensi minua kun olin 9-11-vuotias.

Kehu omaa lajiasi:
Yleisurheilu on monipuolista, jokaiselle löytyy omiin ominaisuuksiin sopiva laji. Tulokset ovat helposti mitattavia, ilman arvosteluelementtejä ja harjoittelu näkyy yleensä melko pian tuloksissa. Yleisurheilua voi harrastaa yksin tai porukassa ja harjoittelua voi tehdä lähes missä vaan.

Mikä on haastavinta yleisurheilussa:
Heittolajien tekniikat ovat mielestäni yllättävän vaikeita omaksua.

Onko Sinulla matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jäänee:
Harrastin pienenä taitoluistelua, mutta se ei ollut minun lajini.

Jos et nyt olisi yleisurheilija, mikä olisi lajisi:
En tiedä, varmaankin joku yksilölaji, ehkä pikaluistelu.

Millainen on normipäiväsi ohjelma:
Herään seitsemältä ja syön yleensä puuroa aamupalaksi. Koulumatka menee bussilla, välillä pyöräillen. Koulun jälkeen menen treeneihin, joko kodin kautta tai suoraan koulusta. Treenien jälkeen päivällinen, illalla teen läksyt ja nukkumaan menen kello 21 aikaan.

Mit√§ teet ‚ÄĚvapaa-ajalla‚ÄĚ, kun ei ole harjoituksia tai kisoja:
Koulu ja urheilu vievät melko paljon aikaa, vapaa-ajan käytän pääasiassa levähtämiseen. Tykkään kyllä yleisesti seurata urheilua, joko televisiosta tai paikanpäällä. Mahdollisuuksien mukaan olen ollut myös kilpailuissa toimitsijana.

Minkälainen on koulureittisi päiväkodista urheiluyläasteelle:
Kävin eskaria Karhissa, josta siirryin Konalan ala-asteelle. Yläasteelle pääsin PHYK:iin liikunta-matematiikka -linjalle.

Miten pärjäät koulussa, onko Sinulla lempiainetta:
Pärjään koulussa ihan hyvin. Lempiaineeni on liikunta, koska on kiva tutustua eri urheilulajeihin. Lukuaineista tykkään ruotsista ja matematiikasta.

Miksi tulit Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
PHYK:ssa vakuutti erityisesti koulun suhtautuminen liikuntaan ja urheiluun sekä mahdollisuus lisäharjoitteluun. Koulun opiskeluilmapiiri muissakin aineissa vaikutti hyvältä. Koulumatkatkaan eivät ole minulle liian pitkiä.

Onko PHYK:ssa jotakin parannettavaa:
Ei tule mieleen.

Lähetä terveiset muille koulumme urheilijoille:
Jaksamista treeneihin nyt poikkeusaikana ja tsemppiä kisoihin, kun kisakausi joskus taas jatkuu!

Takaisin ylös