Kuukauden urheilija
Kerttu Sarelius

Kerttu Sarelius

Jalkapallo

Minkä ikäinen olet:
16-vuotias

Missä asut ja ketä kuuluu perheeseesi:
Asun Hakuninmaalla Helsingissä äitin, iskän, pikkusiskon ja koiran kanssa.

Missä seurassa pelaat:
HJK:n T18 Akatemiassa

Miten aloitit lajisi:
Menin HJK:n futiskouluun 5-vuotiaana. Iskä oli pelannut ammattilaisuraa Veikkausliigassa ja ulkomailla sekä äitillä myös futistaustaa nuorempana. Iskän pelejä olin seurannut jo vauvasta asti ja oli osa elämää jo silloin. Futis tuntui siis selkeältä lajivalinnalta.

Miten urasi on edennyt:
Olen pelannut HJK:ssa koko urani. Aloitin tosiaan HJK:n futiskoulussa, josta menin HJK:n kaupunginosajoukkueeseen, HJK Kannelmäki T06-07-jengiin. 9-vuotiaana perustettiin ikäluokan edustusjoukkue HJK T06, johon pääsin mukaan. Sen kanssa voitimme periaatteessa kaiken mahdollisen Suomessa ja myös useassa ulkomaan turnauksessa. Nyt HJK T18 Akatemian kanssa voitimme viime kaudella Suomen mestaruuden. Omia parhaita saavutuksia kolmen Suomen mestaruuden lisäksi on mm. noin 20 maaottelua Suomen U16- ja U17 maajoukkueiden kanssa. Lisäksi T18 SM-sarjan sekä T15 Laura Kalmari -lopputurnauksen maalipörssien voitot.

Mitkä ovat vahvuutesi jalkapalloilijana:
Vahvuuksiani ovat maalinteko, pallon suojaaminen, laukaus molemmilla jaloilla sekä ylipäätään pallonkäsittely.

Kuka on seuravalmentajasi:
Meillä on iso valmennustiimi, jossa on mukana useampi valmentaja. On kiva, kun joukkuevalmentamisen lisäksi saan tukea mm. talenttivalmentajalta ja fysiikkavalmentajalta. Päävalmentajamme tällä hetkellä on oma iskäni, Joonas Sarelius. Hän tuo minulle erityismahdollisuuden yksilölliseen kehittymiseen ja on ihanaa, kun on joku joka ymmärtää aina täysin kaikki huolet kentältä ja sen ulkopuolelta.

Kuka oli ensimmäinen valmentajasi:
Ensimmäinen valmentaja oli HJK Kannelmäki-joukkueessa Mari Savolainen, jonka jälkeen Antti Mäkelä.

Kehu omaa lajiasi:
Futis on monipuolisuutta vaativa laji, jossa pitää olla hyvä monessa asiassa. Parasta on yhdessä toimiminen, onnistuminen ja menestyminen joukkueen kanssa.

Mikä jalkapallossa on haastavinta:
Futiksessa pitää olla todella monipuolinen taito ja osaaminen oikeastaan kaikessa, mitä tekee. Se tuo oman haasteensa, mutta myös mielenkiinnon lajiin. Vaikeita hetkiä tulee aina, mutta pääasiassa futis ja sen harjoittelu/pelaaminen on aina kivaa.

Onko Sinulla esikuvia:
Vivianne Miedema (Arsenal ja Hollannin maajoukkue), koska hän on loistava maalintekijä samalta pelipaikalta kuin minäkin. Hänen pelityylinsä on myös aika samanlainen kuin minunkin, ja siksi häneltä voi ottaa oppia ja mallia. Suomalaispelaajista idoleitani ovat Jari Litmanen ja Emma Koivisto.

Onko matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jääneet:
Pienenä harrastin monta vuotta show-tanssia sekä voimistelua pari vuotta. Kävin kerran myös taitoluistelun treeneissä.

Minkälainen on normipäiväsi ohjelma:
7:00 herätys, 8:00-9:15 aamutreenit, 10:00-14:00 koulua, 15:30-17:00 treenit, 18:00-22:00 kouluhommia ja vapaa-aikaa.

Mit√§ teet ‚ÄĚvapaa-ajalla‚ÄĚ, kun ei ole harjoituksia tai pelej√§:
Suurin osa ajasta menee kavereiden kanssa hengailuun, mutta vietän myös perheenkin kanssa paljon aikaa. Käyn katsomassa HJK:n pelejä Veikkausliigassa ja Kansallisessa liigassa, pelailen muita lajeja ja kavereiden kanssa keksitään aina jotain hauskaa tekemistä oikeastaan ihana laidasta laitaan.

Minkälainen oli koulureittisi päiväkodista urheilulukioon:
Päiväkotini oli Ella (Pohjois-Haaga), ala-asteen kävin Pohjois-Haagan ala-asteella ja yläaste jatkui myös Pohjois-Haagassa, PHYK:ssa kokeiluluokalla. Tälle lukuvuodelle pääsin jatkamaan PHYK-uraani lukion urheilulinjalle.

Miten pärjäät koulussa:
Olen aina tykännyt koulunkäynnistä ja tykännyt opiskella ja oppia uutta. Oppimisen ilo on näkynytkin arvosanoissa lähes aina hyvillä ja kiitettävillä numeroilla. Lempiaineitani ovat harvinaisesti kemia, fysiikka ja ruotsi, koska olen ollut niissä aina suht hyvä ja niiden opiskelu ei ole ollut mulle niin työlästä.

Miksi tulit Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
Olin kuullut koulun hyvästä ilmapiiristä ja siitä, että urheilu ja koulu on todella helppo yhdistää. Koska nämä jutut pitivät täysin paikkaansa ja viihdyin yläasteen todella hyvin PHYK:ssa, tuntui etten voi lähteä täältä vielä. Siksi päätin hakea PHYK:iin myös lukioon.

Onko koulussa jotakin parannettavaa:
Kaikki tuntuu olevan PHYK:ssa kohdallaan. En valittaisi mist√§√§n muusta kuin, ett√§ iltap√§iv√§ruualle voisi j√§√§d√§ kalapuikkoja ja lihapullia ūüôā

Lähetä terveiset muille koulumme urheilijoille:
Hauskaa kes√§lomaa! ‚ėÄÔłŹ

Takaisin ylös