Kuukauden urheilija

Laura Hietaranta

Tennis

Minkä ikäinen olet:
16-vuotias

Missä asut ja ketä kaikkia kuuluu perheeseesi:
Asun Etelä-Haagassa. Perheeseen kuuluu äiti, isä ja isoveli.

Missä seurassa pelaat:
Seura on HVS.

Miten aloitit tenniksen pelaamisen:
Innostuin tenniksest√§ veljeni my√∂t√§. Pelattiin tennist√§ kotipihalla ja halusin p√§√§st√§ pelaamaan ”kunnolla”, joten osallistuin ensimm√§iselle kes√§leirille ja siit√§ asti olen pelannut.

Miten urasi on edennyt:
Aloitin tenniksen 7-vuotiaana Lappeenrannan Tennisseurassa. Muutin Helsinkiin 12-vuotiaana parempien treenimahdollisuuksien vuoksi. Olen edustanut Suomea juniorimaajoukkueissa 11-vuotiaasta lähtien. Pelasin junioreiden EM-kilpailut 14- ja 16-vuotiaissa. Olen ollut mukana naisten maajoukkueessa Fed Cup-turnauksessa vuosina 2019 ja 2020. Paras saavutus on joulukuun puolivälistä Orange Bowl- turnauksen välierä. Se on korkeimman kategorian juniorikisa, sitä pidetään epävirallisina junioreiden MM-kilpailuna.

Mitkä ovat vahvuutesi:
Tenniskentällä vahvuuksiani ovat monipuolisuus, henkinen vahvuus sekä hyvät peruslyönnit.

Kuka on seuravalmentajasi:
Valmentajani on Erik Hakkarainen. Hän on sopivan vaativa, kannustava ja yhteistyömme toimii hienosti.

Kuka oli ensimmäinen valmentajasi:
Irina Karvinen

Kehu omaa lajiasi:
Tennis on monipuolinen laji ja tenniskentällä voi aina oppia uutta. Tykkään, että tenniksessä voi pelata yksilönä sekä joukkueena nelinpelissä. Tennis on hieno laji, koska sitä voi pelata monilla tasoilla, ja kaikenikäiset.

Mikä on tenniksessä vaativinta:
Tennis on henkisesti ja fyysisesti hyvin vaativa laji. Kilpailukausi kestää läpi vuoden ja alustoja vaihdellaan kauden mukaan. Kilpailuja on ympäri maailmaa, joten pitää pystyä nopeasti sopeutumaan eri olosuhteisiin. Häviäminen ei ole koskaan kivaa.

Onko Sinulla esikuvia:
Rafael Nadal on aina ollut idolini. Hän on yksi kaikkien aikojen parhaista tennispelaajista. Hänen taistelutahto ja intensiteetti kentällä ovat uskomattomia. Hän ei ikinä luovuta, ja se on mielestäni ihailtavaa.

Onko matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jääneet:
Olen kokeillut monia eri lajeja. Näitä ovat olleet: jalkapallo, squash, crossfit, yleisurheilu ja taitoluistelu.

Minkälainen on normipäiväsi ohjelma:
Ohjelma vaihtelee vähän päivittäin. Aamutreenit alkavat joko 7:30 tai 9:00. Jos treenit alkaa 7:30, heräilen 6:20, teen aamutoimet, syön aamupalan ja lähden Taliin. Treenin jälkeen menen joko kodin kautta tai suoraan koululle. Treenit jatkuu iltapäivällä 14:30, jonka jälkeen fysiikkatreenit. Treenit loppuu yleensä 17-18 aikoihin. Sen jälkeen kerkee hyvin tehdä läksyt, syödä ja mennä nukkumaan mahdollisimman ajoissa. Treenipäivään kuuluu 1-2 tennisharjoitusta ja 1-2 fysiikkaharjoitusta.

Mit√§ teet ‚ÄĚvapaa-ajalla‚ÄĚ, kun ei ole harjoituksia tai pelej√§:
Vapaa-ajalla yritän nähdä kavereita ja olla perheeni kanssa.

Minkälainen oli koulureittisi päiväkodista urheilulukioon:
Olin Pallon päiväkodissa Lappeenrannassa. Ala-asteen kävin Kaukaan koulussa Lappeenrannassa. Yläasteen kävin Haagan peruskoulussa.

Miten pärjäät koulussa:
Pärjään koulussa omasta mielestäni ihan hyvin. Tykkään monista aineista, mutta lempiaineita ovat varmaankin englanti ja ruotsi. Kielet ovat kiinnostavia ja hyödyllisiä.

Miksi tulit Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
PHYK:ssa on monia tennispelaajia ja he kertoivat, että koulun ja urheilun yhdistäminen sujuu tosi hyvin.

Onko PHYK:ssa jotakin parannettavaa:
Ei tule mieleen!

Lähetä terveiset muille koulumme urheilijoille:
Tsemppiä kaikille uuteen vuoteen!

Takaisin ylös