Kuukauden urheilija
Sisu Mäkelä

Sisu Mäkelä

Koripallo & yleisurheilu

Minkä ikäinen olet:
17-vuotta

Missä asut ja ketä kuuluu perheeseesi:
Asuinpaikka on Karakallio, Espoo. Perheeseen kuuluu äiti, isä, isoveli sekä koira.

Missä seuroissa urheilet:
Koripalloa Leppävaaran Pyrinnössä ja yleisurheilua Helsingin Kisa-Veikoissa.

Miten aloitit nämä lajit:
Koripallon aloitin 6-vuotiaana isoveljen jalanjäljissä ja sitä on tullut siitä saakka pelailtua. Yleisurheiluharrastus alkoi liikuntatunnin Cooper-testin jälkeen Juskan ja Tuokin innostamana HKV:een treeneistä.

Miten urasi on edennyt:
Koripalloa on tullut pelailtua ja hallilla pyörittyä pienestä saakka. Pienempänä tuli treenailtua ja pelailtua eri sarjoja sekä alueellisia että ympäri Suomen niin oman ikäisten kuin vanhempien ja aikuistenkin kanssa. 13-vuotiaana alkoi pitempi useamman vuoden loukkaantumisjakso. Tämän jälkeen vielä palailtu kentille vain hieman rennommalla asenteella ja kevyemmin tavoittein.

Yleisurheilun puolella hallissa on tullut jonkun verran kisattua, mutta nyt vasta ensimmäinen varsinainen yleisurheilun kisakesä takana. Kesän mittaan juoksin niin 400m, 800m ja 1500m matkoja sekä ns. uutena lajina olen hyppinyt korkeuttakin. Kauden kohokohtiin kuuluvat kaikki uudet kokemukset ja ennätykset, menneen talven Italian treenileiri, ensimmäinen SM-mitali sekä ensi kertaa Kalevan kisoissa kisaaminen.

Mitkä ovat vahvuutesi:
Vahvuuksiani ovat kestävyys sekä räjähtävä kimmoisuus.

Ketä ovat seuravalmentajasi:
HKV:een puolella valmentajia on vähän joka lajiin, mutta päätoimisesti valmentajanani toimii Olli Pulkkanen. Olli on aina kannustava ja pyrkii tuomaan positiivisen esille kaikessa. Ollin kanssa työskentelyä helpottaa läheinen ja avoin suhde.

LePyssä valmentajani toimii Angel De Juan Jausas. Angelin kanssa ollaan tehty pari vuotta hommia. Pienimuotoisesta kielimuurista huolimatta hommat sujuu melko hyvin.

Ketkä olivat ensimmäiset valmentajasi:
Ensimmäinen koripallovalmentajani oli Anu Karppinen ja yleisurheilun puolella Olli Pulkkanen.

Kehu lajejasi:
Yleisurheilun monimuotoisuus on innostavaa. Uudet lajikokeilut ja tunnelmalliset kisatapahtumat innostaa itseä. Koripallossa joukkuekavereiden luoma ympäristö ja tunnelma peleissä nostattaa omaa fiilistä.

Mikä urheilussa on haastavinta:
Yleisurheilun puolella joka lajissa omat tekniikat, joiden hallitseminen aiheuttaa jonkin verran ongelmia.

Onko Sinulla esikuvia:
Kaikkia Susijengin pelaajia tullut seurattua aika paljon vuosien varrella. Yleisurheilun puolella Joonas Rinne. Hänen otteita kisoissa tulee aika tarkasti seurattua.

Onko matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jääneet:
Pienempänä tuli harrastettua monen näköistä: jalkapallo, uinti, paini, jne., mutta ne jääneet pois jo aikoja sitten.

Minkälainen on normipäiväsi ohjelma:
Perus arkirytmiin kuuluu herätys noin 6:30, aamutreenit 8:00, koulua vaihtelevasti 10:00 – 16:00. Treenit 17:00- 18:30. Kouluhommia ja vapaa-aikaa 19:00 – 22:00, nukkumaan 22:00 – 23:00.

Mitä teet ”vapaa-ajalla”, kun ei ole harjoituksia tai pelejä/kilpailuja:
Vapaa-aika kuluu niin kavereiden kuin perheen kanssa hengaillessa. Muuten vapaa-ajalla tulee aika paljon penkkiurheiltua ja nukuttua.

Minkälainen oli koulureittisi päiväkodista urheilulukioon:
Koulureittini alkoi Karamäen päiväkoti Sinipilvestä, josta tie jatkui eskariin ja ala-asteelle Rastaalan kouluun. Ala-asteen jälkeen tuli siirryttyä PHYK:ssa Urhea-luokalle, josta oli helppo jatkaa lukion puolelle, jossa opiskelut jatkuu edelleen.

Miten pärjäät koulussa:
Opiskeltua tulee sen minkä kerkeää. Koulumenestys nykyään on jokseenkin vaihtelevaa. Lempikouluaine ollut aina ehdottomasti englanti, se sujuu enempi vähempi vaivattomasti läpi hyvin arvosanoin.

Miksi tulit Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
Kuulin koulusta alun perin joukkuekaverilta, jonka jälkeen nousi kiinnostus ja hain yläkoulun testeihin mukaan.

Onko koulussa jotakin parannettavaa:
Kaikki mainiosti.

Lähetä terveiset muille koulumme urheilijoille:
Hymy huulessa, mutta täysillä!

Takaisin ylös