Kuukauden urheilija
Taimi Vallinoja

Taimi Vallinoja

Yleisurheilu

Minkä ikäinen olet:
15-vuotias

Missä asut ja ketä kuuluu perheeseesi:
Asun Helsingissä, Ruskeasuolla isän, äidin ja siskoni kanssa! Meillä on kannustava ja urheilullinen perhe.

Missä seurassa urheilet:
Harrastan juoksua Helsingin Kisa-Veikoissa

Miten aloitit lajisi:
Aloitin yleisurheilun vuonna 2016 sen j√§lkeen, kun lopetin taitoluistelun. √Ąitini on juoksija, joten h√§n ehdotti yleisurheilua uutena lajina.

Miten urasi on edennyt:
Tällä kaudella on mennyt paremmin, kun osasin odottaa. SM-kisoista mukaan tarttui kaksi kultaa, tytöt 15-sarjan 800m juoksusta ja 2000m juoksusta. Tällä kaudella juoksin 800m aikaan 2.16, joka on neljän sekunnin parannus edelliseen ennätykseeni. Viime kaudella kulku ei ollut ihan näin hyvää, mutta yleensä joka kaudella on ennätykset parantunut!

Mitkä ovat vahvuutesi juoksijana:
Kilpailen pääosin kestävyysmatkoilla, mutta nopeuttakin löytyy tarvittaessa. Parhaiten on kulkenut 800m ja 2000m, mutta oon mä lyhyemmilläkin matkoilla pärjänny ihan hyvin. Vahvuuteni sanoisin olevan henkinen puoli. Oon saanu aina parhaat tulokset tosi tiukoissa, ja jännittävissä kisoissa.

Kuka on seuravalmentajasi:
Henkilökohtainen valmentajani on Sanna Kullberg. Hän on positiivinen, kannustava ja asiantunteva valmentaja. Meillä on aina rankemmissakin treeneissä tosi hauskaa! HKV:n valmennusta hoitaa Olli Pulkkanen, hän on hauska ja fiksu valmentaja ja omalla kohdalla vastaa erityisesti pikajuoksu-treeneistä.

Kuka oli ensimmäinen valmentajasi:
Ensimmäisiä valmentajiani olivat mm. Tinde Valle ja Ilpo Kuusela. He vetivät meidän ryhmälle tosi hyvät ja monipuoliset treenit. Tinden ja Ilpon treenit olivat kovia, mutta niissä otettiin silti hyvin huomioon valmennettavien nuori ikä. Näillä treeneillä on saatu hyvä pohja tulevaisuuden koitoksia varten.

Kehu omaa lajiasi:
Juoksu on mutkaton harrastus, lenkkarit jalkaan ja menoksi! Hyväkulkuisessa juoksussa fiilis on ihan omaa luokkaansa. Rankan kisan jälkeen maaliviivan ylitys on parasta ikinä ja ennätyksiä on kiva rikkoa. Hyvässä porukassa treenaaminen on ihanaa ajanvietettä.

Mikä kilpaa juoksemissa on haastavinta:
Omista tavoitteista jäämineen tuntuu kurjalta. Aina ei voi kulkea, ja silloin kun ei kulje fiilis on ihan surkee. Vammoja en onneksi ite oo hirveesti kokenu, mutta tuntuu pahalta kattoa, kun muut juoksee ja ite joutuu istumaan penkillä.

Onko Sinulla esikuvaa: 
Sara Kuivisto toimii vähän niinku mun idolina. Saralla on ihana asenne, ja hän on menestynyt kestävyysjuoksija. Hänellä on hyvä juoksutyyli ja kovat vauhdit!

Onko sinulla matkan varrella ollut muitakin lajeja, jotka ovat ajan mittaan jääneet:
Olen ennen juoksua harrastanut viisi vuotta taitoluistelua. En ollut luistelussa mitenkään erityisen hyvä, mutta jatkoin sitä silti kilpatasolle asti.

Minkälainen on normipäiväsi ohjelma:
Yleensä herään 7:00 aikoihin ja syön aamupalaksi puuroa tai jogurttia. Kouluun kestää vartti bussilla, eli kivan lyhyt matka. Koulun jälkeen kerkeen käydä kotona syömässä päivällistä esim. pastaa, ja levätä hetken ennen, kun lähen treeneihin. Riippuen vuodenajasta ja päivästä meen treeneihin joko hölkäten, bussilla, autolla tai fillarilla. Treenejä ennen teen hyvät alkulämpät, ja jälkeen hyvät loppyverkat. Kun pääsen kotiin, on jo hirvee nälkä, joten syön kunnon iltapalan. Sitten yritän illalla lukee vähän kokeisiin, ja pyrin nukkumaan ennen, kun kello on 23:00.

Mit√§ teet ‚ÄĚvapaa-ajalla‚ÄĚ, kun ei ole harjoituksia tai kilpailuja:
Vapaa-ajallani tykkään hengailla kavereiden kanssa tai chillailla kotona. Kavereiden kanssa tehään kaikkea maan ja taivaan väliltä, enkä yleensä jaksa treenien ulkopuolella miettiä urheilua ihan hirveesti, vaan nautin täysillä vapaa-ajasta.

Minkälainen oli koulureittisi päiväkodista urheiluyläkouluun:
Pienenä kävin Ruskeasuon päiväkodissa, ja päädyin ruotsinkieliseen eskariin. Alakoulun kävin Meilahden ala-asteella, jossa jatkoin ruotsinkielisellä luokalla. Nyt käyn koulua PHYK:n liikuntaluokalla, ja haaveilen lukiopaikasta urheilulukiossa.

Miten pärjäät koulussa:
Koulussa sujuu yllättävän hyvin. Suoritan koulua rennolla, mutta ahkeralla asenteella. Hommat hoituu ilman liiallista stressiä. Lempiaineeni on historia, koska musta on kiinnostavaa nähdä, miten historia on vaikuttanut nykymaailmaamme. Toinen lempiaineeni on biologia, koska sen asiat on niin lähellä omaa elämää.

Miksi tulit Pohjois-Haagan yhteiskouluun:
Haaveilin paikasta PHYK:ssa siitä lähtien, kun kuulin koko koulun olemassa olosta. Kuulin tän koulun mahtavasta ilmapiiristä ja olin heti valmiina hakemaan! Pääsykokeisiin tuli treenattua hyvin, koska halusin ehdottomasti päästä sisään.

Onko koulussa jotakin parannettavaa:
Ei oo tuuli oikeen mitään mieleen, koska täällä on niin mahtavaa porukkaa. Joka päivä tulee hymy huulille koulussa!

Lähetä terveiset muille koulumme urheilijoille:
Kaikille PHYK: n urheilijoille halusin sanoa, että nauttikaa siitä, mitä teette, ja uskokaa itteenne <3

Takaisin ylös